Hocam şöyle söylüyeyim, precracked grafik uygulamaları yüklü pc'de Adobe'nin aylık abonelikle verdiklerinden. Peki ben yükledim diyelim Kaspersky'i, istediğim zaman durdurma ve kaldırma seçeneğim var değil mi? Önceki yorumumda bahsetmek istediğim buydu biraz, yani kontrolü ele geçirmesin.RAM kullanım oranı cihazların RAM kapasite göre değişiklik gösterebilir veya ayarlanan koruma düzeyine. Benzer şekilde Windows'ta da bu vardır. Sistem RAM'ine göre optimize olur kullanımı.
Avast kesinlike uzak durmanız gereken bir program. CCleaner gibi bir programı satın aldıktan sonra tüm insanların verilerini emcüklemeye çalıştıkları hakkında bir sürü ifşa var Crackli uygulamalar ağırlıklı kullanıyorsanız diğer programların bunu bu şekilde görmesi normal fakat sistemde benzer bir şey yoksa program kaynaklı olabilir.
Bunun garantisi vermeme fakat 30 gün ücret iadesi var beğenmezseniz iade edebilirsiniz. Bunun yanında internet koruması diye benim üzerine bastığım bir şey var, bu kısmı çokomelli.
İnternette dolaşan biriyseniz gerekli. Crackli program kullanmadığım için ne kadarını engelliyor bilemem fakat AV'lerin yapısı gereği bunları engellemek zorunda.Şimdiye kadar hiçbir bilgisayarımda virüs programı kullanmadım. Sizce çok gerekli mi bu uygulama. Bilinçli kullanıcılar da almalı mı? Evet arada crackli oyunlar indiriyoruz. Program bunlara engel olur mu?
Sadece ülkemiz değil dünya genelinde aslında bu bir sorun. TR vatandaşı klasik çok yoruyor her konuda.Ülkemizde siber güvenliğin önemi hala daha anlaşılmadı, o yüzden kendinizi burada çok yıpratmayın hocam. Ev kullanıcısı olarak kaspersky yeteri kadar koruma içeriyor. Kaldıki istediği fiyatlara verdiği hizmet gerçekten şahane. Fakat şirket ve birden çok son kullanıcı için farklı AV düşünülebilir.
Ev kullanıcısı için F/P olarak evet. Ama bunlar sürekli değişen şeyler. 6 ay sonra bir yöntem çıkar diğeri bunu fix'leyebilriken biri fixleyemez. Günümüzde bir şeyin en iyisi olarak kalmak zor.Piyasanın en iyi antivirüsü diyebilirmiyiz
AV - VPN'ninden ne beklediğiniz ile de alakalı. Tabii ki sürekli ihtiyaç duyup kullandığınız bir şeyse bu konuda daha iyi asıl işi o olan ürünlere yönelmek doğru olacaktır.VPN'leri düzgün çalışmıyor bilmekte fayda var
Ayarlardan koruma müdahale düzeyini ayarlayabiliyorsunuz. Size sorsun ayarlamalarını yaparsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.Hocam şöyle söylüyeyim, precracked grafik uygulamaları yüklü pc'de Adobe'nin aylık abonelikle verdiklerinden. Peki ben yükledim diyelim Kaspersky'i, istediğim zaman durdurma ve kaldırma seçeneğim var değil mi? Önceki yorumumda bahsetmek istediğim buydu biraz, yani kontrolü ele geçirmesin.
Yıllardır bilgisayar kullanıyorum hiç bir zaman kaspersky, avast vb. programları kullanmadım. Geçen süre zarfında hiç bir şey olmadı. Windows güvenliği gayet yeterli koskoca microsoft dünya devi şirket koruyamıyor mu sizce kendi işletim sistemini? Ekstra özellik koruma istersin satın alırsın orası ayrı ama koskoca microsoft firmasının kendi orjinal güvenlik duvarına da burada laf atmayın. Çok komik duruma düşersiniz. Ayrıca avast vb. programların orjinal yazılım ve uygulamaların dlclerini bile virüs olarak algılayıp karantinaya aldığını unutmamak gerek. Bankalarda yazılım şirketlerinde bile bu bahsetmiş olduğunuz programlar kullanılmıyor. Alan arkadaşlara hayırlı olsun.
