Neler Yeni

Rehber Korsan nedir, neden Korsana karşıyız?

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Korsan indirmemiz o oyunu yapanların haklarını tamamen hiçe saymak demek.
Oyunu yapmak için aylarca uğraşan ekip biz o oyunu kıytırık bir siteden indirelim diye yapmıyor.
Dini açıdan bakarsak da kul hakkı oluyor. Yapımcılar her ne kadar müslüman olmasa da her insanın kul hakkı vardır.
DOĞRU SÖZE NE DENİR
sabitlenmesi gereken mesaj

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Benim almak istediğim oyunlardan birisi mesela r6 ydı oyun bir ara tam alacaktım Ama oyunu öyle böyle istemiyorum aşıktım sonra dedimki Lan ben bu kadar parayla Neden iskender alıp kardeşimle yemiyorum diye düşündüm gittim mis gibi iskender yedim sonra oyunu istek listemdende çıkarttım umrumda bile değil bence bir oyun için kendini yırtmak yerine ailen ile güzel zamanlar geçirmek daha mantıklı korsanda indirmedim kendimi başka oyunlara yönlendirdim

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Herkes kendini düşünüyor. Herkes işine geleni yapıyor. Kimse singleplayer oyunlara para vererek parasını boşa atmak istemiyor. Emek hırsızlığı kimsenin umrunda değil hemen hemen herkes korsan indiriyor. Yalan söylemeyi bırakın böyle konular açmayın herkes öyle ya da böyle korsan indiriyor. Etik bir şey olmasa da tekrar söylüyorum kimsenin umrunda değil

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
bu senin ve ailenin sorunu inan benim umurumda bile değil
Şuan ailem izin vermeseydi çoğu insana yardım edemiyordum ve program yazamıyordum. Şuan iyikide izin vermişler diyorum.

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
11 yaşında bilgisayarın başına tutulu kalmak mantıklı bir davranış diye düşünmüyorum kullanma demiyorum tabii ki kullan tabii ki eğlen fakat burada bu şekilde ahkam kesmen doğru değil bir oyun +13,+18 damgası varsa bu oyun sana uygun değildir ve oynamaman gerekir bu yüzdende şikayet etmezsin otomatik olarak bilmem anlatabildim mi
Hocam o damgalar ne işe yarıyor Allah aşkına? 4 yıl önce Hobbit 3 filmine almadılar beni 13+ diye. Oyun veya film yaş sınırlarını doğru bulmuyorum. Gerçi konumuz bu değil ama diyeyim dedim.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Dükkan kasasından para çalmak ile aynı şey değil ayrıca. Birinde hapse girme ihtimalin var birinde yok. Hapse girmeden beleş şeyler insanların işine gelen şeylerdir. Korsanı desteklemiyorum ama gerçekler bu

krldogukan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,943
İsim
dogukan demir
Korsan demek, herhangi bir yapımcının izni olmadan ortaya çıkardığı oyunu, filmi, diziyi çoğaltmak denir. Yani yapımcı ortaya çıkardığı ürünlerden para kazanmak isterken korsan ürün kullananlar yüzünden para kazanamıyor ve yaptığı ürün istediği değeri göremiyor bu da bir nevi kul hakkı söz konusu olur.

"bilader neden para vereyim ki? Zaten torrent de oyunlar beleş iki bi crack yapar açar oynarım" diyenler olacaktır elbet, öncelikle hiçbir korsan oyunu kusursuz oynayamazsınız çünkü bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali çok yüksek ayrıca korsan olarak indirdiğiniz oyunu multiplayer oynayamazsınız çünkü korsan oyunlar da multiplayer desteklenmiyor, hatta bunu korsan oyun sitesi olan "oyun indir club" daki kullanıcılar ve adminler bunu söylüyor:
Alıntıyı görüntüle

"aç kalacak kadar fakirse ne yapsın adam, mecbur kaldığı için korsan indiriyor" diyenler de olacaktır, öncelikle adam aç kalacak kadar fakirse evinde İnternet ne arıyor, aç kalacak kadar fakirse bilgisayarı nasıl oluyor? Kimse korsan oyun indirip aç kalacak kadar fakir olmaz yani böyle saçma bir savunma yapılmamalı.

