Neler Yeni

Kırmızı ışıkta geçen Yaya.

Juiclair0

80+ Silver
Yaya gecidi nerde ya normal isiklardan gecerken yayaya kirmizi yanarken abisine yesil isik yanarken abiside hiz sinirlarina uyarken olmus benmi anlamadim birdaha bakayim
Kardeşim sencede trafik lambası varsa oralarda yaya geçidi olması normal değil mi

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Dostum yazdığımı okuyormusun isterse %100 suçlu olsun yaya, Olay yaya geçidinde gerçekleşmiş kırmızı yansa bile yaya geçiniden geçerken frene dokunup yavaşlaması lazım.
Haklısın ama olaydan olaya değişir.Mesela ilçe içinden geçen bir otoyol üzerindeyse ve hız sınırlarına uyuyorsa yaya aniden atladıysa hiçbir şey yapamaz.Ancak dediğim gibi olay sadece kamera kanıtlarıyla anlaşılır neyin ne olduğu görülür.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Dostum olay yaya geçidinde yaşandıysa isterse karşı adam intihar etmeye kalksın suçlu sen oluyorsun, Bilmiyorsan yorum yapma.
Ne? :D
Dostum yazdığımı okuyormusun isterse %100 suçlu olsun yaya, Olay yaya geçidinde gerçekleşmiş kırmızı yansa bile yaya geçiniden geçerken frene dokunup yavaşlaması lazım.
Dostum bir sorunun mu var senin? Frene veya gaza basıp basmadığını nereden biliyorsun?
Ayrıca bu tarz şeylerle ilgili hiçbir bilgin yok.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
O saat te kimse hız sınırını umursamaz. Araba da ödünç se, deli gibi basılır.

Juiclair0

80+ Silver
Haklısın ama olaydan olaya değişir.Mesela ilçe içinden geçen bir otoyol üzerindeyse ve hız sınırlarına uyuyorsa yaya aniden atladıysa hiçbir şey yapamaz.Ancak dediğim gibi olay sadece kamera kanıtlarıyla anlaşılır neyin ne olduğu görülür.
Kanka çarptığı kişi çok yaşlı ve çarpan çok genç ise, Ortadada yayada suç gözüküyorsa sürücü yaya geçidinde yavaşlamadığı için biraz suçlu olabiliyor ama hakim bazen insaflı davranabiliyor, Oda şanslıysa.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne? :D

Dostum bir sorunun mu var senin? Frene veya gaza basıp basmadığını nereden biliyorsun?
Ayrıca bu tarz şeylerle ilgili hiçbir bilgin yok.
Yaşınız kaçtı hocam sizin ?

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem
Kardeşim sencede trafik lambası varsa oralarda yaya geçidi olması normal değil mi
Burada yaya ,yaya geçidi diye yol hakkı benim diye direk yola çıkmamalıydı ama sürücünün de yaya geçidine yaklaşınca hızını azaltıp dikkat etmesi gerekiyordu

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Kanka çarptığı kişi çok yaşlı ve çarpan çok genç ise, Ortadada yayada suç gözüküyorsa sürücü yaya geçidinde yavaşlamadığı için biraz suçlu olabiliyor ama hakim bazen insaflı davranabiliyor, Oda şanslıysa.

Yaşınız kaçtı hocam sizin ?
Bizim burada neredeyse aynı olay yaşandı.Ama yaşlı adama çarpan otobüstü.Adam aniden atlayınca duramamış ve çarpmıştı.Bu olayda kan parası ödemişti otobüs şoförü.

Juiclair0

80+ Silver
Burada yaya ,yaya geçidi diye yol hakkı benim diye direk yola çıkmamalıydı ama sürücünün de yaya geçidine yaklaşınca hızını azaltıp dikkat etmesi gerekiyordu
Kanka 5 kere ceza yedim yaya geçidinde frene basmadığım için, Ve yaya yoktu.

Yaşımı ne yapacaksın? :D
Çok bilgili olduğunu düşünüyorsun. Yaşımı şu an forum üzerinden öğrenebilirsin..
O kadar uğraşmama değeceğini sanmıyorum :D

Juiclair0

80+ Silver
Bizim burada neredeyse aynı olay yaşandı.Ama yaşlı adama çarpan otobüstü.Adam aniden atlayınca duramamış ve çarpmıştı.Bu olayda kan parası ödemişti otobüs şoförü.
Evet bazen suçlu olsa bile hakim insaflı davranabiliyor biraz şansa kalıyor.

E tamam bende onu diyorumya yayaya kirmizi yaniyorsa gecmemeli gecersede suclu olan o
Dostum ne olursa olsun devlet yayaya hak veriyor ne zaman anlayacaksın acaba.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Yayanın çarpma esnasında fırlatıldığı mesafe ve bedeninde aldığı hasara göre çarpma hızı hesaplanabilir. Bu işin uzmanları var.

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Arkadaşlar öncelikle bu konuyu seçtiğim için özür dilerim,neyi seçeceğimi bilemedim.

Abim gece 10.30-11 sularında trafik kazası geçirdi.Kırmızı ışıkta geçen yayaya ortalama 50-60km hızla vurdu.%100 yaya kusurlu kendimce ve abimin anlattıklarına göre.

Çarptığı 69 yaşındaki adam maalesef kafasını yere vurup hayatını kaybetti.

Şimdi şöyle bir husus var,abim hız sınırlarına uymuş,sakin bir şekilde giderken kendisine kırmızı yanan 69 yaşındaki adama çarpmış ve adam hayatını kaybetmiş.

Yarım saat sonra,11'de mahkemesi var,sizce sonuç ne olur?Beraat alır mı?

İyi forumlar.
Dostum son olarak söyleyip gidicem.Dediğğm gibi abin çok yüksek ihtimalle kan parasını öder olay kapanır.Geçmiş olsun.

Top Bottom