Neler Yeni

kiracımın kirası ucuz mu zam yapmalı mıyım?

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Eagle
Beyler Bizim kiracı imamdı babam la zam konusunda anlaşamadılar (ev yeni ve arakatta idi bina sıfır ve site içinde) babamda evden çık dedi ve imam telefonu kapatırken ( kapattığını düşünerek arkasından babama ******** demişti şikayetçi olalımmı olayın üstünden 1 ay geçti kanıtta var (babam esnaf olduğu için telefon görüşmelerini kaydeden program var) ve de evin ağzına sıçarak çıkmıştı

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Beyler Bizim kiracı imamdı babam la zam konusunda anlaşamadılar (ev yeni ve arakatta idi bina sıfır ve site içinde) babamda evden çık dedi ve imam telefonu kapatırken babama ******** demişti şikayetçi olalımmı olayın üstünden 1 ay geçti kanıtta var (babam esnaf olduğu için telefon görüşmelerini kaydeden program var) ve de evin ağzına sıçarak çıkmıştı
Evet, şikayetçi olmalısınız.

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
1500'den 3000'e çıkarmışsınız zaten. 1 ay sonra ikinci zammı mı yapacaksınız? Bi de geliri ne olursa olsun o bölgenin kira ortalaması vardır. Ailemin yaşadığı yerde 10k dan aşağı ev yok, benim yaşadığım yerde 1100tlye kalanda biliyorum 3000tlye kalanda. Yeni kiralık tutanlar 2500-3000 civarına tutuyorlar burada. Ha merak edenler olacaktır neden ucuz onu da söyleyeyim, küçük bi şehrin küçük bi ilçesi. Hiçbir imkan yok. Şehir merkezindeki gibi 10bin tl kira verilmeyecek yer yani.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Sinan
Bu zamanda adam akıllı kiracı bulmakta zor. 3bin tl az deyip zam yapmaya çalışırsın belki adam 6 ya senin evde oturmaktansa gider başka eve sende kiracı arar durursun.
Çok stresli iş kimdir necidir bilmeden geliyor konuşuyor oh diyorsun dürüst biri sonra bir bakmışın evin içinden geçip gitmiş. Dava edersin falan demeyin o işler çok meşakatli helede çalışan biri için berbat işler. Sürekli işten izin alıp aracıyla konuşması mahkemeye gitmesi falan...
Bence siz kiracınızdan memnunsanız oturun konuşun etrafta kiraların 1 tık altına anlaşabilirseniz anlaşın.

Vatan.Delisi

80+ Bronze
1800 TL den 10 Bin TL çıktı benim kira benim ev sahibinde vicdan yok

Nospanti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Hasan Emir Suiçmez
3000tl kira ödüyor yılbaşından beri ondan önce 1500tlydi, iç anadoluda bir ilçenin merkezinde apartmanın en üst katında oturuyor, daire oldukça güzel 2+1 klimalı doğalgazlı, adamın maaşı 30 bin lira, sizce zam yapmalı mıyım kaç yapsam iyi olur yıllardır az ödüyor zaten maaşı da yüksek
5000 TL yaparsanız daha iyi olur

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
532
İsim
Arif
3000tl kira ödüyor yılbaşından beri ondan önce 1500tlydi, iç anadoluda bir ilçenin merkezinde apartmanın en üst katında oturuyor, daire oldukça güzel 2+1 klimalı doğalgazlı, adamın maaşı 30 bin lira, sizce zam yapmalı mıyım kaç yapsam iyi olur yıllardır az ödüyor zaten maaşı da yüksek
Bu ne saçma bir soru? Adama zaten zam yapmışsınız. Ayrıca adam 30 bin lira maaş alıyor zaten diye düşüneceğinize benim daha fazla paraya ihtiyacım var mı diye düşünün. Eğer maddi açıdan iyi durumda değilseniz "zamanı geldiğinde, keyifinize göre değil" biraz daha arttırın kirayı. Eğer sırf biraz daha para almak için zam yapacaksınız da vicdan meselesi diyorum.

The Semih

80+ Gold
Bu ne saçma bir soru? Adama zaten zam yapmışsınız. Ayrıca adam 30 bin lira maaş alıyor zaten diye düşüneceğinize benim daha fazla paraya ihtiyacım var mı diye düşünün. Eğer maddi açıdan iyi durumda değilseniz "zamanı geldiğinde, keyifinize göre değil" biraz daha arttırın kirayı. Eğer sırf biraz daha para almak için zam yapacaksınız da vicdan meselesi diyorum.
Adamın maaşına kadar biliyorlar bu ev sahipleri, isterse 100K alsın %25 zam üstü çıkamazlar yasaya göre.

NedoxBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Nedox Bey
Gidip 3-4 kati zam yapip sadece para kazanma amaciniz varsa yapin ama siz cekersiniz. Insaf sizde. Bizim 7 yildir oturdugumuz daire de 2 katina cikti. Ama daha yeni zam yaptiysaniz bence haksizlik olur.

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,145
İsim
Ensar
3 bin lira kira genel olarak günümüz için az ancak neresi olduğunu belirtmemişsiniz. Örneğin, İstanbul'da kiralar 15 binden başlıyor ama küçük bir şehirde yarı fiyatı belki de daha düşük olabilir.
Bazı arkadaşlar şu kadar yap, bu kadar yap diye yazmışlar, bilmiyorsanız yazmayın, insanları yanlış yönlendirmeyin.
%25 yasal sınır var, kiracınız 5 yılı doldurduysa bildiğim kadarıyla kira tespit davası açabilirsiniz. Kiracınızın maaşı sizi neden ilgilendiriyor anlamadım. Bölgedeki daire fiyatlarını araştırın, bölgede kira fiyatları daha yüksekse ve 5 yıl dolduysa avukata danışabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,888
Üyeler
162,081
Son üye
batuush
Top Bottom