Kendim topladığım sistemim sizce nasıl eksik var mı

Dinlememesi için her hangi bir sebep göremiyorum ben. Aynı işlemciye sahibim ve aynı şekilde akvaryum kasa kullanıyorum, ve bizzat yaşadığım tecrübeyi anlatıyorum. İşemci ısınma konusunda başarılı olsa da akvaryum kasada işler genelleme yapıldığı gibi olmuyor, bu kasalarda soğutmaya daha çok özen göstermek gerek, kule tipi soğutucunun ömrü uzun olabilir tatmin edici şekilde soğutmada yapabilir ama 360mm sıvı soğutma ile kıyaslanamaz, zaten bunun farkındasın bu güzel bir şey. Önü mesh panel hava akışı güzel bir kasa almıyorsan soğutmaya maalesef biraz para harcaman gerekli, yukarıda kasanın görselini bıraktım, kasanın içinde 10 adet harici fan takılı (ekran kartı fanlarını saymıyorum onlarla birlikte 14) ama buna rağmen 85 dereleceri gördüm bunun tek sebebi kasa. Tecrübeyle sabittir. Bende arkadaşa bu tecrübeme dayanarak tavsiye verdim, sen ve diğer arkadaşlar söylediklerimin dinlemeye değer olduğunu düşünürseniz bu sizin lehinize olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam hepi topu 4-5 ay olmuştur her şeyi sıfır olarak aldım. Termal macunda yeniledim, hatta biraz takıntı haline getirdim ve gerçekten kaliteli bir başka termal macun ile yine deneyeceğim. Ama sonucun değişeceğini sanmıyorum.

Hocam o zaman sizin durumunuzda ya sogutucu AIO sıkıntılıdır ya da termal macun, eğer imkanınız varsa çevrenizde, arkadaşlarınızda farklı bir soğutucu takıp deneyin. MSI E360 serisinde sorun yaşayan insan çok var google + reddit ile bakarsanız sayısız başlık ve yorum bulacaksınızdır bu konuda. Sorunsuz kullananlar da var ama genelde önerilmeyen bir AIO dur kronik sorunları sebebiyle.

Yani siz böyle bir deneyim yaşadınız diye bunu genel bilgi olarak kabul etmek doğru olmaz, bir çok insanın aldığı sonuçlara ve incelemelere bakmak lazım. Bi havuzdaki 1 kişiden yorum almaktansa geniş tutmak lazım bilgi kanallarını. Sizin hesaba katmadığınız şey sıfır donanımların da hatalı olabileceğidir. O kadar fazla örnek var ki bu konuda, gerçekten bi 30 dk ayırıp Reddit de bu konuların ürünleri bizzat kullanan insanlar arasındaki bilgi paylaşımlarını biraz araştırırsanız, Aircooler ve AIO ların akvaryum kasalardaki sonuçlarını vs, fikriniz değişecektir. Kule tipi soğutucu 7800x3d ye akvaryum kasada yeterli olmaz demek yanlış bilgi olur piyasada mevcut bilgi havuzundaki verilere bakıldığında.

Hocam o zaman sizin durumunuzda ya sogutucu AIO sıkıntılıdır ya da termal macun, eğer imkanınız varsa çevrenizde, arkadaşlarınızda farklı bir soğutucu takıp deneyin. MSI E360 serisinde sorun yaşayan insan çok var google + reddit ile bakarsanız sayısız başlık ve yorum bulacaksınızdır bu konuda. Sorunsuz kullananlar da var ama genelde önerilmeyen bir AIO dur kronik sorunları sebebiyle.

Yani siz böyle bir deneyim yaşadınız diye bunu genel bilgi olarak kabul etmek doğru olmaz, bir çok insanın aldığı sonuçlara ve incelemelere bakmak lazım. Bi havuzdaki 1 kişiden yorum almaktansa geniş tutmak lazım bilgi kanallarını. Sizin hesaba katmadığınız şey sıfır donanımların da hatalı olabileceğidir. O kadar fazla örnek var ki bu konuda, gerçekten bi 30 dk ayırıp Reddit de bu konuların ürünleri bizzat kullanan insanlar arasındaki bilgi paylaşımlarını biraz araştırırsanız, Aircooler ve AIO ların akvaryum kasalardaki sonuçlarını vs, fikriniz değişecektir. Kule tipi soğutucu 7800x3d ye akvaryum kasada yeterli olmaz demek yanlış bilgi olur piyasada mevcut bilgi havuzundaki verilere bakıldığında.
Anladım, teşekkürler bilgilendirme için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,206
Üyeler
183,398
Son üye
hamitefecoskun
Geri