Neler Yeni

Kemal Kılıçdaroğlu Aday Olacakmış

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
Ben Ekrem İmamoğlu'na kesinlikle oy vermem. Canan Kaftancıoğlu'nu eş başkan yaptığı gün, safını belli etti.

Mansur Yavaş'a da, içinde bulunduğu ittifaktan dolayı oy vermem. Erdoğan düşmanlığı dışında hiçbir ortak noktası olmayan 4 partiyle ülkeyi yönetmeye çalışacak. Tam bir kaos ortamı oluşur.

Ekonomi kötü, çünkü ambargo yiyoruz. Ambargo yememizin sebebi de; Karabağ Harekatında Azerbaycan'a destek vermemiz, Libya'daki petrolü kontrol altına almamız, Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'deki haklarımızdan vazgeçmememiz, yurt dışında terör operasyonları yapmamız... Bunları yapıyoruz diye ambargo koyuyorlar, bunları yapmaktan vazgeçersek ortada ambargo koyacak ülke kalmayacak.

Ekonomi, ayrıca üretimin olmayışı yüzünden de kötü. Öyle tarım ürünleri üretip ihraç ederek ekonomiyi kalkındıramazsın. Katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapmalısın, mümkünse teknolojik ürünlerle alakalı olmalı. Eğer ki, Tayland gibi 80'li yıllarda çip üretimine yatırım yapsak; günümüzde meyvesini yiyor olurduk. Fakat biz, o yıllardan 2013'e kadar; insanların nasıl giyindiğine bakarak eğitimden uzaklaştırdık. Üretimin ana kaynağı olan meslek liselerini garabet yuvası hâline getirdik. Memurlar ülkesi yaptık Türkiye'yi. Üretimin olmaması da, son 20 yıla sığdırılabilecek bir hatâ değil. Yeni yeni katma değeri yüksek ürünlerin üretimine başlıyoruz ve meyvesini en yakın 10 sene sonrasında alacağız.

Eğitim ise, düzelmeye doğru gidiliyor. Erdoğan, 2020 yılında yaptığı konuşmada; eğitimde köklü bir reform yapacaklarını söylemişti. Ya pandeminin bitmesini bekliyor, ya da 2023 seçimlerini...

1980'den bu yana eğitimde neler değişmiş, bir araştır bakalım. Kötüden iyiye doğru mu gitmiş, yoksa iyiyken kötüleşmiş mi? Tamam, istediğimiz şekilde değil eğitim, birçok eksiklikleri var fakat yavaş yavaş da olsa iyiye giden reformlar yapılıyor.

Bu arada, şunu sormak istiyorum. Muhalefetin eğitim ve ekonomi konusunda yapacağı yenilikler neler? Hangi sistemle, bu alanları şimdikinden daha iyi hâle getirecek? "Eğitim çok kötü, ekonomi yetersiz. Bize oy verin, hepsini düzelteceğiz." gibi kuru sıkı söylemlerle seçime gidilmez. "Şu şu sebeplerden dolayı eğitim ve ekonomi kötü. Biz geldiğimizde, eğitimde ve ekonomide şöyle reformlar yapacağız." diyerek projeni anlatmalısın ki, halk seni kâle alsın. Ben muhalif kanattan böyle bir açıklama görmedim. Her seçime kuru sıkı söylemlerle gidiyorlar ve her seçimi kaybediyorlar. En son, İmamoğlu bir ton vaatte bulunup seçimi kazanmıştı ve hiçbirini yerine getirmedi. Önümde böyle bir karne varken, neden bunlara oy vereyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır, anlaştık. Ben de Erdoğan karşısında kim olursa olsun kazanacak diyorum. 2023'de bu konuyu tekrar konuşuruz 😁
kaybolmak yok ama

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Dostum bunu herkes biliyor zorlamanın manası yok mansur beyin seçilme nedeni de buydu çünkü ankara kaleydi . Sdece tepki göstermek amacı ile seçildiler ama mansur bey iyi giderken imamoğlu tökezledi çünkü vaadleri verirken yapabileceğini düşünmedi düşünseydi belki orta iyi denebilirdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazen eren'i anlamak güç çünkü savunulacak bir şey yoksa bile devam ediyor eren kabul etmek erdemliktir böyle işte daha zorlamaya gerek yok dostum .
Bende anlayamıyorum Eren'i.

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
Ben artık emekliye ayrılıyorum uzun süredir forumda siyaset içinde ufak çaplı takılıyordum.Artık sıyıracak raddeye geldim.Hakkınızı helal edin.
@Fevkelade1i ama 500 ü unutmadım.
Son sözümde akp den önce evde buzdolabı yoktu.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
hocam allah aşkına eğitim nasıl iyi ya bari bunu deme .
Eğitim iyi demedim. 1980'den bu yana kıyaslarsan, iyi durumdayız dedim. Ben öğretmen adayıyım, hâlen eksikleri olduğunu görebiliyorum. Fakat şunu diyorum; Erdoğan'ın vaatleri var bunu düzeltmek için, vaatlerin ötesinde icraatları da var. Muhalefetin ise hiçbir şeyi yok.

He birde zorlu grubu çip üretimi yapmak istedi ve tabi öyle kolay iş değil yatırım lazım dediğin gibi 1 milyar yatırım istedi devlette vermedi bide burdan yak
Zorlu Grubunu bilmiyorum, araştırmam lazım. Fakat Aselsan, Bilkent Üniversitesi ile işbirliği yaparak Türkiye'nin ilk çip üretim fabrikasını kurdu. Ayrıca, Türkiye'nin çip üretimi ile yaptıklarını öğrenmek istiyorsan, şu videoyu izleyebilirsin. Yongatek firması çip üretimi hakkında açıklama yapıyor:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben artık emekliye ayrılıyorum uzun süredir forumda siyaset içinde ufak çaplı takılıyordum.Artık sıyıracak raddeye geldim.Hakkınızı helal edin.
Koyun konusunda o fikre sahip tüm herkesden helallik alman gerek .

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Helâl olsun ama keşke araştırsan. Söylediğim isimleri birazcık araştırsan, beni anlayacaksın ama hep muhalif kişilerin söylemlerini okuyup, izleyip duruyorsun. Ne diyorlarsa, ona inanıyorsun.

Bende unutmadım. Seçim gecesi seni etiketlerim.

İlk paragraftaki mesajımın ne kadar haklı olduğunu gider ayak bir kez daha göstermişsin. Teşekkür ederim 😁

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
Koyun olan hiç kimseye hakkımı helal etmem istememde

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Koyun olan hiç kimseye hakkımı helal etmem istememde
Dostum sen bunu diyemezsin dersin bilgisiz cahil ama koyun diyemezsin koyun AKP destekleyenler için kullanılıyor . her insana diyemezsin ama sen o insanları da kapsadın.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
ya havle 2023 ten sonra alayınız kaçanız saklanacağız olm gerçekler ortaya çıkınca biz oy vermedik deceniz bunu ekleyelim iddaya @Fevkelade1i

Top Bottom