Adan çok çelişkili hocam önce aday gibi konuştu sonra değilin dedi sonra düşünmüyoruz dedi iyicene çorba etti.
Ama kılıçdaroğlu seçime girer ise kendi sonunu hazırlar bu yüzden girmeyecek o seçimlere kendi.
Adan çok çelişkili hocam önce aday gibi konuştu sonra değilin dedi sonra düşünmüyoruz dedi iyicene çorba etti.
Ama kılıçdaroğlu seçime girer ise kendi sonunu hazırlar bu yüzden girmeyecek o seçimlere kendi.
Belediyelerin performans kitapları olur kaynağım nonların çıkardığı resmi kaynaklardır.
Sayın başkan Ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağını vaad etmişti;
2018'de ulaşıma ayrılan bütçe %17 iken 2021 yılında %9 olması planlanıyor.
Kitapda 2.9km metro hattı yapıldır diyor.Başkanın seçim vaatlerindeki metro hattına ulaşacağı yıl 2150 oluyor.
Meclis sunumunda 11.9km metro hattı yapacağım derken kitapta 2.9km yazıyor hatta İbb meclisindeki diğer tarafa gönderilen taslakta 17.6km yazıyordu.Sunumda ise 11.9km'ye düştü.
11.9km metro hattı yapmak için 5milyar bütçeye ihtiyaç vardır fakat ne kadar bütçe ayrılıyor? 2 milyar.
Gelelim otopark konusuna; Başkan seçim vaatlerinde her yıl 20.000 5 yılda da toplam 100.000 kapasiteli otopark yapacağım dedi.Tv programlarında otopark meselesini sorun olmaktan çıkaracağım dedi.
Fakat resmi kitapta ise 2021 yılında 2500 kapasiteli otopark yapacağım diyor.Vaat ise 20.000 idi.Bahane ise pandemi.
Eğer her yıl 2500 kapasite otopark yaparsa 100.000 kapasiteye 2040 yılında ulaşacak.
Diğer vaade gelelim 15 tane yaşam vaddisi yapacağım diyor;
Kiyapta ise 1 yaşam vadisi bile geçmiyor sadece 3 tane var onlarda daha öncedden yapılan vadiler.
Gelelim sosyal yardım meelesine öenmli yerlerden;
Akp döneminde sosyal yarımlara ayrılan bütçe %3'e kadar serbest.Sonra Başkan %3'ü çok az buldu ve %15'e çıkaralım dedi,Mecliste onaylandı ve %15e çıktı fakat sayın Başkan yalan söyleeyip "Engellediler" twit attı tepki gelince kaldırdı.
RESMİ KAYNAKLARDA İSE BU BÜTÇEYİ %2'YE DÜŞÜRDÜLER.
Sözde sosyal bir devlet amacı güdüyorlardı.
2019'da yatırım bütçesi %47 iken 2021'de %32'ye düşürüldü. Yatırımlar belediyeler için çok çok önemlidirler.
Seçim vaatlerinde İstanbul nimet nşmet diyen Başkanın diğer vaadi ise bütçeyi %50 arttırmaktı lakin İstanbulun ana damarları olan yatırım bütçesini %15 düşürdü.
Ve söyle bir sözü var Vakıflara aktarılan parayı kesip bütçeye aktaracağım ee? ama bütçede düşüş var?garip.
Bütçe küçüldü yatırım küçüldü ee nerde bu artan paralar?
2019 yılındaki özkaynak oranı %24 iken 2021 yılında %19a düşmüş.
Reklam giderleri %104 artmış. Reklamlaaarr.
İşçi giderleri%9 azaltılıyor yani işçi çıkarmak anlamına geliyor.
Dostum onlara salamaz zaten mansur bi gram deriz ama imamoğlu berbat yönetti . vaadlerini yapmadı. zaten bunlar belediye başkanı ve aynı performansı devlet yönetimine gösteremezler . belediye yönetmekten daha zor. Adayı bilindik ve güçlü olmalı zaten oylar bölüncek onların içinde .
Dostum onlara salamaz zaten mansur bi gram deriz ama imamoğlu berbat yönetti . vaadlerini yapmadı. zaten bunlar belediye başkanı ve aynı performansı devlet yönetimine gösteremezler . belediye yönetmekten daha zor. Adayı bilindik ve güçlü olmalı zaten oylar bölüncek onların içinde .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Zaten AKP'ye tepki olsun diye seçildi. birdahaki seçimlerde seçilmesi zor.
Zaten AKP'ye tepki olsun diye seçildi. birdahaki seçimlerde seçilmesi zor.