Hocam, Windows Defender tarayıcıda çevrimiçi denetleme yapmıyor bu 1, 2.si geçen gün video edit uygulaması yükledim bir tane uyanığım ya hani cracklisini indirdim, video edit uygulaması hariç en az 30 tane adını sanını bilmediğim abuk gubuk uygulamalar yüklendi, içerisinde antivirüs de dahil. Windows Defender bunu engellemedi mesela, bilgisayarı kapatıp açıyorum, interneti kapatıyorum yok gitmiyor habire bir şeyler yüklüyor. Siz bu tarz yerlere girmeyen bir kullanıcıysanız eğer, Windows Defender'ın korumaya yettiğine inanabilirsiniz.Yıllardır bilgisayar kullanıyorum hiç bir zaman kaspersky, avast vb. programları kullanmadım. Geçen süre zarfında hiç bir şey olmadı. Windows güvenliği gayet yeterli koskoca microsoft dünya devi şirket koruyamıyor mu sizce kendi işletim sistemini? Ekstra özellik koruma istersin satın alırsın orası ayrı ama koskoca microsoft firmasının kendi orjinal güvenlik duvarına da burada laf atmayın. Çok komik duruma düşersiniz. Ayrıca avast vb. programların orjinal yazılım ve uygulamaların dlclerini bile virüs olarak algılayıp karantinaya aldığını unutmamak gerek. Bankalarda yazılım şirketlerinde bile bu bahsetmiş olduğunuz programlar kullanılmıyor. Alan arkadaşlara hayırlı olsun.
Yıllardır bende bilgisayar kullanırım. Son 2-3 yıldır antivirüs kullanıyorum çünkü eskiye göre çok ucuzladı. Hayatımda hiç virüs ile karşılaşmadım. Ancak bu önlem almama engel olmaz. Microsoftun kendi güvenlik uygulaması da testlerde iyi sonuçlar veriyor ama bu kadar ucuza daha iyisi varken hesap yapmam.Yıllardır bilgisayar kullanıyorum hiç bir zaman kaspersky, avast vb. programları kullanmadım. Geçen süre zarfında hiç bir şey olmadı. Windows güvenliği gayet yeterli koskoca microsoft dünya devi şirket koruyamıyor mu sizce kendi işletim sistemini? Ekstra özellik koruma istersin satın alırsın orası ayrı ama koskoca microsoft firmasının kendi orjinal güvenlik duvarına da burada laf atmayın. Çok komik duruma düşersiniz. Ayrıca avast vb. programların orjinal yazılım ve uygulamaların dlclerini bile virüs olarak algılayıp karantinaya aldığını unutmamak gerek. Bankalarda yazılım şirketlerinde bile bu bahsetmiş olduğunuz programlar kullanılmıyor. Alan arkadaşlara hayırlı olsun.
Tamam hocam teşekkürler bilgi için.Ayarlardan koruma müdahale düzeyini ayarlayabiliyorsunuz. Size sorsun ayarlamalarını yaparsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Valla bilindik sitelerin dışında pek dolaşmıyorum açıkçası. Ama fiyatı da uygunmuş baya yıllık için.İnternette dolaşan biriyseniz gerekli. Crackli program kullanmadığım için ne kadarını engelliyor bilemem fakat AV'lerin yapısı gereği bunları engellemek zorunda.
.
