Neler Yeni

Kemal Kılıçdaroğlu Aday Olacakmış

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
ya havle 2023 ten sonra alayınız kaçanız saklanacağız olm gerçekler ortaya çıkınca biz oy vermedik deceniz bunu ekleyelim iddaya @Fevkelade1i
Adam buradan bile tehdit ediyor yahu. Kazanırsak bunlara oy verenleri süründüreceğiz, diyor. Sonra da demokrasi destekçileri 😁 😁

Kaçacak olanları 15 Temmuz gecesinde gördük. Siz tiyatro olarak görseniz de, bu millet ölüme rağmen Erdoğan'ın arkasında olduğunu gösterdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben Ekrem İmamoğlu'na kesinlikle oy vermem. Canan Kaftancıoğlu'nu eş başkan yaptığı gün, safını belli etti.

Mansur Yavaş'a da, içinde bulunduğu ittifaktan dolayı oy vermem. Erdoğan düşmanlığı dışında hiçbir ortak noktası olmayan 4 partiyle ülkeyi yönetmeye çalışacak. Tam bir kaos ortamı oluşur.

Ekonomi kötü, çünkü ambargo yiyoruz. Ambargo yememizin sebebi de; Karabağ Harekatında Azerbaycan'a destek vermemiz, Libya'daki petrolü kontrol altına almamız, Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'deki haklarımızdan vazgeçmememiz, yurt dışında terör operasyonları yapmamız... Bunları yapıyoruz diye ambargo koyuyorlar, bunları yapmaktan vazgeçersek ortada ambargo koyacak ülke kalmayacak.

Ekonomi, ayrıca üretimin olmayışı yüzünden de kötü. Öyle tarım ürünleri üretip ihraç ederek ekonomiyi kalkındıramazsın. Katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapmalısın, mümkünse teknolojik ürünlerle alakalı olmalı. Eğer ki, Tayland gibi 80'li yıllarda çip üretimine yatırım yapsak; günümüzde meyvesini yiyor olurduk. Fakat biz, o yıllardan 2013'e kadar; insanların nasıl giyindiğine bakarak eğitimden uzaklaştırdık. Üretimin ana kaynağı olan meslek liselerini garabet yuvası hâline getirdik. Memurlar ülkesi yaptık Türkiye'yi. Üretimin olmaması da, son 20 yıla sığdırılabilecek bir hatâ değil. Yeni yeni katma değeri yüksek ürünlerin üretimine başlıyoruz ve meyvesini en yakın 10 sene sonrasında alacağız.

Eğitim ise, düzelmeye doğru gidiliyor. Erdoğan, 2020 yılında yaptığı konuşmada; eğitimde köklü bir reform yapacaklarını söylemişti. Ya pandeminin bitmesini bekliyor, ya da 2023 seçimlerini...

1980'den bu yana eğitimde neler değişmiş, bir araştır bakalım. Kötüden iyiye doğru mu gitmiş, yoksa iyiyken kötüleşmiş mi? Tamam, istediğimiz şekilde değil eğitim, birçok eksiklikleri var fakat yavaş yavaş da olsa iyiye giden reformlar yapılıyor.

Bu arada, şunu sormak istiyorum. Muhalefetin eğitim ve ekonomi konusunda yapacağı yenilikler neler? Hangi sistemle, bu alanları şimdikinden daha iyi hâle getirecek? "Eğitim çok kötü, ekonomi yetersiz. Bize oy verin, hepsini düzelteceğiz." gibi kuru sıkı söylemlerle seçime gidilmez. "Şu şu sebeplerden dolayı eğitim ve ekonomi kötü. Biz geldiğimizde, eğitimde ve ekonomide şöyle reformlar yapacağız." diyerek projeni anlatmalısın ki, halk seni kâle alsın. Ben muhalif kanattan böyle bir açıklama görmedim. Her seçime kuru sıkı söylemlerle gidiyorlar ve her seçimi kaybediyorlar. En son, İmamoğlu bir ton vaatte bulunup seçimi kazanmıştı ve hiçbirini yerine getirmedi. Önümde böyle bir karne varken, neden bunlara oy vereyim?

