Kelime

Yeni aldığım monitörde 1 adet ölü piksel ve bariz şekilde görünür ışık sızması çıktı. Monitöre veya kutusuna herhangi bir hasar vermedim ama HDMI kablosunun poşetini yırtarak açmak zorunda kaldım elimde başka kablo olmadığından. 14 gün içerisinde iadeyi kullanmak istedim ama kutusu açıldığı için kabul edilmedi. Hakem heyetine gidersem kablo poşetinin yırtık olması herhangi bir sorun çıkarır mı? Ya da onun yerine bu sefer ölü piksel üzerinden mi iade başvurusu yapmalıyım? Bildiğim kadarıyla 1 ölü piksel bile olsa hakem heyeti haklı buluyor eğer firma reddetse bile.
Firmanın oyle bir hakki yok ayni şekilde paketleyip o hdmi kablosunuda baska bir poşet varsa koy ve gönder. Orada zaten inceleme olduğu icin tekrar açıyorlar böyle bir hakları yok ara sert sekilde konuş ve zaten senin aldığın sitede ki yasal maddelerde de açıkça yazıyor hic geri vites yapma ve ılıman olma net sekilde alıcaksınız bunu fotograf video elimde de var , mail yoluylada ulaşıp firmaya durumu anlat oradan sana dönüş yapacaklardır bu kanıt niteliğinde oluyor, resmi yollari mail . Kargoya ver gönder gönderdiğin belli olsun kabul etmiyoruz diyip tekrar gönderirlerse alma ve mail yoluylada bildir tekrar kargo surecinde ki ürünler iade gününün geçmesine engel degil yani iade hakkın kargoda donduruluyor. Geri gelirse asla alma ve sert sekilde belirt devam ederlerse thh direkt mail ve ürün fatura resimlerle sikayet ac ve mutlu son

Dostum. Kanun açık bu konuda. Tek ölü piksel bile ayıplı ürün sayılır. Mesafeli satış sözleşmesinde ilk 14 gün iade hakkınız mevcut ayrıca. Kullanmış olsanız dahi.

6502 sayılı kanunun madde 8, 9, 10, 11, 12, maddeleri gereğince ürünümün birebir değişimini talep etmekteyim. 6502 sayılı kanunun 13,14,15,16 maddeleri gereğince bu mağduriyetten sitenizde sorumluluk altındadır.
Şeklinde satıcı siteye talebini ilet

dostum kutuyu açmadan ürünü nasıl deniycen firma sazan avında belliki o yüzden hangi siteden aldıysan müşteri hizmetleri ile konuş iade olmazsa thh ama 6 aya kadar sürüyor thh

Yeni aldığım monitörde 1 adet ölü piksel ve bariz şekilde görünür ışık sızması çıktı. Monitöre veya kutusuna herhangi bir hasar vermedim ama HDMI kablosunun poşetini yırtarak açmak zorunda kaldım elimde başka kablo olmadığından. 14 gün içerisinde iadeyi kullanmak istedim ama kutusu açıldığı için kabul edilmedi. Hakem heyetine gidersem kablo poşetinin yırtık olması herhangi bir sorun çıkarır mı? Ya da onun yerine bu sefer ölü piksel üzerinden mi iade başvurusu yapmalıyım? Bildiğim kadarıyla 1 ölü piksel bile olsa hakem heyeti haklı buluyor eğer firma reddetse bile.
Bence iade et değiştirirsen yine aynısı gelebilir

Her türlü şey için talep aç işine geldiği gibi tüm hepsini de belgele sonrasında teknik servisine gönder arıza tespit raporunu al bunlarla thhye başvur en kötü ihtimalle 6 ay sonrasında sıfır ürün alman garanti olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten firma bu durumu görünce uğraşmak istemeyip gereğini yapar diye düşünüyorum

Sinerji.

14 günlük cayma hakkımı kullanmak için talep açmıştım. Red yedikten hemen sonra ölü piksel için başvurmak olur mu ki? Onun yerine kablo poşeti de sıkıntı çıkarmıyorsa cayma hakkı üzerinden devam edip olur da sıkıntı çıkarsa ilerleyen zamanlarda ölü piksel üzerinden tekrar başvursam daha iyi olmaz mı?

Daha önce başka bir ürün için cayma hakkımı kullanmaya kalktığımda kutusunu açtığım için reddedilince hakem heyetine başvurup kazanmıştım. Ama o zaman hem şimdi olduğu gibi içindeki poşetini yırtarak açmak zorunda kaldığım bir şey yoktu hem de ölü pikselde olduğu gibi 14 günlük cayma dışında kullanılabilecek başka hakkım yoktu. O yüzden 14 gün üzerinden mi devam etmeliyim yoksa ölü piksel garantisine geçmeliyim diye karar verememiştim.
Bir de ölü piksel için değişim talebinin herhangi bir süre sınırlaması yok değil mi?
Garanti işi uzatır. 14 günlük iade hakkınızı kullanın ölü piksel den yürümeyin derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,560
Üyeler
190,762
Son üye
sky67
Geri