Neler Yeni

Kawasaki ninja zx-4rr da quickshifter varmı

Gutss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Talha Şeniz
İlk kawasakim 2005 model bir naked olan er-5'ti. Allaha emanet frenleri vardı. o yıllardan bu yıla fren konusunda oldukça geliştirdi kendini. Kawasaki aslında çok tutucu ve gelenekçi bir japon motosiklet üreticisi. Adamlar hala bazı motorlarında yeniliklere kapalı. Zaten bizim gibi eski motorcuları esas alarak modellerini geliştiriyor. Mesela ben QS sevmiyorum z900'de yok. Mesela ben ABS'de sevmiyorum bunun için ufak bir aç kapa butonu koymamışlar. Yine de ufak tefek eksiklikleri olsa da çoğu modelde hala vazgeçilmez bir marka. Z MOTO biraz kendine çeki düzen verdi de son yıllarda adını duyurmaya başladı türkiyede. Yeniler pek bilmez ama eskiler bilir. Dünyanın en iyi iki motosiklet markası suzuki ve kawasaki'dir. yamaha ve honda ekonomi modelleri üretiyor. Bugün japonların ülkelerinde en çok tercih ettiği marka kawasaki ve suzuki mesela. Bizim türkiyede bir yamaha bir honda çılgınlığı var. Honda hele saf ekonomi sınıfı bana göre.
Daha 19 yaşındayım fakat ustalarım türkiyedeki ilk hayabusa turbo swap yapan drag yarışçılarından Rıdvan ustadır. Kendisinden öğrendiğim bir cümle olan (Kullanılacak motor markası kawasakidir sonra kawasakidir sonra belki suzukidir der, özellikle (bmw araba üretsin kendine gelsin) gibi dar görüşlü cümleleride vardır fakat çok tatlı bir insandır, her şeyi ondan öğrendim, kawasaki bir aşktır...

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Emir
Hiç bir problem olmaz. QS'nin zaten olayı o istersen aç istersen kapat keyfine göre takıl. QS açık iken debriyaj kullanmak yada QS kapalı iken debriyaj kullanmak hiç bir problem yaratmaz.

KAWASAKİ'nin vitesleri şıkır şıkır geçer iki türlüde zıplama hoplama yapmaz.
Bide zx-4rr daki quickshifter çift yönlü değilmi her halde tek yönlü olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

bunun sebebi ise 4 silindir ve formula1 gibi devir çeviren bir yaratık olmasıdır. Top speed merak ediyorsan 230 gördüm kendisiyle fakat yol olsa açıkçası 250 ye kadar rahat ve zorlanmadan gidebileceğini düşünüyorum. Söylemeden geçemeyeceğim 2007den 2022 ye kadar zx10 un tüm senelerini kullanmış biriyim (2011-2018 hariç) ben böyle bir fren sistemi görmedim
Bide buna egzozda takmayı düşünüyorumda en çok yakışanı ne olur sizce ?

GirayHan

80+ Platinum
Bide zx-4rr daki quickshifter çift yönlü değilmi her halde tek yönlü olmaz

Bide buna egzozda takmayı düşünüyorumda en çok yakışanı ne olur sizce ?
QS yukarı aşağı.Tek yönlü olanlar sonradan takılanlar. daha doğrusu şöyle söyleyim gaz teli varsa takamıyorsun yukarı aşağı. elektronik gaz kollarında yukarı aşağı QS sonradan takılabilir. Basit örnek mesela z900 motorum için sadece tek yönlü takılabiliyor. Senin alacağın motorda her ikisi de var çünkü fabrika çıkışlı öyle.

egzoz için ise slip on leovince lv 10 full black. netten sesine bakabilirsin. kat iptaline gitme oksijen sensörü arıza ışığı yakar ayrıca tekrardan haritalanma yaptırmak zorunda kalırsın motoruna.