@QqQuaresma Müsait olduğunda şu mesaja yanıt verirsen sevinirim.

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
Adam buradan bile tehdit ediyor yahu. Kazanırsak bunlara oy verenleri süründüreceğiz, diyor. Sonra da demokrasi destekçileri 😁 😁

Kaçacak olanları 15 Temmuz gecesinde gördük. Siz tiyatro olarak görseniz de, bu millet ölüme rağmen Erdoğan'ın arkasında olduğunu gösterdi.

@QqQuaresma Müsait olduğunda şu mesaja yanıt verirsen sevinirim.
Ne tehtidi hocam sıyırdın mı :D siyaset için senimi keseyim.Ama 15 temmuz rte kendini yüceltme tiyatrosuydu ama artık yeter ben emekliyim

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Ne tehtidi hocam sıyırdın mı :D siyaset için senimi keseyim.
"2023'te biz kazanırsak, ben oy vermedim diye kaçacak delik ararsınız." diyorsun. Neden kaçacak delik arayayım ben? Bu söylemden ne anlamamı bekliyorsun? Oy verenlere bir zarar vereceksiniz ki, kaçacak delik arayalım?

Ama 15 temmuz rte kendini yüceltme tiyatrosuydu ama artık yeter ben emekliyim
Aynen, Erdoğan'ın tiyatrosuydu. Tüm o asker üniformalı teröristler, kendilerini Erdoğan için fedâ ettiler. "Biz halkın karşısına çıkıp onları tankla ezelim, bomba yağdıralım, silahlarımızla ateş edip öldürelim; Erdoğan güç kazansın." dediler. Çok haklısınız. Hatta, darbecilerin Kılıçdaroğlu'na dokunmamasını da Erdoğan emretti. "Bırakın, yanınızdan elini kolunu sallayarak geçsin. Darbeyi izlerken de bir kahve ısmarlarsınız." dedi.

Siz tiyatro diyerek kendinizi kandırabilirsiniz. Halkın ne durumda, ne kadar destek vereceğini gördük. Bir kez daha böyle bir olaya kalkışılsa, emin ol o gün çıkanların iki katı insan sokaklara dökülür. Hiçbir güç, sivil halkın karşısında duramaz!

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Üzücü haber. Jahrein ile olan yayında gerçekleşmiştir.
Video;

Zorunlu edit: AKP'li değilim. Olay şu Kılıçdaroğlunun oy potansiyeli az anketlerde görüyoruz. Mansur Yavaşın veya İmamoğlunun aday olması çok daha iyi olur.
Siyasetsever olarak görüşüm
Kılıçdaroğlu Erdoğana göre çok daha sessiz kaldı,biraz da kendisinden dolayı
Eleştirmek kolay ben de sen de eleştirirsin ülkedeki olayları.
Yayında şunu yaparım filan diyor sen de yaparsın hatta daha iyisini bu halk bile düşünür.
Keşke Mansur yavaş gibi olsa oy verilebilirdi.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,701
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Belediyelerin performans kitapları olur kaynağım nonların çıkardığı resmi kaynaklardır.

Sayın başkan Ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağını vaad etmişti;
2018'de ulaşıma ayrılan bütçe %17 iken 2021 yılında %9 olması planlanıyor.

Kitapda 2.9km metro hattı yapıldır diyor.Başkanın seçim vaatlerindeki metro hattına ulaşacağı yıl 2150 oluyor.

Meclis sunumunda 11.9km metro hattı yapacağım derken kitapta 2.9km yazıyor hatta İbb meclisindeki diğer tarafa gönderilen taslakta 17.6km yazıyordu.Sunumda ise 11.9km'ye düştü.

11.9km metro hattı yapmak için 5milyar bütçeye ihtiyaç vardır fakat ne kadar bütçe ayrılıyor? 2 milyar.

Gelelim otopark konusuna; Başkan seçim vaatlerinde her yıl 20.000 5 yılda da toplam 100.000 kapasiteli otopark yapacağım dedi.Tv programlarında otopark meselesini sorun olmaktan çıkaracağım dedi.
Fakat resmi kitapta ise 2021 yılında 2500 kapasiteli otopark yapacağım diyor.Vaat ise 20.000 idi.Bahane ise pandemi.
Eğer her yıl 2500 kapasite otopark yaparsa 100.000 kapasiteye 2040 yılında ulaşacak.

Diğer vaade gelelim 15 tane yaşam vaddisi yapacağım diyor;
Kiyapta ise 1 yaşam vadisi bile geçmiyor sadece 3 tane var onlarda daha öncedden yapılan vadiler.

Gelelim sosyal yardım meelesine öenmli yerlerden;

Akp döneminde sosyal yarımlara ayrılan bütçe %3'e kadar serbest.Sonra Başkan %3'ü çok az buldu ve %15'e çıkaralım dedi,Mecliste onaylandı ve %15e çıktı fakat sayın Başkan yalan söyleeyip "Engellediler" twit attı tepki gelince kaldırdı.

RESMİ KAYNAKLARDA İSE BU BÜTÇEYİ %2'YE DÜŞÜRDÜLER.
Sözde sosyal bir devlet amacı güdüyorlardı.

2019'da yatırım bütçesi %47 iken 2021'de %32'ye düşürüldü. Yatırımlar belediyeler için çok çok önemlidirler.

Seçim vaatlerinde İstanbul nimet nşmet diyen Başkanın diğer vaadi ise bütçeyi %50 arttırmaktı lakin İstanbulun ana damarları olan yatırım bütçesini %15 düşürdü.

Ve söyle bir sözü var Vakıflara aktarılan parayı kesip bütçeye aktaracağım ee? ama bütçede düşüş var?garip.
Bütçe küçüldü yatırım küçüldü ee nerde bu artan paralar?

2019 yılındaki özkaynak oranı %24 iken 2021 yılında %19a düşmüş.

Reklam giderleri %104 artmış. Reklamlaaarr.

İşçi giderleri%9 azaltılıyor yani işçi çıkarmak anlamına geliyor.

@Maryo @AhmetN @erentezer
Tam çerçeveletip duvara asmalık.

Bunu herkes görmeli, gösterilmeli.

Ne tehtidi hocam sıyırdın mı :D siyaset için senimi keseyim.Ama 15 temmuz rte kendini yüceltme tiyatrosuydu ama artık yeter ben emekliyim
Tabi ki, zaten Erdoğan'dı o gece evinde kahve ile olanları seyreden, Erdoğan'dı paçası tutuşan. Bırakın hocam Allah aşkına. Eğer o gece Erdoğan olmasıydı ne olurdu biliyor musun? Kuzey Kore gibi olurduk. Neredeyse her şeye erişimimiz kesilir, her evin başında bir asker olurdu. Emin ol o gün birçok kişi gerçek yüzünü gösterdi.

Ortadoğunun en stratejik lideri Erdoğan ve Amerika bu yüzden onu göndermek istiyor. Rusya'da bunun tam tersini istiyor her ne kadar belli etmese de. Eğer Erdoğan giderse bölgede Amerika ve Rsuya tek başlarına kalacak ve bu noktada ara çıkan çatışmalar iki devleti savaş eşiğine getirecek. Zaten Rusya'nın etrafı Nato ve AB ile sarılı. Ama Erdoğan kalırsa Rusya bu ortadğou pastasından dilim alabilir.
Halihazırda zaten Türkiye ile birkaç anlaşması var, ortak devriyeler atıyorlar. Türkiye anlaşan veya onu safdışı bırakan bu pastanın sahibi olacak. Rusya anlaşan taraf, ABD ise safdışı bırakan taraf olmak istiyor. Erdoğan ise tam tarafsız bir tavır sergiliyor. Arada Rusya ile sıcak kalsa da buna mecbur kalıyor. Çünkü bölgedeki terörist oluşumlarını Rusya engelleyebilir. ABD zaten adamları demokrat yandaşı sayıyor kendi gibi.
Şu anda dünyanın en stratejik liderlerin olan Erdoğan'ın yanında olan kazanmaya daha yakın olur ortadoğuda.

