Klor Orbital Dizilimi Nasıl Olmalı?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
14,544
1s2-2s2-2p6-3s2-3p5 mi yoksa 1s2-2s2-2p6-3s1-3p6 mı?
Bunu sormamın tek sebebi küresel simetri.
@DOGANALPASLAN

1s2-2s2-2p6-3s2-3p5 mi yoksa 1s2-2s2-2p6-3s1-3p6 mı?
Bunu sormamın tek sebebi küresel simetri.
@DOGANALPASLAN
bildiğim kadarı ile kendinden önceki orbitalin baş kuantumu kendinden bir büyük olması lazım Ör. 4s2 3d9 yerine 4s1 3d10 yani klor bu kurala uymaz diye düşünüyorum doğru sonucu bulursan bana da dönebilir misin?

bildiğim kadarı ile kendinden önceki orbitalin baş kuantumu kendinden bir büyük olması lazım Ör. 4s2 3d9 yerine 4s1 3d10 yani klor bu kurala uymaz diye düşünüyorum doğru sonucu bulursan bana da dönebilir misin?
cevap ilk olan.

O olay d'den önce olmaz.
Zaten klor d orbitaline ulaşamıyor.

Yani 3d ve üstünde mi küresel simetri geçerli?
D orbitalleri işin içine girince küresel simetriden elektron kayabiliyor. Yani evet, 3d'den sonra o olay olur, ha ondan öncelerde de küresel simetri olabilir ve bazı şeyleri etkileyebilir ama elektrona katman değiştirtecek kadar etkilemiyor diye biliyorum.

D orbitalleri işin içine girince küresel simetriden elektron kayabiliyor. Yani evet, 3d'den sonra o olay olur, ha ondan öncelerde de küresel simetri olabilir ve bazı şeyleri etkileyebilir ama elektrona katman değiştirtecek kadar etkilemiyor diye biliyorum.
O yüzden krom girerken klor bu kurala girmiyor.

Geri