Neler Yeni

Kawasaki ninja zx-4rr da quickshifter varmı

Patates Köftesi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Batın Köse
mapping elbette yapacaksın ve bunu yapan (merdiven altı yazılım atan bilinçsiz kullanıcı ustalara değil elbette) bi çok usta var türkiyede ve bir apriliaya bir yamahaya göre kawasakinin maplenmesi daha kolay oluyor demek istemiştim. Onun haricinde zaten performans egzoz takıyorsan motoruna iyi bakıyorsun ve mapplenmesinide yapıyorsundur diye düşünerek yazdım.
kral bir şey sormak istiyorum bu 40.yıl ile normali arasında ne gibi farklar var.

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
Bence sen konuları çok romantize ediyorsun. kelleler kemikler topraklar anaların gözyaşları falan. :D

Bir relax ol sakin ol bence.

Bak 43 yaşına gelmişsin ama bu yaşında birinin 7'sinde ne ise 70'inde de o olduğu gerçeğini görmüyorsun. Sen iki satır yazdın diye burada kimse motosikletten vazgeçmez. Sen vazgeçtin diye de kimse motordan nefret etmez. Benim anlatmak istediğim herşeyin yolu yordamı var. Eğitim dediğimiz şeyi sen ve o ölen motorcu kardeşlerin alsaydı çok daha farklı olacaktı belki her şey. Yani iki kelime sarf ederek kimseyi vazgeçiremezsin ama kullanan insanlara eğitim alın mutlu sürün risk almayın diyerek belki motorcu kardeşlerimizin gönlünde yer edip onları olumlu şekilde motive edebilirsin.

Yine tekrar ediyorum söylediğiniz hiç bir cümlenin motosiklet camiasında karşılığı yok. Gidin motor gruplarına oturun ortalarına kan kemik vefat eden insanlardan bahsedin hepsi size kapıyı gösterecektir. Bu gibi insanları demoralize eden konuşmaların hiç bir anlamı yok. Biz nasıl gidip bir helikopter pilotuna binme şu alete öleceksin binlerce helikopter kazası oldu diye sitem etmiyorsak yada sizde burda etmeyin. Fikirlere insanların tutkularına hobilerine saygılı olun bence. Dayatma cümlelerle kelimeleri yada başınızdan geçen olayları romantize ederek burda laf sökmenin hiç bir anlamı yok. Seni şahsen hala dikkate almıyorum kusura bakma son cevaptı iyi forumlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

direkt leovince sitesine girip ordan pdf olarak indirsene çok rahat bakarsın bence.
30 sene motor sürdüm diyorum hala motordan korkmuşsun diyorsun hiçbir şeyi bilmeden, hakkımda en ufak fikrin olmadan. Romantize dediğin olayları hiçbir şekilde yaşamadığın belli, çünkü bir kez yaşasan böyle dalga geçemezdin. Beni tanıyıp, karşımda durabilsen zaten bu sözleri sarf edip gülümsemen yürek isterdi, klavyeden harf kalabalığı yapmak kolay.

Birçok arkadaşıma motorunu sattırdım. Bunda da yanıldın. Gerçekler demorolize ediyorsa bu benim suçum değil. Seni şahsen ben hiç dikkate almadığım gibi, Allah tekerine taş değdirmesin diyorum. Rahmetli olanlardan birisi de polisti, sen hala eğitim diyorsun.

Bence de son cevabın olsun kardeş.

GirayHan

80+ Platinum
30 sene motor sürdüm diyorum hala motordan korkmuşsun diyorsun hiçbir şeyi bilmeden, hakkımda en ufak fikrin olmadan. Romantize dediğin olayları hiçbir şekilde yaşamadığın belli, çünkü bir kez yaşasan böyle dalga geçemezdin. Beni tanıyıp, karşımda durabilsen zaten bu sözleri sarf edip gülümsemen yürek isterdi, klavyeden harf kalabalığı yapmak kolay.

Birçok arkadaşıma motorunu sattırdım. Bunda da yanıldın. Gerçekler demorolize ediyorsa bu benim suçum değil. Seni şahsen ben hiç dikkate almadığım gibi, Allah tekerine taş değdirmesin diyorum. Rahmetli olanlardan birisi de polisti, sen hala eğitim diyorsun.

Bence de son cevabın olsun kardeş.
Tanışalım birader karşına da geçer gözlerinin içine bakarak ve gülerek bu cümleleri 10 defa tekrarlarım ve sen hiç bir şey yapamazsın. :cool:

Yine tekrarlıyorum 43 yaşında adamsın forumda motorculara salça olup demogoji yapıyorsun yapma.