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Emir
QS yukarı aşağı.Tek yönlü olanlar sonradan takılanlar. daha doğrusu şöyle söyleyim gaz teli varsa takamıyorsun yukarı aşağı. elektronik gaz kollarında yukarı aşağı QS sonradan takılabilir. Basit örnek mesela z900 motorum için sadece tek yönlü takılabiliyor. Senin alacağın motorda her ikisi de var çünkü fabrika çıkışlı öyle.

egzoz için ise slip on leovince lv 10 full black. netten sesine bakabilirsin. kat iptaline gitme oksijen sensörü arıza ışığı yakar ayrıca tekrardan haritalanma yaptırmak zorunda kalırsın motoruna.
Bu arada egzoz ile hiç bilgim yok.
Kullandığım motorlarda hep stock egzoz kullandım o yüzden ne yapacağımı inan bilmiyorum biraz daha açıklar mısınız?

Quickshifter ile ilgili bir sorum kalmadı teşekkür ederim

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
Canım kardeşim ve sevgili motor sever dostlar. Quickshifter ile ilgili sorun çözüldü ama nacizhane hatırlatmadan edemeyeceğim.

43 yaşımdayım. Motorsiklete seneler önce Yamaha Vmax 1200’le başladım direkt.

Seneler içerisinde motor kullanan dostlarla tanıştım ve hepsi profesyonel motorculardı. 7 dostumu kaybettim motor kazalarında. Hepsinin cenazesine katıldım. Annelerinin, eşlerinin, çocuklarının, kız kardeşlerinin hallerine şahit oldum. “Her gün ölüyorlar.”

Motor bir aşktır ama ben annemi düşünerek bu aşktan vazgeçtim.

O makineler altınızda olduğu sürece rahat durmanızın imkanı yok hele ki büyükşehirlerde altınızda bombayla geziyorsunuz. Tahrik ediyor ne yazık ki.

Sizlerden ricam, ne yapın ne edin bu sevdadan vazgeçin.

Affola.

GirayHan

80+ Platinum
Canım kardeşim ve sevgili motor sever dostlar. Quickshifter ile ilgili sorun çözüldü ama nacizhane hatırlatmadan edemeyeceğim.

43 yaşımdayım. Motorsiklete seneler önce Yamaha Vmax 1200’le başladım direkt.

Seneler içerisinde motor kullanan dostlarla tanıştım ve hepsi profesyonel motorculardı. 7 dostumu kaybettim motor kazalarında. Hepsinin cenazesine katıldım. Annelerinin, eşlerinin, çocuklarının, kız kardeşlerinin hallerine şahit oldum. “Her gün ölüyorlar.”

Motor bir aşktır ama ben annemi düşünerek bu aşktan vazgeçtim.

O makineler altınızda olduğu sürece rahat durmanızın imkanı yok hele ki büyükşehirlerde altınızda bombayla geziyorsunuz. Tahrik ediyor ne yazık ki.

Sizlerden ricam, ne yapın ne edin bu sevdadan vazgeçin.

Affola.
biz vazgeçmeyiz bende 38 yaşındayım bu arada 18 yıldır motor üstündeyim. Biz vazgeçmek yerine ileri sürüş yada yeni başlayanlar için temel sürüş teknikleri eğitimi almalarını öneriyoruz artık. Motosikleti tehlikeli yapan şey eğitimsizlik ve tecrübesizliktir. Ayrıca motosiklet başlı başına oldukça güvenli bir alet bizi öldüren araba sürücülerinin dikkatsizliği ve vurdumduymazlığı aynaları asla kullanmamaları katil bariyerler yere dökülen yağlar vb vb uzar gider.

motosiklet aşk diyorsunuz fakat aşkınızdan vazgeçmişsiniz bu durumda motosiklet sevdalısı olmadığınızı düşünüyorum.

Aşk'ı yaşayan tutkuyu sevdayı yaşayan bizleriz. Bizlerin de annesi var bizlerde annemizi düşünüyoruz düşündüğümüz için de devamlı kendimizi yenileyerek bilgiye ulaşarak tecrübemizi arttırıyor daha dikkatli sürüyoruz ve motosiklet tutkumuzdan vazgeçmiyoruz. Yazdıklarınızın motosiklet sürücüleri tarafından pek tesirli olmayacağını düşünüyorum. Yine de uyarınız için teşekkürler.

Bu arada egzoz ile hiç bilgim yok.
Kullandığım motorlarda hep stock egzoz kullandım o yüzden ne yapacağımı inan bilmiyorum biraz daha açıklar mısınız?

Quickshifter ile ilgili bir sorum kalmadı teşekkür ederim
slip on egzoz dediğim egzoz'u motorun orjinal egzos tüpünü sökerek onun yerine takıyorsun. change ediyorsun. güvenle kullanıyorsun trafikte daha farkındalık yaşıyor diğer araba sürücüleri. slip on olduğu için ise trafik polisleri karışmıyor. susturucusu var ve boğazdan değil çünkü. yapabileceğin egzozla ilgili tek işlem bu. başka ne varsa unut gitsin cezalar ağır çünkü.

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
biz vazgeçmeyiz bende 38 yaşındayım bu arada 18 yıldır motor üstündeyim. Biz vazgeçmek yerine ileri sürüş yada yeni başlayanlar için temel sürüş teknikleri eğitimi almalarını öneriyoruz artık. Motosikleti tehlikeli yapan şey eğitimsizlik ve tecrübesizliktir. Ayrıca motosiklet başlı başına oldukça güvenli bir alet bizi öldüren araba sürücülerinin dikkatsizliği ve vurdumduymazlığı aynaları asla kullanmamaları katil bariyeler yere dökülen yağlar vb vb uzar gider.

motosiklet aşk diyorsunuz fakat aşkınızdan vazgeçmişsiniz bu durumda motosiklet sevdalısı olmadığınızı düşünüyorum.

Aşk'ı yaşayan tutkuyu sevdayı yaşayan bizleriz. Bizlerin de annesi var bizlerde annemizi düşünüyoruz düşündüğümüz için de devamlı kendimizi yenileyerek bilgiye ulaşarak tecrübemizi arttırıyor daha dikkatli sürüyoruz ve motosiklet tutkumuzdan vazgeçmiyoruz. Yazdıklarınızın motosiklet sürücüleri tarafından pek tesirli olmayacağını düşünüyorum. Yine de uyarınız için teşekkürler.

slip on egzoz dediğim egzoz'u motorun orjinal egzos tüpünü sökerek onun yerine takıyorsun. change ediyorsun. güvenle kullanıyorsun trafikte daha farkındalık yaşıyor diğer araba sürücüleri. slip on olduğu için ise trafik polisleri karışmıyor. susturucusu var ve boğazdan değil çünkü. yapabileceğin egzozla ilgili tek işlem bu. başka ne varsa unut gitsin cezalar ağır çünkü.
İstediğin kadar ileri sürüş tekniği al kardeşim. Geri kalmış, birbirine saygısı olmayan bir toplumda yaşadığın sürece dünyanın en iyi motorcusu da olsan kelle koltukta gezeceksin.

Anne aşkının her şeyden üstün olduğunu, yaşadığımı yaşamadan öğrenemezsin. İnşallah da tecrübe etmezsin.

Selametle.

GirayHan

80+ Platinum
İstediğin kadar ileri sürüş tekniği al kardeşim. Geri kalmış, birbirine saygısı olmayan bir toplumda yaşadığın sürece dünyanın en iyi motorcusu da olsan kelle koltukta gezeceksin.

Anne aşkının her şeyden üstün olduğunu, yaşadığımı yaşamadan öğrenemezsin. İnşallah da tecrübe etmezsin.

Selametle.
motora vmax ile başlamışsın motosiklete vmax gibi güçlü bir motorla başlarsan en ufak bi tehlike anında zaten motorda soğursun zaten sanıyorum olay da bu olmuş.

motora başlayan herkes zaten dikkatsizliğinin ve tecrübesizliğinin bedelini canı ile ödeyeceğini bilir.

eskiden bu yoktu. sizin vefat eden arkadaşlarınız da red mist yüzünden vefat etmişlerdir büyük ihtimalle ki benim çevremde vefat edenler bu yüzden vefat ettiler.

18 yıldır ben üstündeyim 1 kazam yok ben neden şu anda bu satırları yazıyorum sizce ? ne kadar geri kalmış olursa olsun hayatta kalmak için ileri sürüş teknikleri eğitimi almak yetiyor. haa karşı şeritten biri takla atarak üstüne uçar ölürsün bunun da adı eceldir zaten.

ileri sürüş teknikleri eğitimi hayat kurtarır. size de selametle.

Gutss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Talha Şeniz

Selametle.
Abim yaşın benden çok büyük ve tecrübelerin benim yaşantımı geçer bu yüzden saygım sonsuz, fakat her ne dersen de her ne olursa olsun senin içindeki anne aşkı neyse benim o denli duyabileceğim tek aşk bu motorlar uyandığımda yanımda olduğunu hissettiğim bir insan bile yokken bu motor sanki her zaman benim yanımda ve bana destek oluyor. o benden vazgeçse bile ben ondan asla vazgeçmem

Kawasaki ve honda da kolayca mapleme sistemi var diğer motorlara nazaran çok daha basit oluyor fakat kat iptalsiz 10 kişiden 6 sı yazıyorsa kat iptali ile 10 kişiden 11 i sana kesinlikle ceza yazar benden söylemesi :)

GirayHan

80+ Platinum
Abim yaşın benden çok büyük ve tecrübelerin benim yaşantımı geçer bu yüzden saygım sonsuz, fakat her ne dersen de her ne olursa olsun senin içindeki anne aşkı neyse benim o denli duyabileceğim tek aşk bu motorlar uyandığımda yanımda olduğunu hissettiğim bir insan bile yokken bu motor sanki her zaman benim yanımda ve bana destek oluyor. o benden vazgeçse bile ben ondan asla vazgeçmem

Kawasaki ve honda da kolayca mapleme sistemi var diğer motorlara nazaran çok daha basit oluyor fakat kat iptalsiz 10 kişiden 6 sı yazıyorsa kat iptali ile 10 kişiden 11 i sana kesinlikle ceza yazar benden söylemesi :)
kat iptalinden bahsetmiyorum konuda zaten o nerden çıktı ?

slip on takıcaksın keyfine bakıcaksın bu kadar basit :)

ayrıca mapping yapamazsın kawasaki'de bu yok dyno testi yapılacak akabinde cihaza bağlanıp mapping yapılarak pürüzlü noktalar traşlanarak haritalanma tekrar yapılacak. cihazsız aletsiz o dediğin olmuyor. bunu yapmadığın vakit o2 sensörü arıza ışığı yakar kat olmadığı için yakıt değişir ara hızlanmalar motor devrinde dalgalanmalar olur vb vb.

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
motora vmax ile başlamışsın motosiklete vmax gibi güçlü bir motorla başlarsan en ufak bi tehlike anında zaten motorda soğursun zaten sanıyorum olay da bu olmuş.

motora başlayan herkes zaten dikkatsizliğinin ve tecrübesizliğinin bedelini canı ile ödeyeceğini bilir.

eskiden bu yoktu. sizin vefat eden arkadaşlarınız da red mist yüzünden vefat etmişlerdir büyük ihtimalle ki benim çevremde vefat edenler bu yüzden vefat ettiler.

18 yıldır ben üstündeyim 1 kazam yok ben neden şu anda bu satırları yazıyorum sizce ? ne kadar geri kalmış olursa olsun hayatta kalmak için ileri sürüş teknikleri eğitimi almak yetiyor. haa karşı şeritten biri takla atarak üstüne uçar ölürsün bunun da adı eceldir zaten.

ileri sürüş teknikleri eğitimi hayat kurtarır. size de selametle.
Kardeş ben 43 yaşındayım dedim. 13 yaşımdan beri motor sürdüm. Ben motordan soğumadım, yüzlerce kez tehlike atlatsam da. İstanbul’da yaşıyorsan durumu zaten az çok tahmin edebilirsin.

Motor kullanan çoğu kimse dikkatsizliğinin bedelini canıyla ödeyeceğini “bilmez” Daha reşit bile olmadan gazlamak için yollara düşüyorlar. Sence nasıl bir salim kafayla, hangi tecrübeyle bu gerçekle yüzleşebilirler ?

