Kendimi nasil duzeltebilirim yardim edin.

ahmetkoklu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
218
18 yasindayim evde internet ustunden calisioyrum ve bilgisayarda 3 saatte bitireceğim isi 6 7 saatte bitiriyorum bazen.

Sosyal yok diyemi oluyor. Cunku evden disari cikacak kimsem yok yillardir boyle. Ve kendi kendime konusarak sosyallesme ihtiyacimi karsiliyorum. Ornegin is yaparken ozguvenimi yerine getirmek icin. Bilgisayar basinda arkadaslarim varmis gibi onlarla muhabbet ediyorum. Kendi olusturdugum karakterler hepsi. Ve onlarca insan bizi izleyip bizim hakkimizda yorum yapiyor "bu cocuk soyle" gibisinden. Ve biz onlari gormuyoruz bir cam var... Ornegin bu tur seyler hayal ediyorum ve saatlerce kendi kendime muhabbet ediyorum bir cok konuda. Ve disarida biri ile konusurken hatta internette herhangi biri ile iletisime gectigim anda kendi hayatimi herseyimi butun fikir dusuncelerimi anlatiyorum. Anlatma ihtiyaci hissediyorum. Cidden cok kotu durumda hissediyorum.

Cunku hic sosyal ortam goremedim ve bu insanlarin bizi oturup yorumladigini hayal ettigim durum kendimi toplum icinde gosterme ihtiyaci gibi geliyor.
Ornegin "hayatim boyunca hic sevgilim olmadi bir kiz ile iliskiye girmedim" diyorum insanlarda benim hakkimda "irade sahibi yasina gore cok iyi" gibisinden akillarindan boyle dusunceler gectigini hayal ediyorum. Disarida gordugum insanlari eve gidince onlarda arkadasmisim gibi hayal ediyorum. Varmi biri bu durumu bilimsel psikolojik acidan aciklayacak harbi diyorum 5 yildir boyleyim beynim dayanmiyor 2 yil tedavi aldim. 2 arkadasim vardi onlarda internettendi.
Onlarlada arkadasligimiz bitti. Yillardir oldugu gibi simdide tek kaldim.

Konudan bağımsız ilk önce ne iş yaptığını öğrenebilir miyim? Merak ettim sadece.

Kendi kendine konuşmak şizofreni belirtisidir. Tedavi aldım demişsin ama demek ki pek işe yaramamış. Bir söz var "Kendi kendine konuşursan sıkıntı olmaz ama cevap vermeye başladığında sıkıntı başlar" diye. Sen bunu yaşıyorsun. Belki cidden yokluktan yaşıyorsun, belki de ciddi anlamda psikolojik rahatsızlığın var. Buna buradaki kimse karar veremez ya da tespit edemez. En güzeli tekrardan bir profesyonel destek alman olacaktır.

Hayatı yaşamak yerine kafanda kurmak kolayına geliyor. Ben sadece riskleri yazayım çaresini aramak uzun sürer kendin bulursun zaten çareyi. Böyle devam edersen gerçeklik algını kaybedersin. Yaşanmamış şeyleri yaşanmış gibi hatırlayabilirsin, hafızan zayıflar. İleride sosyal ortama tekrar adapte olmakta daha da zorluk çekersin. Kendi kendine yaptığın diyaloglar yüzünden günlük duygudurumun değişebilir. Olmadık yerde çok neşeli veya durduk yerde çok kederli olabilirsin. İyi şeyler değil bunlar. Çeşitli antipsikotik ilaçlar var. Psikayatr yardımcı olur. Ama kendin de beynini susturmayı öğrenmelisin.

Böyle şeyler de sağa sola anlatılmaz. İnsanlar başkalarını iyi şeylerle hatırlamıyorlar. Kötü/ilginç taraflar daha çok akılda kalıcıdır. Sen düzelsen bile ileride sana eski halini hatırlatacak şeyler söyleyebilirler. Pişman olursun.

18 yasindayim evde internet ustunden calisioyrum ve bilgisayarda 3 saatte bitireceğim isi 6 7 saatte bitiriyorum bazen.

Sosyal yok diyemi oluyor. Cunku evden disari cikacak kimsem yok yillardir boyle. Ve kendi kendime konusarak sosyallesme ihtiyacimi karsiliyorum. Ornegin is yaparken ozguvenimi yerine getirmek icin. Bilgisayar basinda arkadaslarim varmis gibi onlarla muhabbet ediyorum. Kendi olusturdugum karakterler hepsi. Ve onlarca insan bizi izleyip bizim hakkimizda yorum yapiyor "bu cocuk soyle" gibisinden. Ve biz onlari gormuyoruz bir cam var... Ornegin bu tur seyler hayal ediyorum ve saatlerce kendi kendime muhabbet ediyorum bir cok konuda. Ve disarida biri ile konusurken hatta internette herhangi biri ile iletisime gectigim anda kendi hayatimi herseyimi butun fikir dusuncelerimi anlatiyorum. Anlatma ihtiyaci hissediyorum. Cidden cok kotu durumda hissediyorum.