Ekrem bey hiç bir vaadini gerçekleştiremedi ama mansur bey iyi yönetiyor belediyeyi ama devlet yönetemez bence. Kaynak olarak arkadaş resmi olarak kaynak vermiş zaten. Hiç iyi yönetemiyor çünkü halk sevemiyor bunun parti ile alakası olsaydı mansur bey de sevilmezdi . İmamoğlu iyi bir belediye başkanı deği tamami ile AKP denk al kendini mesajını vermek için seçtiler.
Ben Ekrem İmamoğlu'na kesinlikle oy vermem. Canan Kaftancıoğlu'nu eş başkan yaptığı gün, safını belli etti.
Mansur Yavaş'a da, içinde bulunduğu ittifaktan dolayı oy vermem. Erdoğan düşmanlığı dışında hiçbir ortak noktası olmayan 4 partiyle ülkeyi yönetmeye çalışacak. Tam bir kaos ortamı oluşur.
Ekonomi kötü, çünkü ambargo yiyoruz. Ambargo yememizin sebebi de; Karabağ Harekatında Azerbaycan'a destek vermemiz, Libya'daki petrolü kontrol altına almamız, Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'deki haklarımızdan vazgeçmememiz, yurt dışında terör operasyonları yapmamız... Bunları yapıyoruz diye ambargo koyuyorlar, bunları yapmaktan vazgeçersek ortada ambargo koyacak ülke kalmayacak.
Ekonomi, ayrıca üretimin olmayışı yüzünden de kötü. Öyle tarım ürünleri üretip ihraç ederek ekonomiyi kalkındıramazsın. Katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapmalısın, mümkünse teknolojik ürünlerle alakalı olmalı. Eğer ki, Tayland gibi 80'li yıllarda çip üretimine yatırım yapsak; günümüzde meyvesini yiyor olurduk. Fakat biz, o yıllardan 2013'e kadar; insanların nasıl giyindiğine bakarak eğitimden uzaklaştırdık. Üretimin ana kaynağı olan meslek liselerini garabet yuvası hâline getirdik. Memurlar ülkesi yaptık Türkiye'yi. Üretimin olmaması da, son 20 yıla sığdırılabilecek bir hatâ değil. Yeni yeni katma değeri yüksek ürünlerin üretimine başlıyoruz ve meyvesini en yakın 10 sene sonrasında alacağız.
Eğitim ise, düzelmeye doğru gidiliyor. Erdoğan, 2020 yılında yaptığı konuşmada; eğitimde köklü bir reform yapacaklarını söylemişti. Ya pandeminin bitmesini bekliyor, ya da 2023 seçimlerini...
1980'den bu yana eğitimde neler değişmiş, bir araştır bakalım. Kötüden iyiye doğru mu gitmiş, yoksa iyiyken kötüleşmiş mi? Tamam, istediğimiz şekilde değil eğitim, birçok eksiklikleri var fakat yavaş yavaş da olsa iyiye giden reformlar yapılıyor.
Bu arada, şunu sormak istiyorum. Muhalefetin eğitim ve ekonomi konusunda yapacağı yenilikler neler? Hangi sistemle, bu alanları şimdikinden daha iyi hâle getirecek? "Eğitim çok kötü, ekonomi yetersiz. Bize oy verin, hepsini düzelteceğiz." gibi kuru sıkı söylemlerle seçime gidilmez. "Şu şu sebeplerden dolayı eğitim ve ekonomi kötü. Biz geldiğimizde, eğitimde ve ekonomide şöyle reformlar yapacağız." diyerek projeni anlatmalısın ki, halk seni kâle alsın. Ben muhalif kanattan böyle bir açıklama görmedim. Her seçime kuru sıkı söylemlerle gidiyorlar ve her seçimi kaybediyorlar. En son, İmamoğlu bir ton vaatte bulunup seçimi kazanmıştı ve hiçbirini yerine getirmedi. Önümde böyle bir karne varken, neden bunlara oy vereyim?
Anlamıyorsun heralde? Düzgün okur musun yazımı bu kadar zor olmamalı dedikleri resmi belgeye göre resmş belge ise kendilerinin yazıları bir insan anlamamk için bu kadar rol yapabilir ya
Adamların söyledikleri yalan çoğu bu videoyu dinlemeyeceğim bile akbili duyduktan sonra
Geldikeri gib öğrenci akbillerine 50 krş zam yaptılar ve ucuz diyorlar hala ki yer yer 3.30da alıyor.