Son düzenleme:

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
"2023'te biz kazanırsak, ben oy vermedim diye kaçacak delik ararsınız." diyorsun. Neden kaçacak delik arayayım ben? Bu söylemden ne anlamamı bekliyorsun? Oy verenlere bir zarar vereceksiniz ki, kaçacak delik arayalım?

Aynen, Erdoğan'ın tiyatrosuydu. Tüm o asker üniformalı teröristler, kendilerini Erdoğan için fedâ ettiler. "Biz halkın karşısına çıkıp onları tankla ezelim, bomba yağdıralım, silahlarımızla ateş edip öldürelim; Erdoğan güç kazansın." dediler. Çok haklısınız. Hatta, darbecilerin Kılıçdaroğlu'na dokunmamasını da Erdoğan emretti. "Bırakın, yanınızdan elini kolunu sallayarak geçsin. Darbeyi izlerken de bir kahve ısmarlarsınız." dedi.

Siz tiyatro diyerek kendinizi kandırabilirsiniz. Halkın ne durumda, ne kadar destek vereceğini gördük. Bir kez daha böyle bir olaya kalkışılsa, emin ol o gün çıkanların iki katı insan sokaklara dökülür. Hiçbir güç, sivil halkın karşısında duramaz!
öncelikle kaçma sebebiniz gerçekler ortaya çıkınca savunmayacaksınız o yüzden bizim keseceğimizden değil.15 temmuzda hiçbir askerin haberi yoktu gencecik askerler orda fetöcü diye dövüldü içeri alındı.15 temmuz tarihin en güzel tiyatrosudur.Hiç bir darbe öyle olmaz.

Tam çerçeveletip duvara asmalık.

Bunu herkes görmeli, gösterilmeli.

Tabi ki, zaten Erdoğan'dı o gece evinde kahve ile olanları seyreden, Erdoğan'dı paçası tutuşan. Bırakın hocam Allah aşkına. Eğer o gece Erdoğan olmasıydı ne olurdu biliyor musun? Kuzey Kore gibi olurduk. Neredeyse her şeye erişimimiz kesilir, her evin başında bir asker olurdu. Emin ol o gün birçok kişi gerçek yüzünü gösterdi.

Ortadoğunun en stratejik lideri Erdoğan ve Amerika bu yüzden onu göndermek istiyor. Rusya'da bunun tam tersini istiyor her ne kadar belli etmese de. Eğer Erdoğan giderse bölgede Amerika ve Rsuya tek başlarına kalacak ve bu noktada ara çıkan çatışmalar iki devleti savaş eşiğine getirecek. Zaten Rusya'nın etrafı Nato ve AB ile sarılı. Ama Erdoğan kalırsa Rusya bu ortadğou pastasından dilim alabilir.
Halihazırda zaten Türkiye ile birkaç anlaşması var, ortak devriyeler atıyorlar. Türkiye anlaşan veya onu safdışı bırakan bu pastanın sahibi olacak. Rusya anlaşan taraf, ABD ise safdışı bırakan taraf olmak istiyor. Erdoğan ise tam tarafsız bir tavır sergiliyor. Arada Rusya ile sıcak kalsa da buna mecbur kalıyor. Çünkü bölgedeki terörist oluşumlarını Rusya engelleyebilir. ABD zaten adamları demokrat yandaşı sayıyor kendi gibi.
Şu anda dünyanın en stratejik liderlerin olan Erdoğan'ın yanında olan kazanmaya daha yakın olur ortadoğuda.
al işte hocam adam istediğinide başarmış dediğin gibi söyletmeyi başarmış erdoğan olmasaydı amacıda buydu zaten kendini kahraman göstermek neyse hadi 2023 te görüşmek üzere

