Neler Yeni

Konu kapandı yazmayın artık

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Modelleme Animasyon Oyunlar

hyp07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
mecid paşa
Instagram
mecid_hayp07
Merhaba arkadaşlar, "BEYLER" diyen kişiler bunu neden diyor olabilirler ? gerçekten bence çok sinirlendirici bir şey, genellikle her forumda en az 10 tane konu var böyle beyler yazan.

(CİDDEN MERAK EDİYORUM NE ANLIYORSUNUZ ?)
Bayanlar diyecek hali yok tabi ki de beyler diyecek
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Thodec amaç ne?

Son düzenleme:

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Bayanlar diyecek hali yok tabi ki de beyler diyecek
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Thodec amaç ne?
Kardeşim bayanlarda beylerde dememesi lazım, kadınlar yok gibi bir şey senin dediğin şey. Genel olarak diyebilir.

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kardeşim bayanlarda beylerde dememesi lazım, kadınlar yok gibi bir şey senin dediğin şey. Genel olarak diyebilir.
Forumun kitlesi %99"u erkek, ve konuya beyler diye başladı diyelim, bu diğer kadın üyelerin cevap veremeyeceği anlamına gelmiyor, bu boş konu niye bu kadar uzadı.

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Forumun kitlesi %99"u erkek, ve konuya beyler diye başladı diyelim, bu diğer kadın üyelerin cevap veremeyeceği anlamına gelmiyor, bu boş konu niye bu kadar uzadı.
Bende uzamasın istiyorum ama yazan bitmiyor.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Beyler denince bey olan insanlara hitap etmiş ve seslenmiş oluyorsunuz. Bayanlar derseniz de bayan üyeler hitap etmiş oluyorsunuz. Mesela bir köpeğe hitap ederken insanmış gibi hitap etmeyiz. Hayvanmış gibi hitap ederiz. Çünkü o hayvan. Burada da beylere beyler diye hitap ediliyor, bey olmayanlara seslenmiyor kimse.

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Beyler denince bey olan insanlara hitap etmiş ve seslenmiş oluyorsunuz. Bayanlar derseniz de bayan üyeler hitap etmiş oluyorsunuz. Mesela bir köpeğe hitap ederken insanmış gibi hitap etmeyiz. Hayvanmış gibi hitap ederiz. Çünkü o hayvan. Burada da beylere beyler diye hitap ediliyor, bey olmayanlara seslenmiyor kimse.
Tamam işte, hayvan ayrı bir ırk insan ayrı, mesela sen 2 farklı cinsiyet köpeği genel olarak köpek diyebilirsin ama dişi köpek dersen dişi olanı demiş olursun diğerini yok saymış olursun eğer bunu HER ZAMAN diyorsan.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Tamam işte, hayvan ayrı bir ırk insan ayrı, mesela sen 2 farklı cinsiyet köpeği genel olarak köpek diyebilirsin ama dişi köpek dersen dişi olanı demiş olursun diğerini yok saymış olursun eğer bunu HER ZAMAN diyorsan.
Benim dişilere seslenmemen onları yok saymış olmam manasına gelmiyor. İstediğim zaman istediğim cinsiyetteki insanlara seslenebilirim. Ki genelde de konularıma beyler bayanlar diye başlıyorum.

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Benim dişilere seslenmemen onları yok saymış olmam manasına gelmiyor. İstediğim zaman istediğim cinsiyetteki insanlara seslenebilirim. Ki genelde de konularıma beyler bayanlar diye başlıyorum.
Ama her zaman beyler olarak başlayanlar var, evet " İstediğim zaman istediğim cinsiyetteki insanlara seslenebilirim" dediğinde haklısın ama bu kişiler tamamen erkek görüyor herkesi.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ama her zaman beyler olarak başlayanlar var, evet " İstediğim zaman istediğim cinsiyetteki insanlara seslenebilirim" dediğinde haklısın ama bu kişiler tamamen erkek görüyor herkesi.
Bence bu kadar takılmaya gerek yok, çok umursama böyle ufak şeyleri.

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Ben ortaokulu imam hatipte okudum o yüzden ağız alışkanlığı olarak beyler kelimesi kaldı ama çoğunlukla arkadaşlar demeye özen gösteriyorum

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom