Neler Yeni

Kilo verirken alınması gereken protein miktarı (kastan vermemek)

Znet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkay Mertoglu
Herkese merhabalar. Ben şu an yoğunluğum dolayısıyla spora gidemiyorum ve kilo vermek istiyorum. Bunu daha önce çokça kez yaptım. Hem spora giderek, hem spora gitmeden çokça kez kilo verme deneyimlerim oldu.

Eskiden bilinçsiz yapıyordum, şu an bilinçli yapmaya karar verdim. Kilo verdikten sonra spora yazılıp hacim kazanmaya çalışacağım, bu yüzden kastan olabilecek en az şekilde kayıp yaşayarak kilo vermek istiyorum. Low carb diyeti yapıyorum ve günde tek öğün yemek yiyebiliyorum. Bu öğünde kilo başına takribi kaç gram protein almalıyım? Benim araştırdığım bilgilere göre kilo başına 0.8 ile 1 gram arasında almam gerektiği söyleniyor. Sizin fikirlerinizi de almak istedim.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir
Hocam eğer spor yapmıyorsanız kas kaybetmeden kilo vermek imkansız önce onu söyliyim he en az şekilde derseniz de 0.8 1 az bence en azından ortalama 1.5 civarı almalısınız bu günlük hareketinize bağlı tabi ama dediğim gibi spor yapmadan kasdan kaybetmeden kilo vermek imkansız

• Beğen
Reaksiyonlar: Znet
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Gökhan Akın
İlgilendiği Kategoriler
fitness sipor
kilo başına 1.5 kat protein çok az. 80 kilo birisi rahat 160-180 gr protein tüketmeli günde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca niye kilo verdikten sonra spora yazılıyorsun şimdi spora başla sporla beraber kilo ver.

• Beğen

Znet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkay Mertoglu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam eğer spor yapmıyorsanız kas kaybetmeden kilo vermek imkansız önce onu söyliyim he en az şekilde derseniz de 0.8 1 az bence en azından ortalama 1.5 civarı almalısınız bu günlük hareketinize bağlı tabi ama dediğim gibi spor yapmadan kasdan kaybetmeden kilo vermek imkansız
Cevabınız için teşekkürler hocam, zaten soruda da dediğim gibi bunu amaç en aza indirebilmek. Günde 1.5 gram civarı full hareketsiz bir birey için çok gelmez mi?

düşük kaloriyle vereceğin kilo hemen geri gelir. Yapman gereken sporla beraber günde kilona boyuna göre 300-500 kalori açık bırakmak
Evet doğrusunun bu olduğunu biliyorum ama maalesef ki aşırı yoğunum, hayatımın içine şu anlık sporu yerleştiremiyorum. İlk cümlenizi de insanlardan çok fazla duydum ama bu kilo alımları tamamen bana bağlı, çok fazla kez kilo alıp verdiğim için korumasını da yapabiliyorum eğer istersem. Sadece bazı dönemlerde keyifli yaşamak, istediğim hiçbir şeyden mahsur kalmamak için fazla yiyorum ve neredeyse isteğimle alıyormuşum gibi bir şey oluyor.

kilo başına 1.5 kat protein çok az. 80 kilo birisi rahat 160-180 gr protein tüketmeli günde.

ayrıca niye kilo verdikten sonra spora yazılıyorsun şimdi spora başla sporla beraber kilo ver.
Maalesef spora başlayamayacak kadar yoğunum, günde 2 iş yapıyorum şu an için. Öyle bir vaktim yok kısacası. Ama ilerde yoğunluğum bittiği zaman hacim kazanmak için spora gitmeyi düşünüyorum, şimdiden vücudu hazır etmek istedim.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir
Cevabınız için teşekkürler hocam, zaten soruda da dediğim gibi bunu amaç en aza indirebilmek. Günde 1.5 gram civarı full hareketsiz bir birey için çok gelmez mi?

Evet doğrusunun bu olduğunu biliyorum ama maalesef ki aşırı yoğunum, hayatımın içine şu anlık sporu yerleştiremiyorum. İlk cümlenizi de insanlardan çok fazla duydum ama bu kilo alımları tamamen bana bağlı, çok fazla kez kilo alıp verdiğim için korumasını da yapabiliyorum eğer istersem. Sadece bazı dönemlerde keyifli yaşamak, istediğim hiçbir şeyden mahsur kalmamak için fazla yiyorum ve neredeyse isteğimle alıyormuşum gibi bir şey oluyor.

Maalesef spora başlayamayacak kadar yoğunum, günde 2 iş yapıyorum şu an için. Öyle bir vaktim yok kısacası. Ama ilerde yoğunluğum bittiği zaman hacim kazanmak için spora gitmeyi düşünüyorum, şimdiden vücudu hazır etmek istedim.
Valla kas oranı hareket kilo bir sürü etmen var hani spor yapan normal kiloda falan biri 2 katı alması ideal onum için 1.5 dedim ben

• Beğen
Top Bottom