Dostum bunu herkes biliyor zorlamanın manası yok mansur beyin seçilme nedeni de buydu çünkü ankara kaleydi . Sdece tepki göstermek amacı ile seçildiler ama mansur bey iyi giderken imamoğlu tökezledi çünkü vaadleri verirken yapabileceğini düşünmedi düşünseydi belki orta iyi denebilirdi.
Anlamıyorsun heralde? Düzgün okur musun yazımı bu kadar zor olmamalı dedikleri resmi belgeye göre yalan diyorum resmş belge ise kendilerinin yazıları bir insan anlamamk için bu kadar rol yapabilir ya
Ben Ekrem İmamoğlu'na kesinlikle oy vermem. Canan Kaftancıoğlu'nu eş başkan yaptığı gün, safını belli etti.
Mansur Yavaş'a da, içinde bulunduğu ittifaktan dolayı oy vermem. Erdoğan düşmanlığı dışında hiçbir ortak noktası olmayan 4 partiyle ülkeyi yönetmeye çalışacak. Tam bir kaos ortamı oluşur.
Ekonomi kötü, çünkü ambargo yiyoruz. Ambargo yememizin sebebi de; Karabağ Harekatında Azerbaycan'a destek vermemiz, Libya'daki petrolü kontrol altına almamız, Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'deki haklarımızdan vazgeçmememiz, yurt dışında terör operasyonları yapmamız... Bunları yapıyoruz diye ambargo koyuyorlar, bunları yapmaktan vazgeçersek ortada ambargo koyacak ülke kalmayacak.
Ekonomi, ayrıca üretimin olmayışı yüzünden de kötü. Öyle tarım ürünleri üretip ihraç ederek ekonomiyi kalkındıramazsın. Katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapmalısın, mümkünse teknolojik ürünlerle alakalı olmalı. Eğer ki, Tayland gibi 80'li yıllarda çip üretimine yatırım yapsak; günümüzde meyvesini yiyor olurduk. Fakat biz, o yıllardan 2013'e kadar; insanların nasıl giyindiğine bakarak eğitimden uzaklaştırdık. Üretimin ana kaynağı olan meslek liselerini garabet yuvası hâline getirdik. Memurlar ülkesi yaptık Türkiye'yi. Üretimin olmaması da, son 20 yıla sığdırılabilecek bir hatâ değil. Yeni yeni katma değeri yüksek ürünlerin üretimine başlıyoruz ve meyvesini en yakın 10 sene sonrasında alacağız.
Eğitim ise, düzelmeye doğru gidiliyor. Erdoğan, 2020 yılında yaptığı konuşmada; eğitimde köklü bir reform yapacaklarını söylemişti. Ya pandeminin bitmesini bekliyor, ya da 2023 seçimlerini...
1980'den bu yana eğitimde neler değişmiş, bir araştır bakalım. Kötüden iyiye doğru mu gitmiş, yoksa iyiyken kötüleşmiş mi? Tamam, istediğimiz şekilde değil eğitim, birçok eksiklikleri var fakat yavaş yavaş da olsa iyiye giden reformlar yapılıyor.
Bu arada, şunu sormak istiyorum. Muhalefetin eğitim ve ekonomi konusunda yapacağı yenilikler neler? Hangi sistemle, bu alanları şimdikinden daha iyi hâle getirecek? "Eğitim çok kötü, ekonomi yetersiz. Bize oy verin, hepsini düzelteceğiz." gibi kuru sıkı söylemlerle seçime gidilmez. "Şu şu sebeplerden dolayı eğitim ve ekonomi kötü. Biz geldiğimizde, eğitimde ve ekonomide şöyle reformlar yapacağız." diyerek projeni anlatmalısın ki, halk seni kâle alsın. Ben muhalif kanattan böyle bir açıklama görmedim. Her seçime kuru sıkı söylemlerle gidiyorlar ve her seçimi kaybediyorlar. En son, İmamoğlu bir ton vaatte bulunup seçimi kazanmıştı ve hiçbirini yerine getirmedi. Önümde böyle bir karne varken, neden bunlara oy vereyim?
Tamamdır, anlaştık. Ben de Erdoğan karşısında kim olursa olsun kazanacak diyorum. 2023'de bu konuyu tekrar konuşuruz
hocam allah aşkına eğitim nasıl iyi ya bari bunu deme .He birde zorlu grubu çip üretimi yapmak istedi ve tabi öyle kolay iş değil yatırım lazım dediğin gibi 1 milyar yatırım istedi devlette vermedi bide burdan yak