Neler Yeni

Kendi yaptığım çalışma programına uyamıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Ali arda
Yazılım geliştirmekle uğraşıyorum. Aynı zamanda okul derslerime de zaman ayırmaya çalışıyorum.
Ancak şöyle bir sorunum var:
Programı yapıyorum, sabah saat 8 de uyanacağım diye yazıyorum ama uyanamıyorum ve o gün boyunca programa hiç uymak istemiyorum. "Zaten belirttiğim saatte kalkamadım bugün bir şey yapmayayım" diye geçiştiriyorum.
Bir akıl verin ne olur.

Marku

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
601
İsim
Efe
Yazılım geliştirmekle uğraşıyorum. Aynı zamanda okul derslerime de zaman ayırmaya çalışıyorum.
Ancak şöyle bir sorunum var:
Programı yapıyorum, sabah saat 8 de uyanacağım diye yazıyorum ama uyanamıyorum ve o gün boyunca programa hiç uymak istemiyorum. "Zaten belirttiğim saatte kalkamadım bugün bir şey yapmayayım" diye geçiştiriyorum.
Bir akıl verin ne olur.
aynı sorun bendede var

Hamster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Yiğit Demir
bir işi yapabilmek için başka bir şeye bağlı kalma. tamam sabah erken kalmış olamayabilirsin ama erken kalkamaman ders çalışmana engel değil. ve yaptığın çalışma programı aşırı sınırlayıcı ve detaylı olmasın.

gorkxgoat

80+ Bronze
Program insanı kısıtlıyor gibi biraz. Bu yüzden uymak istemezsiniz.
Kendinize belli bir hedef koyun.
Bugün şu kadar soru çözücem tekrar yapıcam şu kadar kitap okuycam diye
Belli aralıklarla bunları yapın

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet
Bende öyle bir sorun yok çünkü programım yok hayatı şans eseri yaşıyorum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şaka bir yana mesela uyanıyorum diyorsun uyanmak istediğin vakite alarm kur o alarm sesinide en sevmediğin şarkı yap belirli bir süre sonra şarkıyı duymamak için erken kalkacaksın. :)

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Eğer iradenizde zayıflık var ise bunu farklı yollar ile yapmayı deniyebilirsiniz. Mesela kendinize ufak ödüller ile kandırabilirsiniz zaman ile alışkanlık haline geldiğini göreceksiniz. Fakat uyunamayıp halen uyumak sadece sizin zamanınızdan çalacağını ve sizin belli istek ve arzularınıza ulaşmanızı engelleyeceği düşüncesini benimsemeniz gerekiyor. Uyku bir ihtiyaçtır.bu ihtiyacı fazla yapılması veya suistimal edilmesi bir ihtiyac olmasından çıkıp bir kaçış noktası haline gelir yani siz eğer kalkıp belli görevlerinizi yerine getirmiyorsanız bu sizin bu konuya vermediğiniz önemi ve kendinizi geliştirmek için vereceğiniz emeğin bir anlamı olmadığı fikrini belirtiyor. Uzun lafın kısası uyanma olayını kendinizden başkası düzeltemez siz kafanıza koyup da erken uyanıp işlerinizi halletmediğiniz sürece istedikleriniz gerçekleşmeyecek bu konuda kendinizi dizginlemeniz gerekir.en azından ödüllendirme dediğim olayı deniyebilirsiniz.

Planı ve hedefi olmayanın gideceği bir yol yoktur olduğu yerde saymaya mahkumdur. Yani ilerleyenlerin arkasında kalmaya..

İnanın sizin yattığınız vakitte bir başkası sizin hedefiniz için çalışıyor olacak :)
Mesela bende yazılıma ilgi duyan birisiyim:)

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Olabildiğince sinir bozucu bir alarm sesi bul ve 7.45'ten 8'e kadar 3dk arayla 5 tane alarm kur. Seve seve kalkarsın :D

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,473
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
Uyma. Kafana göre çalış. Programa bağlı kalmak her zaman iyi bir şey değil ve verimli olmayabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Ali arda
Eğer iradenizde zayıflık var ise bunu farklı yollar ile yapmayı deniyebilirsiniz. Mesela kendinize ufak ödüller ile kandırabilirsiniz zaman ile alışkanlık haline geldiğini göreceksiniz. Fakat uyunamayıp halen uyumak sadece sizin zamanınızdan çalacağını ve sizin belli istek ve arzularınıza ulaşmanızı engelleyeceği düşüncesini benimsemeniz gerekiyor. Uyku bir ihtiyaçtır.bu ihtiyacı fazla yapılması veya suistimal edilmesi bir ihtiyac olmasından çıkıp bir kaçış noktası haline gelir yani siz eğer kalkıp belli görevlerinizi yerine getirmiyorsanız bu sizin bu konuya vermediğiniz önemi ve kendinizi geliştirmek için vereceğiniz emeğin bir anlamı olmadığı fikrini belirtiyor. Uzun lafın kısası uyanma olayını kendinizden başkası düzeltemez siz kafanıza koyup da erken uyanıp işlerinizi halletmediğiniz sürece istedikleriniz gerçekleşmeyecek bu konuda kendinizi dizginlemeniz gerekir.en azından ödüllendirme dediğim olayı deniyebilirsiniz.

Planı ve hedefi olmayanın gideceği bir yol yoktur olduğu yerde saymaya mahkumdur. Yani ilerleyenlerin arkasında kalmaya..

İnanın sizin yattığınız vakitte bir başkası sizin hedefiniz için çalışıyor olacak :)
Mesela bende yazılıma ilgi duyan birisiyim:)
Dostum bir yazılım grubu kuruyorum. 3 kişi daha bulmam lazım. Eğer yazılıma ilgiliysen mülakatlara katılarak sunucuya girebilirsin.

Kraftoon
Bu discord adresini arkadaş eklersen güzel bir grup oluşturabiliriz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,584
Üyeler
167,165
Son üye
miracdrsn
Top Bottom