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Çıktığı bütün seçimleri kaybeden muhalif parti lideri cb mi olacakmiş. 😃 M. İnce bile Kılıçdaroğlundan daha iyi muhalif.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Siyasetsever olarak görüşüm
Kılıçdaroğlu Erdoğana göre çok daha sessiz kaldı,biraz da kendisinden dolayı
Eleştirmek kolay ben de sen de eleştirirsin ülkedeki olayları.
Yayında şunu yaparım filan diyor sen de yaparsın hatta daha iyisini bu halk bile düşünür.
Keşke Mansur yavaş gibi olsa oy verilebilirdi.
Dostum Mansur yavaşı unut çünkü herkes belediye yönetmek ile devlet yönetmeyi bir tutuyor he Kemalden iyi olur orası ayrı . Bence herkes yönettiği gibi kalsın. Eğer Mansur bey girerse ve kaybederse hem ankara gider hem kazanamazlar. O anket sonuçlarına bakarsak aslında bunlara tüm halk girmior o yüzden çok güvenilir de değil kısacana CHP partisi riske girmek istemez Ankara üstünden.
Ayrıca hocam Kemal bey'İ şuan kendi partisi bile istemiyor aynı küf mantarı gibi oraya yapıştı. Ayrıca seçimlerde seçim alması daha da zor çünkü muhalif partiler habire mitoz bölünme gibi bölüündüler bu da onların oylarının daha da bölünmesine yol açıcak . Kısacana sessiz değil aksine yönetim vasfı yok kanıtı partisi bence .

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
öncelikle kaçma sebebiniz gerçekler ortaya çıkınca savunmayacaksınız o yüzden bizim keseceğimizden değil.
Gerçekler gün gibi ortada, savunuyoruz ve savunuruz.

15 temmuzda hiçbir askerin haberi yoktu gencecik askerler orda fetöcü diye dövüldü içeri alındı.15 temmuz tarihin en güzel tiyatrosudur.Hiç bir darbe öyle olmaz.
Sen köprüdeki videoları izledin mi? O ânları canlı yayın yapan, videoya çeken insanlar var. O videolardan sadece birini bile izlemiş olsan, 15 Temmuz'a tiyatro diyemezsin. Vicdanı olan hiçbir insan bunu yapmaz.

Asker üniformalı teröristler, insanlara ateş açtı. Köprünün başında keskin nişancı vardı, onlarca kişiyi öldürdü sabaha kadar. Tanklarla insanların üzerinden geçtiler. Bomba yağdırdılar. Özel Harekat Üssünü bombaladılar. Birçok askerimiz orada şehit oldu. Hepsinin videosu var. Buna tiyatro demek için ya fetöcü olman gerekiyor, ya da kör!

Gencecik askerlermiş... Asker değil onlar, FETÖ'nün militanları. Özellikle köprüdekiler, hiçbiri asker değil. Rütbeliler de tutuklandı, hapse atıldı. Rütbeli olanlar, bu tiyatroyu organize edip kendilerini Erdoğan için fedâ mı ettiler? Nasıl bir akıl yoksunluğu bu...

al işte hocam adam istediğinide başarmış dediğin gibi söyletmeyi başarmış erdoğan olmasaydı amacıda buydu zaten kendini kahraman göstermek neyse hadi 2023 te görüşmek üzere
2023'teki zaferimizi burada kutlayacağız. Siz de izleyeceksiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,644
Üyeler
168,656
Son üye
lordex
Top Bottom