Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Kaspersky'de Cuma Fırsatı başladı!

MustafaaY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Mustafa Yeşilyurt
Piyasanın en iyi antivirüsü diyebilirmiyiz

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Dijital Oyun Servisleri
RAM kullanım oranı cihazların RAM kapasite göre değişiklik gösterebilir veya ayarlanan koruma düzeyine. Benzer şekilde Windows'ta da bu vardır. Sistem RAM'ine göre optimize olur kullanımı.

Avast kesinlike uzak durmanız gereken bir program. CCleaner gibi bir programı satın aldıktan sonra tüm insanların verilerini emcüklemeye çalıştıkları hakkında bir sürü ifşa var :) Crackli uygulamalar ağırlıklı kullanıyorsanız diğer programların bunu bu şekilde görmesi normal fakat sistemde benzer bir şey yoksa program kaynaklı olabilir.

Bunun garantisi vermeme fakat 30 gün ücret iadesi var beğenmezseniz iade edebilirsiniz. Bunun yanında internet koruması diye benim üzerine bastığım bir şey var, bu kısmı çokomelli.
Hocam şöyle söylüyeyim, precracked grafik uygulamaları yüklü pc'de Adobe'nin aylık abonelikle verdiklerinden. Peki ben yükledim diyelim Kaspersky'i, istediğim zaman durdurma ve kaldırma seçeneğim var değil mi? Önceki yorumumda bahsetmek istediğim buydu biraz, yani kontrolü ele geçirmesin. :D

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
553
İsim
Batuhan
Yıllardır bilgisayar kullanıyorum hiç bir zaman kaspersky, avast vb. programları kullanmadım. Geçen süre zarfında hiç bir şey olmadı. Windows güvenliği gayet yeterli koskoca microsoft dünya devi şirket koruyamıyor mu sizce kendi işletim sistemini? Ekstra özellik koruma istersin satın alırsın orası ayrı ama koskoca microsoft firmasının kendi orjinal güvenlik duvarına da burada laf atmayın. Çok komik duruma düşersiniz. Ayrıca avast vb. programların orjinal yazılım ve uygulamaların dlclerini bile virüs olarak algılayıp karantinaya aldığını unutmamak gerek. Bankalarda yazılım şirketlerinde bile bu bahsetmiş olduğunuz programlar kullanılmıyor. Alan arkadaşlara hayırlı olsun.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şimdiye kadar hiçbir bilgisayarımda virüs programı kullanmadım. Sizce çok gerekli mi bu uygulama. Bilinçli kullanıcılar da almalı mı? Evet arada crackli oyunlar indiriyoruz. Program bunlara engel olur mu?
İnternette dolaşan biriyseniz gerekli. Crackli program kullanmadığım için ne kadarını engelliyor bilemem fakat AV'lerin yapısı gereği bunları engellemek zorunda.

Ülkemizde siber güvenliğin önemi hala daha anlaşılmadı, o yüzden kendinizi burada çok yıpratmayın hocam. Ev kullanıcısı olarak kaspersky yeteri kadar koruma içeriyor. Kaldıki istediği fiyatlara verdiği hizmet gerçekten şahane. Fakat şirket ve birden çok son kullanıcı için farklı AV düşünülebilir.
Sadece ülkemiz değil dünya genelinde aslında bu bir sorun. TR vatandaşı klasik çok yoruyor her konuda.
Piyasanın en iyi antivirüsü diyebilirmiyiz
Ev kullanıcısı için F/P olarak evet. Ama bunlar sürekli değişen şeyler. 6 ay sonra bir yöntem çıkar diğeri bunu fix'leyebilriken biri fixleyemez. Günümüzde bir şeyin en iyisi olarak kalmak zor.

VPN'leri düzgün çalışmıyor bilmekte fayda var
AV - VPN'ninden ne beklediğiniz ile de alakalı. Tabii ki sürekli ihtiyaç duyup kullandığınız bir şeyse bu konuda daha iyi asıl işi o olan ürünlere yönelmek doğru olacaktır.

