Neler Yeni

Kodlama için scratch nasıl

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Öğrenmesi Kolay ve hızlı olsun istiyorum. Dediklerinizin en iyi olduklarını biliyorum. Phyton a kıyasla öğrenmesi kolay olurmu
Python'ın amacı uygulama geliştirme, server oluşturma, yapay zeka projesi yapma gibi çeşitli dallar. Ama sizin istediğiniz oyun yapmak bundan ötürü bunları Python'la karşılaştırmak mantıklı olmuyacaktır. Aynı zamanda Python, Java ve Unity'deki kodları elimizle yazarken. Yani ezbere dayalıyken. Unreal Engine'de Scratch'te olduğu gibi sürükle mantığına dayanıyor. Sizin altyapınızda olmadığı için Unreal Engine'den başlamanız daha mantıklı olacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
Ben Pythonda 3 4 oyun yaptım . Senin düşündüğün gibi 1 2 günde olacak işler değil

Aususlike

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusuf Kaan
Hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Emir Kaya DEMİR
Peki scratch yerine hangi oyun yapabileceğim kodlama programamını öğrenmem önerirsiniz. Phyton kolay diyorlar. Ne dersiniz
2d için java unity veya basit phyton öneririm ben kendim java kullanıyorum 3d için core editor veya ben hiçbirşey bilmem derseniz kodu game lab

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
Unreal Engine Bir dil değil . Bir oyun motoru ?
Python'ın amacı uygulama geliştirme, server oluşturma, yapay zeka projesi yapma gibi çeşitli dallar. Ama sizin istediğiniz oyun yapmak bundan ötürü bunları Python'la karşılaştırmak mantıklı olmuyacaktır. Aynı zamanda Python, Java ve Unity'deki kodları elimizle yazarken. Yani ezbere dayalıyken. Unreal Engine'de Scratch'te olduğu gibi sürükle mantığına dayanıyor. Sizin altyapınızda olmadığı için Unreal Engine'den başlamanız daha mantıklı olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Unreal Engine e felan girme C++ gerektirir . 2 D mi yapcan yoksa 3 d mi yapmayı düşünüyorsun oyunları

Aususlike

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusuf Kaan
Unreal Engine Bir dil değil . Bir oyun motoru ?

Unreal Engine e felan girme C++ gerektirir . 2 D mi yapcan yoksa 3 d mi yapmayı düşünüyorsun oyunları
2d

Siz ne önerirsiniz. Öğrenmesi olabildiğince Kolay olsun istiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
2d

Siz ne önerirsiniz. Öğrenmesi olabildiğince Kolay olsun istiyorum
Python a bakmanı tavsiye ederim . İlk Önce Biraz algoritmaları anla sonra "PyGame" Modülü İle 2d oyun yapmaya başlıyabilirsin

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Unity bir dil değil arkadaşlar, oyun motoru.

Unity kullanacaksan C# öğrenmen, Unreal Engine kullanacaksan C++ öğrenmen lazım. C++ bayağı zor tabii.

Ek olarak kısa sürede çok kodlama yapmadan oyun geliştirmek istiyorsan GameMaker Studio kullanabilirsin.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Small Basic'e bir bak. Python ve C# tan daha kolay. Oyun da yaparsın, program da. Hatta LittleDev modülünü kurmayı becerirsen, 3 D de yaparsın.

Umut0526

80+ Silver
6. Sınıfta canlı derste bize scratch yaptırıyorlardı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,034,094
Üyeler
163,946
Son üye
osmanmedia