KIOXIA-EXCERIA G2 1TB SSD Sağlık Durumu Hakkında Görüşlerinizi Alabilir miyim?

hocam m2 ssd bu o sıcaklıklarda çalışması normal benimki yük altında 55 60 görüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o neymiş
Ssd soğutucu blogu hocam

alalı 1 sene olmadı sağlığı 94'e düşmüş kronik sorunlu bir model, taşınabilir hdd'im var o da toshiba 2-3 kere yere düştü ona rağmen sağlığı %100 bi daha kioxia alacağımı sanmıyorum biraz daha verir sağlam bir m2 ssd alırım

Kioxia g2 modeli kronik ısınma sorunu var. Isınan sistem 70 80 leri görüyor rahat. Bu da sağlığını düşürüyor. Soğutmayı başarırsanız 2 sene rahat gider. İsimsiz ssdler bile beni rahat 2 sene götürüyor

Kioxia exercia plus 8 aydır kullanıyorum hocam

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    113.5 KB · Hit: 17
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda KIOXIA-EXCERIA G2 1TB SSD satın aldım ve kullanmaya başladım. Performans olarak şimdilik memnunum fakat uzun vadede güvenilirliği ve genel sağlık durumu hakkında emin olamadım. Bu yüzden sizlerden fikir almak istiyorum.

SSD’nin sağlık durumu ile ilgili 4 farklı yazılım kullanarak test yaptım ve sonuçları aşağıda paylaşıyorum:

1. CrystalDiskInfo
  2. CrystalDiskMark
  3. Hard Disk Sentinel
  4. MSI Center

Anakartım: MSI B550M PRO-VDH

📷 CrystalDiskInfo

📷 CrystalDiskMark

📷 Hard Disk Sentinel

🧩 MSI Center

💡 Bir de şunu sormak istiyorum:
SSD’yi 1 TB olarak satın aldım fakat sistemde görünen kullanılabilir alan yaklaşık 930 GB civarında. Bu durum normal midir?

Sizce test sonuçlarına göre SSD'nin durumu sağlıklı mı?
KIOXIA markası hakkında uzun vadeli kullanım tecrübesi olanlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Bu SSD’yi sistem diski olarak kullanmaya devam etmek mantıklı mı?

Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim 🙏
İyi forumlar dilerim!
g2 fp olarak alabileceğin en iyi ssdlerden biridir bu fiyata dram sunması çok iyi kullanım koşuluna göre çok rahat uzun yıllar götürür güzel bakmışsın ssdye durumu çok iyi ısıs hariç o da o ssde normal idi sanırım.

g2 fp olarak alabileceğin en iyi ssdlerden biridir bu fiyata dram sunması çok iyi kullanım koşuluna göre çok rahat uzun yıllar götürür güzel bakmışsın ssdye durumu çok iyi ısıs hariç o da o ssde normal idi sanırım.
Sağolun Hocam Teşekkür ederim ssd test etmeden önce Windows 11 kurdum biraz uzun sürdü Ondan Biraz ısınmış olabilir

7 yıldır kullanıyorum aliexpressden almıştım. windows kurulu
1745529181606.png

tam 2 sene önce almışım 2 veya 3 farklı anakart gördü tek ssd kullandım durum böyle ben memnunum

Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda KIOXIA-EXCERIA G2 1TB SSD satın aldım ve kullanmaya başladım. Performans olarak şimdilik memnunum fakat uzun vadede güvenilirliği ve genel sağlık durumu hakkında emin olamadım. Bu yüzden sizlerden fikir almak istiyorum.

SSD’nin sağlık durumu ile ilgili 4 farklı yazılım kullanarak test yaptım ve sonuçları aşağıda paylaşıyorum:

1. CrystalDiskInfo
  2. CrystalDiskMark
  3. Hard Disk Sentinel
  4. MSI Center

Anakartım: MSI B550M PRO-VDH

📷 CrystalDiskInfo

📷 CrystalDiskMark

📷 Hard Disk Sentinel

🧩 MSI Center

💡 Bir de şunu sormak istiyorum:
SSD’yi 1 TB olarak satın aldım fakat sistemde görünen kullanılabilir alan yaklaşık 930 GB civarında. Bu durum normal midir?

Sizce test sonuçlarına göre SSD'nin durumu sağlıklı mı?
KIOXIA markası hakkında uzun vadeli kullanım tecrübesi olanlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Bu SSD’yi sistem diski olarak kullanmaya devam etmek mantıklı mı?

Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim 🙏
İyi forumlar dilerim!
Soğutucu yoksa bu sıcaklık kötü değil , ısınan bir model zaten. 930 gb olması normal herkesin öyle , o gb ın matematik hesabı farklı , markalar düz hesap 1 tb veya 500 gb yazıp geçiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,539
Üyeler
175,063
Son üye
dmkemal
Geri