Git çoluğun çocuğunla ilgilen.

Bak şu konuda seni ilk mesajdan bu mesaja ciddiye aldım o da yaşından dolayı ama söylediğin tek şey ölüm kan kemik biz demirden korkmadık ki trene binmeyelim.

Ama şurda normal muhabbete burda sen racon kesmeye çalışarak ipleri geriyorsun. Gerdiğin ipte yürürsün sonra. Bana da dua etme bu kafayla hayatta kaldığın için Allaha dua et.

Konuşmayı ben bitiririm.(y)

hadi selametle.

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
Tanışalım birader karşına da geçer gözlerinin içine bakarak ve gülerek bu cümleleri 10 defa tekrarlarım ve sen hiç bir şey yapamazsın. :cool:

Yine tekrarlıyorum 43 yaşında adamsın forumda motorculara salça olup demogoji yapıyorsun yapma.

Git çoluğun çocuğunla ilgilen.

Bak şu konuda seni ilk mesajdan bu mesaja ciddiye aldım o da yaşından dolayı ama söylediğin tek şey ölüm kan kemik biz demirden korkmadık ki trene binmeyelim.

Ama şurda normal muhabbete burda sen racon kesmeye çalışarak ipleri geriyorsun. Gerdiğin ipte yürürsün sonra. Bana da dua etme bu kafayla hayatta kaldığın için Allaha dua et.

Konuşmayı ben bitiririm.(y)

hadi selametle.
Kardeş, sen çok delikanlı birisine benziyorsun. Özelden yazıyorum sana.

Sanırım özelden mesaj kabul etmiyorsun sen bana ulaş da bi’ tanışalım seninle.

GirayHan

80+ Platinum
Kardeş, sen çok delikanlı birisine benziyorsun. Özelden yazıyorum sana.

Sanırım özelden mesaj kabul etmiyorsun sen bana ulaş da bi’ tanışalım seninle.
dm atıldı.

Gutss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Talha Şeniz
kral bir şey sormak istiyorum bu 40.yıl ile normali arasında ne gibi farklar var.
renk paketi sadece hacım, bütçen yetiyorsa tabikide eskileri yad etmek için 10 binlerce lira verebilirsin 40th anniversary e çünkü gerçekten kusursuz yapılmış

aman abim uğraşma gerçekten görüş ayrılığı yüzünden büyüklenen insanla uğraşılmaz.

GirayHan

80+ Platinum
renk paketi sadece hacım, bütçen yetiyorsa tabikide eskileri yad etmek için 10 binlerce lira verebilirsin 40th anniversary e çünkü gerçekten kusursuz yapılmış

aman abim uğraşma gerçekten görüş ayrılığı yüzünden büyüklenen insanla uğraşılmaz.
sorun yok kardeşim.

bu arada benim z900'ün de 40yıl rengi vardı gözlemlediğim kadarı ile işçilik daha iyiydi. bana mı öyle geldi yoksa gerçekten 40 yıl versiyonlarında ki işçilik daha mı güzel sence ? Kırmızı rengi sevmediğim için almamıştım.

Gutss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Talha Şeniz
sorun yok kardeşim.

bu arada benim z900'ün de 40yıl rengi vardı gözlemlediğim kadarı ile işçilik daha iyiydi. bana mı öyle geldi yoksa gerçekten 40 yıl versiyonlarında ki işçilik daha mı güzel sence ? Kırmızı rengi sevmediğim için almamıştım.
Abim yanlış yönlendirmek istemem ama sanırım bildiğim kadarıyla 40.yılda bize gelen tek fark füme ön cam ve tank pad idi. (zx6r 40.yıl) herhangi bir özellik değişimi yapmıyor kawasaki renk paketi haricinde.

CoNKeR

80+ Bronze
Konu çok farklı yerlere gitmiş okuyamadım.
Kawasaki ZX4-RR sahibiyim. Evet quickshifter var, aşağı+yukarı yönlü.
2024 model sıfır ZX6-R da quickshifter sadece yukarı yönlü. Downshift (aşağı) yok.
40.yıl ile ZX-4RR'ın renkten başka bir farkı yok.
Tek R'li olan ZX4-R'da Quickshifter ve ayarlanabilir ön amortisör yok.

