Kendimi bu durumdan nasıl kurtarabilirim?

Reaksiyon skoru
165
18 yasindayim uzun zamandir video animasyon isleri ile ugrasiyorum kendimi gelistiriyorum. Kendim freelancer calisiyorum ancak tabi sabit maaşim yok ama bazi zamanlar iyi para geldigi oldu ve kendime yeni bilgisayar vb. Dizdim aldım şu anda birikimim var paramin bir kismini fonda tutuyorum yavas yavas yukseliyor, ve şu an ingilizce öğreniyorum az çok cumleleri anliyorum ama konusma konusunda kendimi ilerletmeye calisiyorum. Bu yıl liseden mezun oldum ve mezuna bıraktım tyt de 1.200.000 siralama yaptım ve il kendi ilimde benim istedigim 2 bölüm tutmuştu (2 yıllık grafik tasarim bilgisayar programciligi) gibi bolumlerdi ama benim istedigim universitede network kasmaktı hem cevremi genisletip musteri bulmak istiyordum biryandanda kebdimi gelistiricektim işimde. Ancak sonrasında ailem gitmemi istemedi 1 yil calis kpss calis memur olacaksin dediler, o yüzden gitmedim.
İnsan içindede onun memur olmasini istiyoruz kendisi gitmek istemedi vb. Gibi gibi seyler söylüyorlar.
'üniversiteye gitsen 8 saat okulda durucaksin yorgun argın eve gelip islerini yapicaktin" diyorlar, ve şimdide beni işe soktular (asgarinin yarısı) maaş alıyorum orada hem sosyallesirsin spor yapmış olursun işte calisip evde bos durma dediler calisiyorum gece 3 4 gibi eve gelip sabah ogleden sonra 2 3 gibi uyanip dersime ingilizceye ve islerime bakiyorum gün içinde 8 9 saatlik zamanım var bunun hepsini iyi değerlendirmem lazım. Sürekli gelip "calisiyormusun bak iyi calış, dersine çalış diye seni üniversiteye göndermedik, değer bil" gibi gibi sürekli tekrarlayıp duruyorlar. Hem yks hemde kpss için calisiyorum insallah iyi biryer tuttururum.

Kendimi zorlarim o konuda hiç sikinti yok, ama sürekli evde strese giriyorum bazen kuçük seylere sinirlenip kendime vuruyorum masaya vuruyorum boş kaldiğim vakitler sürekli ne yapicam edicem diye dusunuyorum insanlarla konusamıyorum sadece iyi bir mebla para kazanıp ailemin bana birsey demesini istemiyorum.

Ailen çok baskıcı ve tutucu bir aileye benziyor.
Kendin ne istediğini biliyorsan, o yoldan devam edersen daha iyi olur.
Yasal olarak artık reşitsin, kendi kararlarını verebilmen lazım.
Fazla da stres yapmazsan tadından yenmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,277
Üyeler
183,088
Son üye
furkanellibes
Geri