Neler Yeni

Kılıçdaroğlu Gençlere 6 Vaadini Açıkladı

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Kemal Kılıçdaroğlu:

1- Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak.

2- KYK öğrenim kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak.

3- Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür-sanat etkinliklerinde kullanabileceği 1000 TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama finansal teknoloji ürünü olacak.

4- Aile destekleri sigortasından yararlanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak. Zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak, torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.

5- Gençlerden yani sizden pasaport çıkartma işlemi veya yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.

6- Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) sıfırlanacak.

3. maddeye öldüm bittim inanılmaz bir olay gerçekleşirse

Sami Järvi

80+ Silver
Son vaad biraz kafamı karıştırdı bu durum gerçekleşirse baya üçkağıtcılık olabilir.
yani mesela gider 10.000 e alır genç sonra 30.000 e satabilir.

En İyi Cevap
1
Son vaad biraz kafamı karıştırdı bu durum gerçekleşirse baya üçkağıtcılık olabilir.
yani mesela gider 10.000 e alır genç sonra 30.000 e satabilir.
Sadece gençten gence gibi bir çözüm bulunabilir engellilerde de bu böyleydi galiba
Pek güven vermiyor ama bunlar olursa süper olur

efay144

80+ Silver
Mansur Yavaş olursa sadece muhalif pis vatan hainleri değil mhplilerin çoğu da oy verir ondan dolayı Mansur Yavaş'ın kazanması daha kesin. (Agalar yanlış anlamayın ben fetöcü değilim benim oyum reise)

Bura.K

80+ Silver
Şahsen ÖTV kaldıracaklarını düşünmüyorum. Yine az bir dilim alırlar. Onun dışında gençlere araba olayını da büyük ihtimalle farklı yaparlar. Yine alırlar ama az alırlar. Hepsini yapacaklarını sanmıyorum ki gençlerden oluşan bir ülkede arabadan ÖTV alınmazsa ülkenin halini düşünemiyorum.

Son düzenleme:

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,395
İsim
berk
Bide Z kuşağında deniyim şansımı :pepega:

Excator23cm

80+ Gold
Vaatler 7/10 bu bay kemal'in inandırıcılığı 1/10 adamın bize güven vermesi lazım ama yok o güveni alamıyoruz başarılı bir siyasetçi değil aynı şeyi Mansur yavaş söylese yine hadi ayrıca gençlere yapılan yardımları eksik buldum belki ilerletyen süreçte değişir ama.

Zaten bunların birçoğunu hatta daha fazlasını Deva partisi sunuyor

mental bey

80+ Bronze
Ogrenciler pasaport alirken para odemiyor zaten.
Yine ogrenciler ucretsiz muayene oluyor.
Universite ogrencileri de dahil. Genc kesim oluyor yani.

KYK yapilandirmazi olursa, guzel olur.

Basrii

80+ Bronze
Kemal Kılıçdaroğlu:

1- Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak.

2- KYK öğrenim kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak.

3- Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür-sanat etkinliklerinde kullanabileceği 1000 TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama finansal teknoloji ürünü olacak.

4- Aile destekleri sigortasından yararlanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak. Zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak, torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.

5- Gençlerden yani sizden pasaport çıkartma işlemi veya yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.

6- Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) sıfırlanacak.

Yapsa güzel olur ama başkan seçilmesi gerek. Şahsen yapacağına da pek inanmıyorum ama bakalım...

BIGGZ

80+ Bronze
Bunları yaparken parayı ağaçta yetiştirecek sanırım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,386
Üyeler
165,810
Son üye
aaa-kabal