Neler Yeni

Kesin İzlemelisin! 7.Koğuştaki Mucize

eysis

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhabalar,

Bugün sizlerin kesin izlemesi gereken bir sinema filmini konu alacağız! Benim sinemalarda izlemiştim ve geçen günlerde bir televizyon kanalında yayınlanınca bende bu konuyu açmak istedim.

7. Koğuştaki Mucize, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir?

7-Kogustaki-Mucize-cover-photo-f5e6dc6d-36bb-4c12-998b-203df325251c-mpositioned-640x360.jpg

Neden izlemelisin?

Güney Kore yapımı "Miracle in Cell No 7" adlı filmden aynı adla uyarlanan "7.Koğuştaki Mucize" için haksız yere suçlanan bir babayla, yalnız kalan küçük kızının buluşma hikayesi diyebiliriz kısaca. Filmin bir uyarlama olduğunu dikkate alırsak duygu durumu ve genel detaylar dışında bir hayli farklılıklar olduğunu söylemek mümkün. Bir kere yerli versiyonda filme bir dönem havası verilmiş ve 80 darbesi sonrası gücü ve baskısı artan askeri yönetimle bir hesaplaşmaya gidilmiş. İlk başta kızının çantasına asılan Memo'ya çok fazla tepki gösterdiğini düşündüğüm Albay'ın tepkisi orijinal filmde de aynı şiddetle yansıyor. Orada da polis olarak! Yani üniformalıların anlayışsız ve sert olduğu vurgusu iki kültürde de karşımıza çıkıyor. (Burada filmdeki sertliğe vurgu yapıyorum yanlış anlaşılmasın!). Ama dediğim gibi bizde zorlu bir dönemin ardına sığınılmış. Filmde dikkat çeken şeylerden biri de sanat yönetiminin gayet başarılı ve dönemine uygun olduğu. Detaylara uyulmuş ve ortaya sıcak, samimi bir dram komedi çıkmış.

Uzun lafın kısası ortaya çok güzel bir sinema filmi çıkmış, bana göre kesin izlenmeli.

Kaynak: Fox

Aranızda izleyenler varsa aşağıda yorumlarını bekliyorum. :)

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_