Neler Yeni

Kedimin gözü kapandı sorun çıkarıyor

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Merhaba, ben bahçemde 3 kedi bakıyorum 2 erkek 1 dişi. Daha önce erkek kedilerimden birisinin başına gelen bir olay şimdi de dişi kedimin başına geldi. Aynısı olduğunu düşünüyorum çünkü kedimin gözünü kapanmıştı ve baktığımda gözüne kılçık vb. bir şey girmişti onu çıkardığımda iyileşmişti. Şimdi başka bir kedimin gözü aynı şekil kapanıp iltihaplandı ve size birazcık geçmişlerinden bahsetmem gerekirse erkeklerim yavruluklarından beridir benimle fakat dişi kedimi sonradan buldum ve o da alıştı tam olarak olmasa da. Tam olarak olmayan kısma gelirsek yavruluğundan kalma travma olduğunu belki de darp edildiğini düşünüyorum ne kadar bana kendini sevdirse bile asla diğerleri kadar olamadı bazen normal bir şekilde severken bir anda kaçınıyor üzerine gelince sürtünmek yerine yerinden kalkıyor falan ama normalde bu hayvan bize bağlı ki bizimle kalıyor. Fakat gelelim şu soruna işte bunun yüzünden 1 dakika olmadan gözüne takılan o şeyi alabilecekken kendisi sorun çıkarıyor hatta acı çektiği için midir bilemiyorum çok daha hassas şu an. Ayrıca sorumu sormadan önce vermem gereken ekstra bir bilgi daha bu hayvan tırmalamayı bilmiyor sanırım ne zaman sevilmekten rahatsız olsa tırmalamak yerine tavşan gibi hoplayarak yerinden oynuyor :D çok denedim çok üzerine gittim verebildiği maksimum tepki elimi sürekli sallamam karşılığı tırnaklarını açmadan patisini kaldırmak oldu. Ağaca bile tırmanamadı kuş avlamak için geçen gözlerimle gördüm. Her neyse sorumuza gelecek olursak ben bir risk alıp bu hayvanı normal bir eldivenle ekstra bir kişinin de yardımıyla zorla tutup (Elimde hafif çizikler bırakacaksa ben kabulüm) o gözüne takılan şeyi aldırsam mı. Yoksa bir veterinere mi söylesem benim için ne yapabilirler o hayvanı onlara götürebileceğimden emin de değilim yoksa belediyeyi mi aramak gerekir ne gerekiyorsa tavsiyelerinizi beklerim ayrıca diğer kedilerden farklı davranıp bu kadar kendini savunmaktan aciz olmasıyla ilgili bir fikri olan varsa dinlerim iyi forumlar.

Ekler

• kedu.jpg
    kedu.jpg
    3.1 MB · Hit: 34

HafızRakun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Zeyrek
bariz bir şekilde giren bir sey varsa veterinere git. Eğer sadece iltihaplanip kapandiysa çay kaynatip pamuğa deminden dök ve nazikce kedinin gözünü sil. Günde birkaç defa uygula, eğer herhangi bir şekilde iyileşme belirtisi olmazsa veterinere git. Tabi ki direkt veterinere götürmen daha faydali olur ama eger bütçen yoksa veya uzaksa diye alternatif önerdim.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bariz bir şekilde giren bir sey varsa veterinere git. Eğer sadece iltihaplanip kapandiysa çay kaynatip pamuğa deminden dök ve nazikce kedinin gözünü sil. Günde birkaç defa uygula, eğer herhangi bir şekilde iyileşme belirtisi olmazsa veterinere git. Tabi ki direkt veterinere götürmen daha faydali olur ama eger bütçen yoksa veya uzaksa diye alternatif önerdim.
yemek yedirirken veya olabilecek en sakin yaklaşma dışında dokunamıyorum çok şu an dediğim gibi daha hassas davranıyor normalde severdim okşardım hamile birde hayvan ya çok sinir oldum sorun çıkarmasa çay da damlatırım gözünden bir şey de alırım

HafızRakun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Zeyrek
yemek yedirirken veya olabilecek en sakin yaklaşma dışında dokunamıyorum çok şu an dediğim gibi daha hassas davranıyor normalde severdim okşardım hamile birde hayvan ya çok sinir oldum sorun çıkarmasa çay da damlatırım gözünden bir şey de alırım
Götür o zaman veterinere dokunma sen. Anestezi uygularlar gerekirse

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Götür o zaman veterinere dokunma sen. Anestezi uygularlar gerekirse
ücret almama ihtimalleri de olabilir sokak hayvanı olarak geçiyor çünkü aşısı tasması hiçbir şeyi yok kendi rızamla bahçede baktığım bir kedi evcil hayvan gibi benimle yaşıyorlar ama bir yandan yabani hayatlarında özgürler istedikleri zaman çıkıp otlarda dolanıyorlar geri geliyorlar ev kedisi değiller

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,464
Üyeler
160,850
Son üye
cilgingitar
Top Bottom