🔥İndirim Kingston Beast Expo 16GB DDR5 6000MHz CL30 - 7.633,74 TL

Aı şirketleri sonsuza kadar toplu ram alacak değil ya acelesi olan alsın tabi ihtiyaçtır aı furyası bitince maksimum 3 şirket ayakta kalır tam üretme kapasitelerini arttirmiyacaklarini acikladilar pandemide çok zarar ettikleri için 6 ay sonra düzelir ayrıca pazara yeni oyuncular girebilir fırsat olarak görüp bu durumu

• Beğen
Reaksiyonlar: umix
Bizim yamyamlar artacakmış diye sıraya girerler. Adam altın mı alsam ram mi alsam diye soruyordu
ben gecen yazmıştım, ne hikmetse bir kac yayıncı ram fiyatları artacak videosu cektiğinden 2 gün sonra fiyatlar 2 katına çıktı. bana biraz anlasmalı gibi geldi.

1765030453131.webp

GERİ DÖNN NOLUR GERİ DÖNN (videoyu bulamadım)

Uygunsuz davranış
fiyatlar ilk yükselmeye başladığında birisi senin gibi açtığım konuya alma yazmıştı, onu dinlemeyip gidip cl30 6000mhz ram aldım 16gb 5kya tek stick şuan en ucuz cl30 ramin fiyatı 10k, onu almasaydım gidip cl40 4800mhz rame 6600tl para vericektim yada aylarca eşşek gibi bir elimde işlemci diğer elimde anakart beklicektim.

saçma safan ekonomik düşünce tipleriyle insanları yönlendirmeyin
Birbok bilmeden konuşma sende o halde. Şuan başlangıçta degiliz zaten. İşlemci fiyatına kıytırık ram alıyorsun. Acil ihtiyacı olmayan adama zaten bu tavsiye.

2 gün önce crucial 4800mhz 2x16 32gb rami 5300e aldım
nerden aldın hacı link bırakaydın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekleme:viper venom 32gb ram 4k iken arkadasa al bak albak dedim
8kya 32gb corsair gb aldı simdi 32gb ram 15k altına yok püüü

Ram'e olan talep şuan çok fazla yani üreticiler deli gibi kâr ediyorlar. Hazır böyle bir fırsat varken üreticiler bunu kaçırmazlar, üretim kapasitelerini arttıracaklar, Ram'e olan talep azaldığında -6ay - 1.5 sene neyse- ardından piyasada bolca ram olacak, işte o zaman bu günlerin hıncını çıkartacağım.

Birbok bilmeden konuşma sende o halde. Şuan başlangıçta degiliz zaten. İşlemci fiyatına kıytırık ram alıyorsun. Acil ihtiyacı olmayan adama zaten bu tavsiye.
Başlangıç derken 2200’lük RAM’lerin 3800 olduğu değil, 3800’lük RAM’lerin 4800 olduğu dönemden bahsettim. Zaten fiyatları takip ediyor olsaydın, ‘5k’ yazdığımdan ne dönemi anlattığımı fark ederdin. Piyasayı bile takip etmemişsin. Fiyatlar her zaman aşama aşama yükseliyor ve yükselmeye de devam edecek.(yükselmeye devam edecek kısmı var sayımım çıkıp böyle olmaz diye boşa saldırma sana fikrimi dayatmıyorum)

Diyelim ki yükselmesin. Diyelim ki düşsün. Diyelim ki kriz 2026 ortasından önce bitsin. Yine söylediğin mantıklı değil. Şu anki fiyatların yüksekliği ‘pahalılık’tan değil, mevcut olmayıştan kaynaklanıyor. Firmalar RAM bulamıyor. Ellerinde pahalı parti kalınca ucuz partileri toplu sistemlere takıp, standalone modülleri yine yüksek fiyattan satıyorlar. En sonunda indirime gitseler bile zarar telafisi yüzünden bu çok uzun sürer.

‘Yükselmeden önce ithal’ demişsin bir de… RAM mi var yükselmeden önce alınsın? Vatan’dan ben 5k’ya RAM aldım; adamların elindeki parti bitti, sonraki parti daha pahalı geldi. Daha piyasanın içinde bile değilsin ama sağa sola laf atıyorsun. Sanki bütün piyasa Nanokatolog’dan ibaretmiş gibi davranıyorsun. Yurt dışında çok ucuz da bizimkiler bizi kitliyormuş gibi konuşuyorsun. Evet hızlı fiyat artışı yapanlar oluyor ama 10 kişiden 4’ü öyleyse 6 kişinin hakkına giriyorsun. Kendi dediğini kendin değerlendirmiyorsun.

İlk mesajda ‘acil ihtiyacı olmayana tavsiye’ bile dememişsin ama şimdi lafı dolandırıyorsun. Ne ben biliyorum piyasanın ne olacağını ne sen biliyorsun ama ortada anlık bir fırsatı dayanaksız yorumlarınla değersizleştiriyorsun. Yapıcı olmak yerine yıkıcı bir yorum yapıyorsun. Fayda sağlaman gerekirken zarar veriyorsun, üstüne bir de utanmadan lafı çevirmeye çalışıyorsun. İzin ver insanlar senin agresif tavırlarına takılmadan özgür düşünsünler ne yapacaklarını, bir şey anlatıcaksanda küfür hakaret etmeden açıklayarak anlat.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sanki yapmanız için para veriyorlarmış gibi insanlara fikirler için saldırmayın ya yapıcı birşeyiniz varsa adam akıllı cevap yazın illa hakaret mi etmeniz lazım

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: kare
Tüm dünyada olduğunu biliyomda hepsiburadayla anlaşmalı yapıyor ya en azından bize uyguna gelir, am5 e geçicem ekran kartından daha fazla parayı rame vericem bu gidişle yada 1 yıl bu fu-fahiş fiyatın inmesini bekleyeceğim
Hepsiburadalıkta bir şey yok düşsün düşsün 13 den 12 ye düşsün o da anlık. Valla en az 1 yıl sürecek bu olay, 3 yıl sürme ihtimali de var

Ağlayarak 1 tane alayım, fiyat düşecek diye beklersem kasa boş boş durucak yerde

• Muhteşem
Reaksiyonlar: kare
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,429
Üyeler
185,886
Son üye
lowinya
Geri