"öğrenciyiz bilader bizde para ne arar?" diyenler mutlaka çıkar karşımıza, bir atasözü vardır "ayağını yorganına göre uzat" demişler sizin bütçeniz hangi oyuna yetiyorsa onu alın oynayın. Açın steam i ya da epic games i tonlarca 10 TL lik oyun var hatta epic games sağ olsun pahalı olan oyunları beleşe veriyor. Bir de xbox gamepass diye olay da var, aylık 15 TL falan verip 100 den fazla birbirinden güzel ve kaliteli oyunlara sahip olabiliyorsunuz yani bütün oyun indirme siteleri sizin korsan oyun indirip kötü bir deneyim almamanız için ellerinden geleni yapıyorlar. Ayrıca size çok iyi bir servis hizmeti sunuyorlar ama bu servis hizmetini torrent, sağlam indir, oyun indir club gibi yerlerde bulamazsınız çünkü "korsan = servis sorunu" demektir. Oyunları orjinal yerlerden indirirseniz crackle ya da oyunu kurmayla falan uğraşmanıza gerek kalmıyor direkt masaüstüne inen oyunu tıklayıp açıp oynayabiliyorsunuz.
KORSAN KULLANMAYIN KULLANDIRTMAYIN!

her dediğine harfi harfine katılıyorum tek bir şey diyebilirim ben korsana şu şekilde karşıyım adamın diyelimki pc si kötü yada parasını bitirdi ve oyunu çok oynamak istiyor o zaman oyunu daha sonra almak şartıyla korsan indirirsen bir şey olucağını düşünmüyorum onun dışında korsan kullanmak için hiç bir sebep yok! kimse kendisini kandırmasın senin araban yok diye araba çalıyormusun burda oyun yapımcıları sahtekar diyenlere şöyle diyeyim o zaman oyunu ALMA!! bu onu korsan indirebileceğin anlamına gelmiyor öyle bir hakkın yok ve bir oyunu çıktığı gibi almayın o zaman 5 oyun çıkıyorsa 1 tanesini satın al neden hepsini oynayacağım diye düşünüyorsunuz parayı biriktirin ve satın alın bende dahil olmak üzere para kolay kazanılmıyor fakat biriktirebilirsiniz mesela benim yaptığım gibi cyber punk 2077 duyrulduğundan itibaren para biriktirdim okul harçlıklarımla ve ön siparişle aldım bunu ben bile yapabiliyorsam hiç kimsenin mazareti olamaz

Korsana karşıyız demek çok kolay Alıntıyı görüntüle
8 gün boyunca çalısıp 1 fifa almak sizce nasil kulağa hoş geliyor mu ?
Ayağını yorganına göre uzat sende.
Among Us İndirimsiz 10 TL
Call of duty mw 2 indirimli 20 TL
Yani 10-20 TL veremeyecek kadar fakir ve zavallı isen oynama oyun.

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Herkes kendini düşünüyor. Herkes işine geleni yapıyor. Kimse singleplayer oyunlara para vererek parasını boşa atmak istemiyor. Emek hırsızlığı kimsenin umrunda değil hemen hemen herkes korsan indiriyor. Yalan söylemeyi bırakın böyle konular açmayın herkes öyle ya da böyle korsan indiriyor. Etik bir şey olmasa da tekrar söylüyorum kimsenin umrunda değil
Senin umrunda değilse bile insanların umrunda. (Zeka seviyesi yüksek insanların)

kayınchu

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
bu oyuncu topluluğunda bir tabu haline gelmiş artık kimsenin umurunda değil deyip kestirip atmamız ETİK olmaz bazı şeyleri yıkmak gerekiyor tabii ki herkes zamanında korsan kullandı ben de kullandım ama artık ne yapmıyorum KULLANMIYORUM bazı şeylerin DEĞİŞMESİ lazım

Top Bottom