20240618_144200.jpg

@GirayHan şimdi ise sana asıl soru kardeşim.
Bazı motorlar biliyorsun ki, egzoz tüpü ile katalizör bir bütün oluyor. ZX-4RR da öyle. Yani tüpün öncesinde bir katalizör yok. Ben de egzoz değiştirmeyi, tüp olarak da AR takmayı düşünüyorum. Slip on olarak takacağım egzoz için de mapping ihtiyacı olacak değil mi ? (çünkü katalizör tüpün içinde)

Son düzenleme:

GirayHan

80+ Platinum
Konu çok farklı yerlere gitmiş okuyamadım.
Kawasaki ZX4-RR sahibiyim. Evet quickshifter var, aşağı+yukarı yönlü.
2024 model sıfır ZX6-R da quickshifter sadece yukarı yönlü. Downshift (aşağı) yok.
40.yıl ile ZX-4RR'ın renkten başka bir farkı yok.
Tek R'li olan ZX4-R'da Quickshifter ve ayarlanabilir ön amortisör yok.

Alıntıyı görüntüle

@GirayHan şimdi ise sana asıl soru kardeşim.
Bazı motorlar biliyorsun ki, egzoz tüpü ile katalizör bir bütün oluyor. ZX-4RR da öyle. Yani tüpün öncesinde bir katalizör yok. Ben de egzoz değiştirmeyi, tüp olarak da AR takmayı düşünüyorum. Slip on olarak takacağım egzoz için de mapping ihtiyacı olacak değil mi ? (çünkü katalizör tüpün içinde)
selam kardeşim konuya hoşgeldin bir kaç kendini bilmez yine can sıkmaya çalıştı motorcu kardeşlerimizin ama müdahale ettim kendi çapımda.

soruna gelecek olursak. cat yani katalizatör kawalarda breadbox yani ekmek kutusu dediğimiz kutunun hemen başlangıcında bir bölmede yer alıyor dışardan baktığın vakit kat yok gibi gözükebilir ama var direkt headers'ın egzoza olan çıkışının bitiminde var.. kat iptali yapmadığın sürece ( kat iptali araboru ile yapılıyor ) mapping istemez bu makina. kesme biçme yapmadan direkt slip on takıp keyfini çıkarabilirsin.

özetlemek gerekirse senin olayın bu çıkar abi tak slip onu. yalnız yeni slip on takarken egzoz yüzüğünü unutma ki sızıntı yapmasın genelde egzoz paketinin içinden çıkar yukarda görsel atmıştım

1719817510391.png

CoNKeR

80+ Bronze
selam kardeşim konuya hoşgeldin bir kaç kendini bilmez yine can sıkmaya çalıştı motorcu kardeşlerimizin ama müdahale ettim kendi çapımda.

soruna gelecek olursak. cat yani katalizatör kawalarda breadbox yani ekmek kutusu dediğimiz kutunun hemen başlangıcında bir bölmede yer alıyor dışardan baktığın vakit kat yok gibi gözükebilir ama var direkt headers'ın egzoza olan çıkışının bitiminde var.. kat iptali yapmadığın sürece ( kat iptali araboru ile yapılıyor ) mapping istemez bu makina. kesme biçme yapmadan direkt slip on takıp keyfini çıkarabilirsin.

özetlemek gerekirse senin olayın bu çıkar abi tak slip onu. yalnız yeni slip on takarken egzoz yüzüğünü unutma ki sızıntı yapmasın genelde egzoz paketinin içinden çıkar yukarda görsel atmıştım

Alıntıyı görüntüle
Çok teşekkür ettim kardeşim, ben egzozdan önce bir katalizör göremediğim için ve malum Euro 5 muhabbeti sebebi ile egzozun böyle devasa olduğunu gördüğüm icin katalizör egzoz tüpü ile bir bütün olduğunu düşünüyordum. Mappinge ihtiyaç kalmadigi icin ciddi sevindim. Tekerin düz bassın, görüşmek üzere 👋

GirayHan

80+ Platinum
Çok teşekkür ettim kardeşim, ben egzozdan önce bir katalizör göremediğim için ve malum Euro 5 muhabbeti sebebi ile egzozun böyle devasa olduğunu gördüğüm icin katalizör egzoz tüpü ile bir bütün olduğunu düşünüyordum. Mappinge ihtiyaç kalmadigi icin ciddi sevindim. Tekerin düz bassın, görüşmek üzere 👋
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu keyifli sürüşler tekerin düz bassın görüşürüz 👋

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,747
Üyeler
163,715
Son üye
Rk64
Top Bottom