Neler Yeni

Rehber Korsan nedir, neden Korsana karşıyız?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Korsan indirmemiz o oyunu yapanların haklarını tamamen hiçe saymak demek.
Oyunu yapmak için aylarca uğraşan ekip biz o oyunu kıytırık bir siteden indirelim diye yapmıyor.
Dini açıdan bakarsak da kul hakkı oluyor. Yapımcılar her ne kadar müslüman olmasa da her insanın kul hakkı vardır.
Türkiye özel fiyatlandırma dahi yapmıyorlar Amazon Prime örnek veriyim 8 TL amazon senin 8 lirana muhtaç mı yani 60 lira 100 lira oyunlar var bedava oyunlar var onlarda para kazanıyor. Bu bakkaldan ekmek almak gibi değil ki bitmiyor sana Cd Dvd vermiyorlar etmiyorlar ne var ucuz yapsan ulasılabilir olsa.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ayrıca bana korsanı savunuyorsun diyenler, şu sistemi toplayım bilgisayarımda tek bir korsan bile olmayacak. Minecraft bile...

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Müziklerde korsana karşıyım. En pahalı albüm 50 lira oluyor ve verdiğin para sanatçıya gidiyor. Müzik servisleri tüm müzikleri emrine veriyor, albüme para vermek zorunda kalmıyorsun, üstelik sanatçı emeğinin karşılığını alıyor.

4 yıldır uğraşıyorum bu albüm için diyip 600 lira istese ve/veya sadece kendine özel bir müzik servisinde sunsa kesinlikle orijinal almazdım.

Oyunlar için neden bu kadar kasıyorsunuz? Bu konu olmasa CEO'ları 2013'ten beri aynısını sattığı oyunların parasıyla yeni bir Ferrari alamayacak mı?

Oyunların bazılarında karşılığı ödenecek bir emek göremiyorum ama nedense adamlar o oyunu şaheser görüp 600 lira istiyor.
Siparişim ne olursa olsun 2013 hatta 2007'den kalma küflü şeyi tüketmemi isteyenler avuçlarını yalarlar :)

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,008
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Dükkan kasasından para çalmak ile aynı şey değil ayrıca. Birinde hapse girme ihtimalin var birinde yok. Hapse girmeyen beleş şeyler insanların işine gelen şeylerdir. Korsanı desteklemiyorum ama gerçekler bu
Türkiye Anayasası'na göre lisanssız yazılım kullananlara 1 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Duruma göre para cezası da verilebilir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Korsan demek, herhangi bir yapımcının izni olmadan ortaya çıkardığı oyunu, filmi, diziyi çoğaltmak denir. Yani yapımcı ortaya çıkardığı ürünlerden para kazanmak isterken korsan ürün kullananlar yüzünden para kazanamıyor ve yaptığı ürün istediği değeri göremiyor bu da bir nevi kul hakkı söz konusu olur.

"bilader neden para vereyim ki? Zaten torrent de oyunlar beleş iki bi crack yapar açar oynarım" diyenler olacaktır elbet, öncelikle hiçbir korsan oyunu kusursuz oynayamazsınız çünkü bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali çok yüksek ayrıca korsan olarak indirdiğiniz oyunu multiplayer oynayamazsınız çünkü korsan oyunlar da multiplayer desteklenmiyor, hatta bunu korsan oyun sitesi olan "oyun indir club" daki kullanıcılar ve adminler bunu söylüyor:
Alıntıyı görüntüle

"aç kalacak kadar fakirse ne yapsın adam, mecbur kaldığı için korsan indiriyor" diyenler de olacaktır, öncelikle adam aç kalacak kadar fakirse evinde İnternet ne arıyor, aç kalacak kadar fakirse bilgisayarı nasıl oluyor? Kimse korsan oyun indirip aç kalacak kadar fakir olmaz yani böyle saçma bir savunma yapılmamalı.

"öğrenciyiz bilader bizde para ne arar?" diyenler mutlaka çıkar karşımıza, bir atasözü vardır "ayağını yorganına göre uzat" demişler sizin bütçeniz hangi oyuna yetiyorsa onu alın oynayın. Açın steam i ya da epic games i tonlarca 10 TL lik oyun var hatta epic games sağ olsun pahalı olan oyunları beleşe veriyor. Bir de xbox gamepass diye olay da var, aylık 15 TL falan verip 100 den fazla birbirinden güzel ve kaliteli oyunlara sahip olabiliyorsunuz yani bütün oyun indirme siteleri sizin korsan oyun indirip kötü bir deneyim almamanız için ellerinden geleni yapıyorlar. Ayrıca size çok iyi bir servis hizmeti sunuyorlar ama bu servis hizmetini torrent, sağlam indir, oyun indir club gibi yerlerde bulamazsınız çünkü "korsan = servis sorunu" demektir. Oyunları orjinal yerlerden indirirseniz crackle ya da oyunu kurmayla falan uğraşmanıza gerek kalmıyor direkt masaüstüne inen oyunu tıklayıp açıp oynayabiliyorsunuz.
KORSAN KULLANMAYIN KULLANDIRTMAYIN!

korsan kul hakkı
bir oyun olmuş 500 400
ah ah
oyun oynama zevkimiz bile zehir oldu
saol berat abi

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Türkiye Anayasası'na göre lisanssız yazılım kullananlara 1 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Duruma göre para cezası da verilebilir.
Versinler. Kendileri sayesinde korsan oynuyoruz. Dolar ve Euro aldı başını gidiyor.

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
Müziklerde korsana karşıyım. En pahalı albüm 50 lira oluyor ve verdiğin para sanatçıya gidiyor. Müzik servisleri tüm müzikleri emrine veriyor, albüme para vermek zorunda kalmıyorsun, üstelik sanatçı emeğinin karşılığını alıyor.

4 yıldır uğraşıyorum bu albüm için diyip 600 lira istese ve/veya sadece kendine özel bir müzik servisinde sunsa kesinlikle orijinal almazdım.

Oyunlar için neden bu kadar kasıyorsunuz? Bu konu olmasa Ubisoft CEO'ları 2013'ten beri aynısını sattığı oyunların parasıyla yeni bir Ferrari alamayacak diye mi?

Oyunların bazılarında karşılığı ödenecek bir emek göremiyorum ama nedense adamlar o oyunu şaheser görüp 600 lira istiyor.
Siparişim ne olursa olsun 2013 hatta 2007'den kalma küflü şeyi tüketmemi isteyenler avuçlarını yalarlar :)
Pek bişe anlamadım ama katılıyorum galiba.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,544
Üyeler
162,019
Son üye
Cann63
Top Bottom