Banka ve diğer şirketlerde antivirüs yazılımlarından ziyade fiziksel olarak firewall var aynı benim çalıştığım ve işletilmesinden sorumlu olduğum güvenlik duvarı gibi. Şirketlerde siber güvenlik için sıkılaştırmalar adım adım yapılır. 1. adım fiziksel olarak bir güvenlik duvarı kurulur. 2. adım domain controllerdan kullanıcı bazlı yetkilendirme ve engellemeler yapılır. 3. olarak ihtiyaç halinde bir antivirüs programı kullanılır. Bizim şirket TrendMicro Apex One kullanmakta ısrarla ben aldırdım. Ama virüsü bulup silsinden ziyade device control, ip control gibi özelliklerini kullanmaktayım. Güvenlik duvarı sağolsun geçit vermiyor. Ayrıca antivirüs uygulamalarını kullanıcı bazlı ve şirket bazlı ayırmakta fayda var. Her antivirüs uygulaması hem evi hem şirketi koruyabilecek düzeyde değildir. Önce yazılımların çalışma prensibini bilmek gerekir. Bağımsız kuruluşların oluşturduğu bazı siteler var örneğin; avtest.com. Burada antivirüs programlarını testlere tabii tutarak puanlama yapıyorlar. Hangi antivirüs ne kadar puan alıyor, hangi antivirüs hangi saldırıları veya tehditleri engelliyor, hangisi sizi ne kadar korur açık bir şekilde burada yayınlanıyor. Özetle; bilgisayarınıza antivirüs programı yükleyin artistlik yapmayın. Lütfen bilmedende konuşmayın, vesselam...Yıllardır bilgisayar kullanıyorum hiç bir zaman kaspersky, avast vb. programları kullanmadım. Geçen süre zarfında hiç bir şey olmadı. Windows güvenliği gayet yeterli koskoca microsoft dünya devi şirket koruyamıyor mu sizce kendi işletim sistemini? Ekstra özellik koruma istersin satın alırsın orası ayrı ama koskoca microsoft firmasının kendi orjinal güvenlik duvarına da burada laf atmayın. Çok komik duruma düşersiniz. Ayrıca avast vb. programların orjinal yazılım ve uygulamaların dlclerini bile virüs olarak algılayıp karantinaya aldığını unutmamak gerek. Bankalarda yazılım şirketlerinde bile bu bahsetmiş olduğunuz programlar kullanılmıyor. Alan arkadaşlara hayırlı olsun.
Adını vermek istemediğim (bayağı bayağı büyük) bir şirket sınırları içerisinde, telefondan wi-fi, bluetooth yayını açmak yasak. Şirketin ağına katılmak da yasak. Tespit ettiklerinde şutlarlar anında dışarıya. İçeriye sokulacak olan cihazların tablet, laptop, taşınabilir disk hepsinin güvenlik kontrolü sağlanıyor ve kafanıza göre içeriye sokup, kullanamıyorsunuz. Adamlar her şeyden evvel dışarıdan gelecek tehlikeye bu şekilde önlem almışlar. Fiziki karantina gibi bir şey. Daha sonrasında içerideki serverların ve bilgisayarların dijital güvenliği için, ddos vs. gibi saldırılara karşı, her ne kadar ne yaptıklarını bilemesem de sizin bahsettiğiniz gibi bir güvenlik önlemi geliştirmişlerdir. Yani öyle saldım çayıra, Defender kayıra bir olay yok bu tip kurumsal büyük firmalarda, bankalarda.Banka ve diğer şirketlerde antivirüs yazılımlarından ziyade fiziksel olarak firewall var aynı benim çalıştığım ve işletilmesinden sorumlu olduğum güvenlik duvarı gibi. Şirketlerde siber güvenlik için sıkılaştırmalar adım adım yapılır. 1. adım fiziksel olarak bir güvenlik duvarı kurulur. 2. adım domain controllerdan kullanıcı bazlı yetkilendirme ve engellemeler yapılır. 3. olarak ihtiyaç halinde bir antivirüs programı kullanılır. Bizim şirket TrendMicro Apex One kullanmakta ısrarla ben aldırdım. Ama virüsü bulup silsinden ziyade device control, ip control gibi özelliklerini kullanmaktayım. Güvenlik duvarı sağolsun geçit vermiyor. Ayrıca antivirüs uygulamalarını kullanıcı bazlı ve şirket bazlı ayırmakta fayda var. Her antivirüs uygulaması hem evi hem şirketi koruyabilecek düzeyde değildir. Önce yazılımların çalışma prensibini bilmek gerekir. Bağımsız kuruluşların oluşturduğu bazı siteler var örneğin; avtest.com. Burada antivirüs programlarını testlere tabii tutarak puanlama yapıyorlar. Hangi antivirüs ne kadar puan alıyor, hangi antivirüs hangi saldırıları veya tehditleri engelliyor, hangisi sizi ne kadar korur açık bir şekilde burada yayınlanıyor. Özetle; bilgisayarınıza antivirüs programı yükleyin artistlik yapmayın. Lütfen bilmedende konuşmayın, vesselam...