Cunku hic sosyal ortam goremedim ve bu insanlarin bizi oturup yorumladigini hayal ettigim durum kendimi toplum icinde gosterme ihtiyaci gibi geliyor.
Ornegin "hayatim boyunca hic sevgilim olmadi bir kiz ile iliskiye girmedim" diyorum insanlarda benim hakkimda "irade sahibi yasina gore cok iyi" gibisinden akillarindan boyle dusunceler gectigini hayal ediyorum. Disarida gordugum insanlari eve gidince onlarda arkadasmisim gibi hayal ediyorum. Varmi biri bu durumu bilimsel psikolojik acidan aciklayacak harbi diyorum 5 yildir boyleyim beynim dayanmiyor 2 yil tedavi aldim. 2 arkadasim vardi onlarda internettendi.
aynı durumdayız evden calısıyorum en son geccen sene bu aylarda dısarı cıkmıstım arkadasımla zaten 1 tane arkadasım var herneyse onun dısında market harıc bıryere gıtmıyorum bende onun dısında benımde hıc sevgılım olmadı ama 18 yasında ılıskıye gırme bır zahmet ınsanlar o konu hakkında bırsey dusunmuyordur sevgılı konusundada aynı sekılde buna hıcbır kız bakmaz evlenemez bu dıye dusunuyorlar oyle kendı kendıne ınsanların kafasında senın hakkında sozler gecırmen psıkoljık rahatsızlık bendede aynı durum var cunku :D arkadas edınmekten sosyal cevre edınmekten baska sansın yok benı sorucak olursan benım hayatlım boyle boyle olene kadar yasamak zorundayım kendımı buna adıyorum tek basıma kımseyle muhattap olmadan olup gıtmek.

aynı durumdayız evden calısıyorum en son geccen sene bu aylarda dısarı cıkmıstım arkadasımla zaten 1 tane arkadasım var herneyse onun dısında market harıc bıryere gıtmıyorum bende onun dısında benımde hıc sevgılım olmadı ama 18 yasında ılıskıye gırme bır zahmet ınsanlar o konu hakkında bırsey dusunmuyordur sevgılı konusundada aynı sekılde buna hıcbır kız bakmaz evlenemez bu dıye dusunuyorlar oyle kendı kendıne ınsanların kafasında senın hakkında sozler gecırmen psıkoljık rahatsızlık bendede aynı durum var cunku :D arkadas edınmekten sosyal cevre edınmekten baska sansın yok benı sorucak olursan benım hayatlım boyle boyle olene kadar yasamak zorundayım kendımı buna adıyorum tek basıma kımseyle muhattap olmadan olup gıtmek.
markete nasıl gitmiyorsun annen baban mı gidiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

herkes aynı mentale sahıp degıl
o zaman yok olur gider. doğal seçilim.

Bence uyku düzeni yapmakla başlayın bu konuyu gece 4 de açmışsınız. İşte içinizi konuşmak değilde yazıya dökün, böyle alışmışsınız böyle devam ediyorsunuz.

Bende senin gibiyim ama ben önceden çok girişkendim her istediğimi yapıyordum sosyal fobi yoktu pandemi ile beraber aşırı asosyallestim hala kurtulabilmis değilim nasıl kurtulabilecegimi biliyorum ve çok kolay ama suanki halimin rahatlığına alıştım çünkü eskiden bu kadar rahat değildim. Tabi ki sosyal olmaz daha iyi yorucu olsa bile. Yapman gereken tek şey mantıklı veya mantıksız dışarıda bir işler ile meşgul olmalısın yeni insanlarla muhatap olmalısın. Böyle böyle çözülüyor yani 1 haftada düzelmeye başla 1 ayda herkes gibi olursun.

markete nasıl gitmiyorsun annen baban mı gidiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o zaman yok olur gider. doğal seçilim.
market harıc bır yere gıtmyorum demısım zaten. onun dısında yok olur gıder ne demek ya herkes askere gıtsın o zaman baska kurtulus yok askerıye cozum yolu. sacma sapan tıktoktan gordugunuz seylerı buraya yansıtmayın yok turke savas dugundur yok askere gıdıp herkesten uzak olma fıkrı cart curt

ahmet görüyorum ki onlarca post açmışsın bu tarz konularda, bi psikologa danışma zamanı gelmedi mi sence de? yoksa hala daha anonim şekilde internette dertlerini anlatacak birilerini kovalamaktan zevk mi aliyorsun

ahmet görüyorum ki onlarca post açmışsın bu tarz konularda, bi psikologa danışma zamanı gelmedi mi sence de? yoksa hala daha anonim şekilde internette dertlerini anlatacak birilerini kovalamaktan zevk mi aliyorsun
İnan gittim iyide oldu. Sosyal bir ortam olmasi herseyi duzeltir. Ama dediginiz gibi gitsem iyi olur. Ancak bunu ailem cok onemsemez. Onlar ilaclari ve psikolog tedavisini yüz goz tikim oldugundan dolayi aldigini dusunuyorlar. Senin psikolojik sikintin yok gibisinden bakiyorlar.

İnan gittim iyide oldu. Sosyal bir ortam olmasi herseyi duzeltir. Ama dediginiz gibi gitsem iyi olur. Ancak bunu ailem cok onemsemez. Onlar ilaclari ve psikolog tedavisini yüz goz tikim oldugundan dolayi aldigini dusunuyorlar. Senin psikolojik sikintin yok gibisinden bakiyorlar.
psikolog bir şeyi düzeltmez, sosyal ortamlara gir spora yazıl koşu kulüplerine katıl vs. öz bakımına dikkat et kendine saygın olursa insanlarında sana saygısı olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,190,745
Üyeler
188,985
Son üye
yavuzms21
Geri