Neler Yeni

Kingston KC3000 vs Fury Renegade vs Samsung 980 PRO

CptSpork

80+ Bronze
Bütçe
2000
1TB M2 almayı düşünüyorum, bütçem 2k civarında. Bir çok konu okudum, KC3000 çok tavsiye ediliyor ancak benim de gönlüm 980 PRO'dan yana. Gerek programı olsun, gerek marka ismi olsun, gerek garantisi olsun daha çok çekiyor kendisine. Ayrıca soğutuculu olanını almayı düşünüyorum. Ancak KC3000'de gerçekten fena durmuyor. Siz olsanız hangisini alırdınız? Sizce aradaki önemli farklar neler?

milenix

80+ Gold
Fury Renagede > kc3000 > 980 pro. Soru bile değil. Kingston garanti olarak çok daha iyi. Samsung'ta sadece Samsung ismi var denebilir.

CptSpork

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fury Renagede > kc3000 > 980 pro. Soru bile değil. Kingston garanti olarak çok daha iyi. Samsung'ta sadece Samsung ismi var denebilir.
Peki M2'de soğutma mevzusu o kadar önemli mi? Çok ısınıyorlar mı? Kingstonların soğutması nasıl? Bir de önbellek (dram) bulunuyor mu kingstonlarda? Çünki epey'den baktığımda göremedim de.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Peki M2'de soğutma mevzusu o kadar önemli mi? Çok ısınıyorlar mı? Kingstonların soğutması nasıl? Bir de önbellek (dram) bulunuyor mu kingstonlarda? Çünki epey'den baktığımda göremedim de.
KC3000 gibi üst seviye SSD de tabii ki DRAM var. Fury de aynısı KC3000' in. Fury en son 1tb 2050 tl idi baya iyi. En iyi seçenek

milenix

80+ Gold
Tabii ki dram var. Soğutma bi tık önemli ama 70 derece ve üzerine ulaşmadıkça sıkıntı değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada anakartınız ne?

CptSpork

80+ Bronze
Epey'den bakıyorum da bu tarz ürünlere, önbellek kısmına bir şey girmemişler o yüzden emin olmak istedim.
Bir de bu KC3000'de çok çakma mevzusu vardı, umarım onlardan birisine denk gelmem.

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
https://steamcommunity.com/id/Lisser1/
Discord
lisser1

CptSpork

80+ Bronze
Tabii ki dram var. Soğutma bi tık önemli ama 70 derece ve üzerine ulaşmadıkça sıkıntı değil.

Bu arada anakartınız ne?
Gigabyte B450M-H.
PCIe 3.0 olduğunu biliyorum. VOK-Friday 2 sistemini satın almıştım. Fiyatına göre ana parçaları güzel olan bir sistem olsa da maalesef yan parçaları bir o kadar kalitesiz. Sırasıyla yan parçaları yenilemeye başlıyacağım ve buna M2 ile başlamak istiyorum. Çünki mevcut M2 gerçekten çok dandik ve alanı pek yetmiyor.

Aynı şekilde anakart için de tavsiyelerinize açığım. şu anda MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi almayı düşünüyorum M2'den sonra. Ardından işlemci soğutucusu alsam iyi olacak çünki 5600 stok fan yetmiyor. Ha bir de psu'ya unutmamak lazım. Rampage psu'yu da bi an önce değiştirmem lazım.

Bu linki attığınız çok iyi oldu, KC3000'den bile ucuzmuş bu ürün şuan. Ben de Samsung 980 PRO'yu 2k bandına düştüğünü gördüğümde sevinmiştim :D Sanırım fiyatlar bu şekilde genelde.

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
Discord
lisser1
Gigabyte B450M-H.
PCIe 3.0 olduğunu biliyorum. VOK-Friday 2 sistemini satın almıştım. Fiyatına göre ana parçaları güzel olan bir sistem olsa da maalesef yan parçaları bir o kadar kalitesiz. Sırasıyla yan parçaları yenilemeye başlıyacağım ve buna M2 ile başlamak istiyorum. Çünki mevcut M2 gerçekten çok dandik ve alanı pek yetmiyor.

Aynı şekilde anakart için de tavsiyelerinize açığım. şu anda MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi almayı düşünüyorum M2'den sonra. Ardından işlemci soğutucusu alsam iyi olacak çünki 5600 stok fan yetmiyor. Ha bir de psu'ya unutmamak lazım. Rampage psu'yu da bi an önce değiştirmem lazım.

