Neler Yeni

Kırmızı ışıkta geçen Yaya.

louis bloom

80+ Silver
Bu olayda yaralanma olmuş, arkadaşın anlattığında ise ölüm o yüzden kararda farklılıklar olacaktır.
adam yaya gecidinden de gecmiyormus ki

(pardon farkli olaymis bu -düzenlendi)

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem
Bu olayda yaralanma olmuş, arkadaşın anlattığında ise ölüm o yüzden kararda farklılıklar olacaktır.
Haberde bir de bu yazıyor
yaya geçidine yaklaşırken hızını azaltmadığı için tali kusurlu bulundu

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
İlk mesajınızda kesin alkol almıştır dediniz, şimdi de ödünç arabayla bastığını ima ediyorsunuz. Belki de kurallara uyan medenî bir insandır. Bir hocamızın sözü; "medenî insan sabah 5'te bile kırmızı ışıkta bekleyen insandır".
Trafikte böyle insanlar da var, bence genelleme yapıp arkadaşın abisini suçlamayalım. Zaten kamera kaydı varsa uzmanlarca değerlendirilir, kararı verecek olan mahkemedir.
Bu arada her şeyi kameraya bağladık ama adli tıpta yapılan otopside tespit edilen hasarlara göre de tahminî hız çıkarımı yapılabiliyor. Atıyorum normalde 60 km/h hızla çarptığınızda kaburga kemikleri uzun kemikler vs. kırılması doğalken leğen kemiği veya omurga kemikleri kırıldıysa hız en az 100'dür şeklinde bilgiler var. Sayıları tamamen salladım ama otopsi sonucu da önemli mahkemede verilecek karar için.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
İlk mesajınızda kesin alkol almıştır dediniz, şimdi de ödünç arabayla bastığını ima ediyorsunuz. Belki de kurallara uyan medenî bir insandır. Bir hocamızın sözü; "medenî insan sabah 5'te bile kırmızı ışıkta bekleyen insandır".
Trafikte böyle insanlar da var, bence genelleme yapıp arkadaşın abisini suçlamayalım. Zaten kamera kaydı varsa uzmanlarca değerlendirilir, kararı verecek olan mahkemedir.
Genelleme yapıp yay mutlaka suçludur diyemeyiz. Olayı bize anlatan zanlının kardeşi. Ve mahkeme bugün.

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem
adam yaya gecidinden de gecmiyormus ki
Arkadaşın anlattığında göre yaya geçinde ışıklar var o yüzden yaya burda kısmi kusurlu
İşin ucunda ölüm olunca davalar farklı sonuçlanabiliyor

CoNKeR

80+ Bronze
Benim düşünceme göre, ölümle sonuçlanan bir kazada, araç sürücüsünün illaki bir hatası, yayanın da haklı olduğu bir şeyler bulunur. Olay yaya geçidinde gerçekleştiyse zaten yayanın haklı olması için büyük neden. Babam 22 yıldır adliyede çalışıyor, ilk duruşmada abinin beraat etmesi neredeyse imkansız.

Juiclair0

80+ Silver
Bu arada her şeyi kameraya bağladık ama adli tıpta yapılan otopside tespit edilen hasarlara göre de tahminî hız çıkarımı yapılabiliyor. Atıyorum normalde 60 km/h hızla çarptığınızda kaburga kemikleri uzun kemikler vs. kırılması doğalken leğen kemiği veya omurga kemikleri kırıldıysa hız en az 100'dür şeklinde bilgiler var. Sayıları tamamen salladım ama otopsi sonucu da önemli mahkemede verilecek karar için.
Kanka otopsiye falan bakacaklarını düşünmüyorum. Olay yeri inceleme geldiğinde fren yaptıysa arkadaş lastik izlerinin mesafesinden çıkarabiliyorlar kaç km hızla gittiğini.

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem
Benim düşünceme göre, ölümle sonuçlanan bir kazada, araç sürücüsünün illaki bir hatası, yayanın da haklı olduğu bir şeyler bulunur. Olay yaya geçidinde gerçekleştiyse zaten yayanın haklı olması için büyük neden. Babam 22 yıldır adliyede çalışıyor, ilk duruşmada abinin beraat etmesi neredeyse imkansız.
Yaya geçidinde trafik lambası olmasaydı dediğiniz doğru olurdu ama trafik lambası varmış

Dundar2

80+
Yaya geçidinde ama yayaya kırmızı yanıyormuş. Daha yeni kırmızı yanmaya başlamışsa değişebilir belki durum ama 5-10 sn geçmişse abin haklı çıkabilir yasal olarak para cezası olur yüksek ihtimal

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem
Yaya geçidinde trafik lambası olmasaydı dediğiniz doğru olurdu ama trafik lambası varmış
Bir de burada önemli olan bir diğer husus arkadaşın abisi adama ani frenle 50-60 hızla mı vurdu, yoksa fren yapmadan düz 50-60 hızla mı vurdu

Dundar2

80+
Kamera falan lazım derin yorum yapabilmek için geriden yavaş gelirken adamda yetişemez diyip geçmiş olabilir. Abiside o sırada hızlanmış olabilir

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem
Bir de burada önemli olan bir diğer husus arkadaşın abisi adama ani frenle 50-60 hızla mı vurdu, yoksa fren yapmadan düz 50-60 hızla mı vurdu
O yolda atıyorum 80-90km hızla gidip karşısına adam çıktığında ani frene basıp vurduysa abisi kısmi kusurlu çıkabilir

Son düzenleme:
Top Bottom