Herhangi bir kusuru olmadığı halde arkadan araba çarptığı için rahmetli olan dostunun kafasını aradın mı çayırlarda ? Kemik topladın mı asfalttan ? Kimse red mist yüzünden hayatını kaybetmedi, Kuzey Marmara yolunda 300 km hız denemesi yapan kardeşim hariç.

İstediğin kadar ileri sürüş tekniği al, bu ülkede kim vurduya gidersin. Kafa koparan bariyerleri bile yerli yerinde duruyor ülkenin!

O annelerin, kız kardeşlerin, eşlerin, çocukların haykırışları kulağından gitmediği sürece o motor aşkını çöpe atarsın kardeş.

GirayHan

80+ Platinum
Kardeş ben 43 yaşındayım dedim. 13 yaşımdan beri motor sürdüm. Ben motordan soğumadım, yüzlerce kez tehlike atlatsam da. İstanbul’da yaşıyorsan durumu zaten az çok tahmin edebilirsin.

Motor kullanan çoğu kimse dikkatsizliğinin bedelini canıyla ödeyeceğini “bilmez” Daha reşit bile olmadan gazlamak için yollara düşüyorlar. Sence nasıl bir salim kafayla, hangi tecrübeyle bu gerçekle yüzleşebilirler ?

Herhangi bir kusuru olmadığı halde arkadan araba çarptığı için rahmetli olan dostunun kafasını aradın mı çayırlarda ? Kemik topladın mı asfalttan ? Kimse red mist yüzünden hayatını kaybetmedi, Kuzey Marmara yolunda 300 km hız denemesi yapan kardeşim hariç.

İstediğin kadar ileri sürüş tekniği al, bu ülkede kim vurduya gidersin. Kafa koparan bariyerleri bile yerli yerinde duruyor ülkenin!

O annelerin, kız kardeşlerin, eşlerin, çocukların haykırışları kulağından gitmediği sürece o motor aşkını çöpe atarsın kardeş.
sen red mist'in ne olduğunu daha bilmiyorsun dostum. 300 hız denemesi yapan adam zaten red mist'e girmiş demektir gözünü kan bürümüş daha fazla adrenalin istiyordur. ayrıca demogoji yapmaya gerek yok kafatasları kemikler falan. Dikkatli süren kendini bilen eğitim alan motorcu yaşar. rahmetli dedem 83 yaşında vefat etti. 78 yaşına kadar BMW marka motorunun arkasında sağa sola gidiyorduk beraber.

seninle benim aramda ki temel fark sen motordan korkuyorsun ben korkmuyorum. geçmişinde ne hata yaptın bilmiyorum ama seni motosiklet çok fazla korkutmuş. o cesetleri bir sen görmedin bu arada. 18 yılda milyon km yol tecrübem oldu sadece sevdiklerim değil yol kenarında ki motorcuları da gördüm. sayısız gördüm hatta. öyle ki bu sürede yüzleri bile unutuldu hafızamda.

niyetinin iyi olduğunun farkındayım ama motosiklet forumunda bu tarz konular üstünde durman biz motorcuları irite ediyor. kusura bakma. tavsiyen için teşekkürler fakat şahsen ben dikkate almıyorum. iyi forumlar.

Gutss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Talha Şeniz
kat iptalinden bahsetmiyorum konuda zaten o nerden çıktı ?

slip on takıcaksın keyfine bakıcaksın bu kadar basit :)

ayrıca mapping yapamazsın kawasaki'de bu yok dyno testi yapılacak akabinde cihaza bağlanıp mapping yapılarak pürüzlü noktalar traşlanarak haritalanma tekrar yapılacak. cihazsız aletsiz o dediğin olmuyor. bunu yapmadığın vakit o2 sensörü arıza ışığı yakar kat olmadığı için yakıt değişir ara hızlanmalar motor devrinde dalgalanmalar olur vb vb.
kawasaki bayiisi ve distribütörüyüz bütün aletler var elbette fakat mappingden sonra yakıt kullanımı haricinde bir sorunla karşılaşabileceğini düşünmüyorum en azından ben şu zamana kadar görmedim (kat iptalinide kendi söylediğim cümle adına yazdım düz titanyum headers olursa bu durum böyle diye)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,096
Üyeler
163,775
Son üye
liko
Top Bottom