Bu linki attığınız çok iyi oldu, KC3000'den bile ucuzmuş bu ürün şuan. Ben de Samsung 980 PRO'yu 2k bandına düştüğünü gördüğümde sevinmiştim :D Sanırım fiyatlar bu şekilde genelde.
Genel olarak düşüş var, özellikle Amazon sağlam indirim yapıyor M2'lerde. Anakart olarak da bunlara bakabilirsin.

milenix

80+ Gold
Gigabyte B450M-H.

PCie 3.0 hızlarında çalışacağı için zaten pek fazla ısınmaz. O anakart yerine de bunu öneririm.
Soğutucu olarakta ag400 tavsiye ederim.
psuyu da değiştireceğiniz zaman bütçenize göre birşeyler öneririz.

Genel olarak düşüş var, özellikle Amazon sağlam indirim yapıyor M2'lerde. Anakart olarak da buna bakabilirsin 3000-3200'e geriliyor bazen.
Aorus Elite ile Gaming X hemen hem aynı. Fiyat farkı gereksiz.

CptSpork

80+ Bronze
Genel olarak düşüş var, özellikle Amazon sağlam indirim yapıyor M2'lerde. Anakart olarak da buna bakabilirsin 3000-3200'e geriliyor bazen.
Anakartı ilk önce almam daha mantıklı gibi ama şu sıralar anakart değiştirme işlerine ayıracak vaktim yok. Bir de M2'ye taktım kafayı birazcık, fiyatı iyiyken ilk M2 almayı düşünüyorum. Anakart seçim sonrasına kalacak gibi.

Bu arada kasam Rampage Reaction. mATX destekliyor o yüzden yukarıda attığım MSI daha iyi gibi benim için. Kasayı en son değiştirmeyi planlıyorum.

PCie 3.0 hızlarında çalışacağı için zaten pek fazla ısınmaz. O anakart yerine de bunu öneririm.
Soğutucu olarakta ag400 tavsiye ederim.
psuyu da değiştireceğiniz zaman bütçenize göre birşeyler öneririz.

Aorus Elite ile Gaming X hemen hem aynı. Fiyat farkı gereksiz.
Çok teşekkür ediyorum hocam önerileriniz için. Soğutucunun fiyatı ucuzmuş aslında onu da alabilirim şu anda. Önerdiğiniz bu mudur işlemci soğutucusu olarak? NZXT'nin işlemci sıcaklığı gösteren ekranlı sıvı soğutmaları hep hayalimdir ama 5600 için çok aşırıya kaçar gibi :D

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
Discord
lisser1
Anakartı ilk önce almam daha mantıklı gibi ama şu sıralar anakart değiştirme işlerine ayıracak vaktim yok. Bir de M2'ye taktım kafayı birazcık, fiyatı iyiyken ilk M2 almayı düşünüyorum. Anakart seçim sonrasına kalacak gibi.

Bu arada kasam Rampage Reaction. mATX destekliyor o yüzden yukarıda attığım MSI daha iyi gibi benim için. Kasayı en son değiştirmeyi planlıyorum.

Çok teşekkür ediyorum hocam önerileriniz için. Soğutucunun fiyatı ucuzmuş aslında onu da alabilirim şu anda. Önerdiğiniz bu mudur işlemci soğutucusu olarak? NZXT'nin işlemci sıcaklığı gösteren ekranlı sıvı soğutmaları hep hayalimdir ama 5600 için çok aşırıya kaçar gibi :D
AG400 rahatlıkla yeter 5600'e. Anakart olarak GX V2, M2 olarak üstteki Fury Renegade. Hayırlı olsun.
Reaction ATX de desteklemiyor muydu ya?

AG400 rahatlıkla yeter 5600'e. Anakart olarak GX V2, M2 olarak üstteki Fury Renegade. Hayırlı olsun.
Reaction ATX de desteklemiyor muydu ya?
Anakart DesteğiAtx / Micro Atx / Mini Atx

GameOver

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Durukan Çelik
Discord
GameOver#5871
Ben kc3000 aldım kullandım vaad ettiği hızında üstünde çalışıyor 1 tane daha alacağım samsung bende istiyorum ama yazılımsal olarak bir çok ssdsi zarar gördü 990 ve 980 prolar %60 civarı sağlık kaybı oldu skandal oldu ve garanti bu durumun normal olduğunu söyleyip işlem yapmadı haberlere bir bakın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,034
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom