Neler Yeni

Kedim Bilgisayarımın Üstüne İşedi

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan
evet daha doğru ancak tamamen temizlemek zor olabilir
Vallaha ben ben bir ara full soketleri oksitli kart aldım istemeden tiner ile bir temizledim sert kıl fırça ve yumuşak ile kart tertemiz oldu kontak speryler sadece yüzey tozunu almaya yarar zarar vermeden sıvılar için en iyisi tiner ve alkol

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,792
İsim
MehmedVII
Merhaba dostlar; Bugün hatta dün gece bilgisayarımı nihayet toplayabildiğimin ilk akşamı olacaktı. Sabah saat 11:50 gibi evden çıktım, Akşam saat 23:20'de eve ancak vardım. Evden çıkmadan kedilerimin kumunu güzelce temizlemiştim normalde 3-3.5 Kahve fincanı mama koyardım 6-8 saat arayla günde üç öğün mama veriyorum ama eve geç geleceğimden ötürü 4-4.5 Kahve fincanı mama verdim ve kaplarını temizleyip su koydum. Yaklaşık bir yıldır yalan olmasın 17 Aralık 2023'den beri bilgisayar toplamaya çalışıyorum, dün akşam nihayet son kalan parça olan işlemciyi almıştım zaten konu arşivimi takip edenler vardır elbet onlarca konu açmışımdır hangisini almalıyım diye kafamda binlerce soru vardı ve uygun denk gelen 4.200TL'ye i5-13400F'i almıştım KFG tam. Sistemi daha önce i3-12100F ile kullandım hazır kurulu bi setup işlemciyi her halükarda değiştiricektim fakat maddi sıkıntılardan dolayı işlemciyi erkenden satmak zorunda kaldım nihai kurulumu dün tamamlayacaktım sistemin ilk startını vermek işlemciyi takmak için odamı bi girdim ki masanın üstünde muhafaza şekilde duran bilgisayarımın üstüne sanki özellikle hedef alınmışcasına kedi işemiş 240mm sıvı soğutmanın radyatörü, anakart, ram, m2 ssd, 120mm kasa fanları sırılsıklamdı ve inanılmaz yapış yapıştı sanırım işemesinin üstünden 3-4 saat geçmiş gibiydi gördüğüm zaman üç dakika boyunca hareketsiz kaldım o an yaşamak istemedim desem yalan olur o an düşünmek için bile halim dermanım kalmamıştı yavaş ve sakin adımlarla kasayı yatırdım idrarın nereye kadar ulaştığını gördüğümde şok geçirdim kasa berbat durumdaydı. Nefes nefese kaldım durumu kabullenip temizlemek için parçaları sökmeye başladım ama neyi nerden söktüğümü geri nereye neyi takacağımı bile bilmiyordum çıkmayan ve yapış yapış olan vidalar yüzünden sinir krizi geçirmek üzereydim sanki gözlerimi kırpmayalı 20 dakika olmuş gibiydi kıpkırmızı oldum o an ya öfke nöbeti geçirip kendim dahil herkese ve her şeye zarar verecektim ya da soğuk bi duş alacaktım. Sakinleşmeyi tercih ettim, soğuk bi duş almak için banyoya doğru gittim ancak kendimi o halde görünce dayanamadım sırtı duvara dayanmış bi halı vardı kaç dakika sürdüğünü hatırlamıyorum sanki o hatıra bende yok gibi durmadan yumruklamışım en son acısı beynime vurduğunda farkına vardım duşa girdim 30-40 dakika boyunca soğuk bi duş aldım. O gün sadece 4 saat uykuyla ayaktaydım ve 26 saat boyunca uyumadım sabah 5'e kadar parçaları temizlemeye çalıştım ama ne yapsam da izler çıkmadı. Bingo'nun Beyaz Sirke ve Limon Tuzu karışımlı yüzey temizleyicisini kuru bez haline getiricek kadar sıktıktan sonra onunla temizlemeye çalıştım bir yandan parçalardan damlayan bir şeyler gördükçe kendime vurdum ben parçaların bozulmasına değil sadece anakartın benim 9 günlük çalışmama tekabül ettiğine üzülüyorum.
Sizce bir çözüm yolu var mıdır?
Kediyi sat

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
umut şahin
Vallaha ben ben bir ara full soketleri oksitli kart aldım istemeden tiner ile bir temizledim sert kıl fırça ve yumuşak ile kart tertemiz oldu kontak speryler sadece yüzey tozunu almaya yarar zarar vermeden sıvılar için en iyisi tiner ve alkol
evet

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,621
İsim
Kerem Çavuş
En doğrusu alkole yatırmak olur , face gruplarında birine veya bir yetkili bilgisayarcıya götür en mantıklısı

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,599
İsim
Mertcan Uysal
Tiplere bak ya :love: tabi ki kötü olmuş ama candan daha önemli değil tabi ki.
bu arada iyice kurutup diğer arkadaşların da dediği önerileri yaparsan bence parçalarda bir sorun olmaz sıkıntısız çalışırlar zamanında işeme olmasa da sıvıyla ilgili deneyimlerim olmuştu teknolojide.
Ne yaptıysam çalıştıramadım elimden gelenin ardı olduğunu düşünmüyorum güç almıyor hiçbir şekilde

Ekler

• IMG-20241030-WA0067.jpg
    IMG-20241030-WA0067.jpg
    737.5 KB · Hit: 71
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
tahsin özel
kedi yaşıyor mu hala

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,599
İsim
Mertcan Uysal
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Yunus Eker
Anakartta sorun vardır muhtemelen. Bi' anakart kaç para. Hallolur, canını sıkma.

Top Bottom