Kiracı olduğum eşyalı ev satılırsa ne olur?

VeV1

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
257
Selamlar ilanda gördüğünüz gibi eşyalı bir evde kiracıyım.
Buzdolabı kombi ankastre çamaşır bulaşık makinesi oturma grubu yatak gardrop vs ıvır zıvır var.
Eşyalar kira sözleşmemde de belirtili.
Bu durumda satıldığı taktirde benim durumum ve eşyalar ne olur?

Selamlar ilanda gördüğünüz gibi eşyalı bir evde kiracıyım.
Buzdolabı kombi ankastre çamaşır bulaşık makinesi oturma grubu yatak gardrop vs ıvır zıvır var.
Eşyalar kira sözleşmemde de belirtili.
Bu durumda satıldığı taktirde benim durumum ve eşyalar ne olur?
Eğer eşyalı olarak sözleşmede anlaştıysanız sattığı taktirde sana yeni eşya temin etmeli

Eğer eşyalı olarak sözleşmede anlaştıysanız sattığı taktirde sana yeni eşya temin etmeli
Şimdi şöyle ben toki hak sahibiyim. Evim şuanda inşaat halinde teslim tarihi de yakın bir terslik olmazsa 2026 Ocak ayı. Halihazırda taksitlerini falan ödüyorum.
Yani bu evde çok kalmayacağım zaten. Aslında uzun süre kalacak olsam anladığım ve araştırdığım kadarıyla şöyle bir hakkım varmış. Yeni ev sahibi sözleşmeden mesul olup. Eşya benzer eşyaları temin etmesi gerekiyormuş. Ama tahmin ediyorum benim de durum göz önüne alındığında. Ev sahibi ile de konuşurum eşyalar kalır. Ama yok ben satıldığı taktirde eşyaları alırım derse yeni ev sahibinden bunu taplep edeceğim.
Ev sahibi de bana çık falan derse. Aynı sözleşmenin geçerli olduğunu ve gerekirse bana dava açmasını söyleyeceğim. Yakınlarının veya kendisinin barınma sorunu nedeniyle çıkmamı isterse. 1 ay içerisinde ihtar göndermeli 6 ay içinde de boşaltmamı isteyebilir. Ama ben yeni evim olana kadar çıkmayı düşünmüyorum bakalım 🤔

Geri