Hocam şöyle söylüyeyim, precracked grafik uygulamaları yüklü pc'de Adobe'nin aylık abonelikle verdiklerinden. Peki ben yükledim diyelim Kaspersky'i, istediğim zaman durdurma ve kaldırma seçeneğim var değil mi? Önceki yorumumda bahsetmek istediğim buydu biraz, yani kontrolü ele geçirmesin. :D
Ayarlardan koruma müdahale düzeyini ayarlayabiliyorsunuz. Size sorsun ayarlamalarını yaparsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Yıllardır bilgisayar kullanıyorum hiç bir zaman kaspersky, avast vb. programları kullanmadım. Geçen süre zarfında hiç bir şey olmadı. Windows güvenliği gayet yeterli koskoca microsoft dünya devi şirket koruyamıyor mu sizce kendi işletim sistemini? Ekstra özellik koruma istersin satın alırsın orası ayrı ama koskoca microsoft firmasının kendi orjinal güvenlik duvarına da burada laf atmayın. Çok komik duruma düşersiniz. Ayrıca avast vb. programların orjinal yazılım ve uygulamaların dlclerini bile virüs olarak algılayıp karantinaya aldığını unutmamak gerek. Bankalarda yazılım şirketlerinde bile bu bahsetmiş olduğunuz programlar kullanılmıyor. Alan arkadaşlara hayırlı olsun.

Sisteminizden çıkan her IP'nin kontrolünü sağladınız mı? Veya sağlıyor musunuz? İyi PC ve güzel bir netiniz varsa bot PC olmadığınızı doğrulayabilir misiniz? Cevap vereyim, hayır. Çünkü bunu yapabilecek bilgiye sahip bir insan bu şekilde bu yorum atmaz. İnternet denen bir şey var, bu forumu bulmanızda kullanabildiğiniz, benzer şekilde sızma test karşılaştırmaları, gerçek zamanlı koruma testleri mevcut. Biraz araştırarak bilgilenebileceğiniz şeyler hakkıdna bu şekilde boş yaparak komik duruma düşen ben değil siz olursunuz. Ek olarak bankalar zaten bunu kullanmaz. Profesyonel araçlar/donanımlar varken. Bomboş bir çarsın ve sana daha öldürecek zamanım yok.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Hocam, Windows Defender tarayıcıda çevrimiçi denetleme yapmıyor bu 1, 2.si geçen gün video edit uygulaması yükledim bir tane uyanığım ya hani cracklisini indirdim, video edit uygulaması hariç en az 30 tane adını sanını bilmediğim abuk gubuk uygulamalar yüklendi, içerisinde antivirüs de dahil. Windows Defender bunu engellemedi mesela, bilgisayarı kapatıp açıyorum, interneti kapatıyorum yok gitmiyor habire bir şeyler yüklüyor. Siz bu tarz yerlere girmeyen bir kullanıcıysanız eğer, Windows Defender'ın korumaya yettiğine inanabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Nik Flatron
Yıllardır bende bilgisayar kullanırım. Son 2-3 yıldır antivirüs kullanıyorum çünkü eskiye göre çok ucuzladı. Hayatımda hiç virüs ile karşılaşmadım. Ancak bu önlem almama engel olmaz. Microsoftun kendi güvenlik uygulaması da testlerde iyi sonuçlar veriyor ama bu kadar ucuza daha iyisi varken hesap yapmam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Ayarlardan koruma müdahale düzeyini ayarlayabiliyorsunuz. Size sorsun ayarlamalarını yaparsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Tamam hocam teşekkürler bilgi için.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Emre Altun
İnternette dolaşan biriyseniz gerekli. Crackli program kullanmadığım için ne kadarını engelliyor bilemem fakat AV'lerin yapısı gereği bunları engellemek zorunda.
.
Valla bilindik sitelerin dışında pek dolaşmıyorum açıkçası. Ama fiyatı da uygunmuş baya yıllık için.

NT Crane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Kaan
İnternetten pdf indiriyorsanız torrent kullanıyorsanız bilinmedik sitelere çok giriyorsanız kaspersky sizi kurtaracaktır. Beni şuana kadar kaç defa kurtardı sayamam bile. Ne kadar bilinçli olursanız olun dümdüz pdf in içinden bile sizi patlatabilirler arkadaşlar. Bu fiyata bu hizmet bedava. Konuda vpn soran olmuştu ne amaçlı kullanacağınıza göre değişiklik gösterecektir ama yasaklı sitelere giriyor ve her sunucuyu seçebiliyorsunuz. Ek olarak konu sahibi arkadaşın dediği gibi internet korumasıda güzel bir şey sıkıntılı siteleri direkt engelliyor. Ek olarak modemle alakalı tüm her şeyi görebilirsiniz. Modeminize bağlanan cihazları anında görüp tanımadığınız biri ise banlama imkanınız dahi var. Ben seviyorum arkadaşlar eskiden av ler pahalı olurdu ama artık ucuzladılar ve bence kullanılması gereken şeyler. Bilgisayarımda 16gb ram var kaspersky en üst düzey koruma seviyesinde kullanıyorum 160 mb ram yiyor.

HpLubz

80+
Birlikte almak istersek biri satın alıp diğerlerine kodları mı dağıtıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Mehmet Ali DENİZ
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
Banka ve diğer şirketlerde antivirüs yazılımlarından ziyade fiziksel olarak firewall var aynı benim çalıştığım ve işletilmesinden sorumlu olduğum güvenlik duvarı gibi. Şirketlerde siber güvenlik için sıkılaştırmalar adım adım yapılır. 1. adım fiziksel olarak bir güvenlik duvarı kurulur. 2. adım domain controllerdan kullanıcı bazlı yetkilendirme ve engellemeler yapılır. 3. olarak ihtiyaç halinde bir antivirüs programı kullanılır. Bizim şirket TrendMicro Apex One kullanmakta ısrarla ben aldırdım. Ama virüsü bulup silsinden ziyade device control, ip control gibi özelliklerini kullanmaktayım. Güvenlik duvarı sağolsun geçit vermiyor. Ayrıca antivirüs uygulamalarını kullanıcı bazlı ve şirket bazlı ayırmakta fayda var. Her antivirüs uygulaması hem evi hem şirketi koruyabilecek düzeyde değildir. Önce yazılımların çalışma prensibini bilmek gerekir. Bağımsız kuruluşların oluşturduğu bazı siteler var örneğin; avtest.com. Burada antivirüs programlarını testlere tabii tutarak puanlama yapıyorlar. Hangi antivirüs ne kadar puan alıyor, hangi antivirüs hangi saldırıları veya tehditleri engelliyor, hangisi sizi ne kadar korur açık bir şekilde burada yayınlanıyor. Özetle; bilgisayarınıza antivirüs programı yükleyin artistlik yapmayın. Lütfen bilmedende konuşmayın, vesselam...

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Banka ve diğer şirketlerde antivirüs yazılımlarından ziyade fiziksel olarak firewall var aynı benim çalıştığım ve işletilmesinden sorumlu olduğum güvenlik duvarı gibi. Şirketlerde siber güvenlik için sıkılaştırmalar adım adım yapılır. 1. adım fiziksel olarak bir güvenlik duvarı kurulur. 2. adım domain controllerdan kullanıcı bazlı yetkilendirme ve engellemeler yapılır. 3. olarak ihtiyaç halinde bir antivirüs programı kullanılır. Bizim şirket TrendMicro Apex One kullanmakta ısrarla ben aldırdım. Ama virüsü bulup silsinden ziyade device control, ip control gibi özelliklerini kullanmaktayım. Güvenlik duvarı sağolsun geçit vermiyor. Ayrıca antivirüs uygulamalarını kullanıcı bazlı ve şirket bazlı ayırmakta fayda var. Her antivirüs uygulaması hem evi hem şirketi koruyabilecek düzeyde değildir. Önce yazılımların çalışma prensibini bilmek gerekir. Bağımsız kuruluşların oluşturduğu bazı siteler var örneğin; avtest.com. Burada antivirüs programlarını testlere tabii tutarak puanlama yapıyorlar. Hangi antivirüs ne kadar puan alıyor, hangi antivirüs hangi saldırıları veya tehditleri engelliyor, hangisi sizi ne kadar korur açık bir şekilde burada yayınlanıyor. Özetle; bilgisayarınıza antivirüs programı yükleyin artistlik yapmayın. Lütfen bilmedende konuşmayın, vesselam...
Adını vermek istemediğim (bayağı bayağı büyük) bir şirket sınırları içerisinde, telefondan wi-fi, bluetooth yayını açmak yasak. Şirketin ağına katılmak da yasak. Tespit ettiklerinde şutlarlar anında dışarıya. İçeriye sokulacak olan cihazların tablet, laptop, taşınabilir disk hepsinin güvenlik kontrolü sağlanıyor ve kafanıza göre içeriye sokup, kullanamıyorsunuz. Adamlar her şeyden evvel dışarıdan gelecek tehlikeye bu şekilde önlem almışlar. Fiziki karantina gibi bir şey. Daha sonrasında içerideki serverların ve bilgisayarların dijital güvenliği için, ddos vs. gibi saldırılara karşı, her ne kadar ne yaptıklarını bilemesem de sizin bahsettiğiniz gibi bir güvenlik önlemi geliştirmişlerdir. Yani öyle saldım çayıra, Defender kayıra bir olay yok bu tip kurumsal büyük firmalarda, bankalarda. :)

Top Bottom