Köpeğime kene yapıştı

Yavru bi köpek verdi arkadaşım tam boynunun altında bir tane kene vardı
Keneyi çektim kafası orda kaldı vücudu geldi bir şey olurmu üzülüyorum köpeğe.
Yazıcak bi burayı buldum kusura bakmayın.
Keneyi çekmemek gerekir. Aynı senin dediğin gibi olur işte. Kafası kalır vücudu kopar. Bu da zararlı bir şeydir. Kene yapışması durumunda doktora veya hayvana bulaştığı zaman hemen veterinere gidilmedir.

Büyük hata yapmışsın, yarım katilsin şuan.
Dostum veteriner le canlı görüşme yaptım yarayı gösterdim hiç bir şey olmaz dedi 1 güne düşer o dedi tam dinlemedi doktoru ama bir şey olmaz dedi.
Boşu boşuna vicdan azabı çektirdin bana 😀
Post automatically merged:

Veterineri bir arayın derim. Belki onlar gelir.
Dostum veteriner le canlı görüşme yaptım yarayı gösterdim hiç bir şey olmaz dedi 1 güne düşer o dedi tam dinlemedim doktoru ama bir şey olmaz dedi.

Dostum veteriner le canlı görüşme yaptım yarayı gösterdim hiç bir şey olmaz dedi 1 güne düşer o dedi tam dinlemedi doktoru ama bir şey olmaz dedi.
Boşu boşuna vicdan azabı çektirdin bana 😀
Post automatically merged:

Dostum veteriner le canlı görüşme yaptım yarayı gösterdim hiç bir şey olmaz dedi 1 güne düşer o dedi tam dinlemedim doktoru ama bir şey olmaz dedi.
Umarım kene zehirli değildir.

Keşke biraz büyümesini bekleseydiniz kene büyüyünce kolay çıkar şim kenenin başı orda kaldıysa enfeksiyona sebep olabilir iyisimi veterinere götürün

Keneyi neden sen çıkartmaya çalışıyorsun?
Keneyi bilenler çıkartıyor ki vücudu batlamasın, içindeki salgılanmasın.
Marketlerde kene ilacı, spreyi falan var onlardan çık oraya.
Açıksa veterinere git.

Hayvanlarla ilgili acil durumlara yetişen bi grup veya bi devlete bağlı birileri vardı araştır.
İşine yararsa en iyi cevap seç bari.

tutunduğu bölgeye kalın bir vazelin tabakası sür

Bizim köpekteki keneleri de babam ya eliyle ya penseyle çekerdi. Zararlı olduğunu biliyorum lakin biz senelerdir bir yan etkisini görmedik. Fakat dediğim gibi sağlıklı bir işlem değil.

Kafası kopmasa iyiydi kafası kopunca son anda vucudundaki tüm zehri vucuda salıyor (zehirli ölümcül ise) insanları öldürebiliyor bizim burda bi tanıdık bu yüzden vefat etmişti hayvanlara bi problem yaratırmı bilmem veterineri arayıp bir sorun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,200
Üyeler
190,874
Son üye
sevahil
Geri