Neler Yeni

Korsan oyun indirmek suç mu

isimsizüye

80+ Gold
Hiç sanmıyorum. Tamindir'de genel olarak freeware,shaware,abandonware yazılımlar oluyor.
almanyada ve fransada torrent ve şey yasak biri ets2 indir torrent almanyada kağıt geliyor evine. almanca bilen varsa okur okudum.
efd24f85ef36f5ab3a5a70014c57c436.png

Serhat ''FurBauZz''

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
694
İsim
Serhat Akdemir
Ben indirmiyorum sadece merak ettim şimdi sağlamindir gibi siteler crackli oyun indiriyolar eski PC me bende indirmiştim crackli oyun korsan ise korsan oyun indirmek suç mu suçsa neden ceza almadık
Virüs konusunu demiyorum
Her açıdan siber suç ve 6-12 ay hapis cezası veya para cezası var.Crackleyen'de cracklenen oyunu indirende de suç vardır.

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Tamam şimdi tartışmak istemiyorum kendi bildiğin dini yaşa sen
kendi bildiğin din diye bir şey yoktur kurandan bahsediyorsak kitapta kul hakkı diye bir beyan yok orada yazan ifadelerde terazinizi iyi tartın hırsızlık yapmayın yazar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her açıdan siber suç ve 6-12 ay hapis cezası veya para cezası var.Crackleyen'de cracklenen oyunu indirende de suç vardır.
yok öyle bir şey korsan dağıtımı yapanın cezai müeyyidesi var bunun harici bireysel indirmeler için ceza alanı duymadım haberine rastlamadım

bir ara korsan film indirenlere ceza gelecekti oda yalan oldu...

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
kendi bildiğin din diye bir şey yoktur kurandan bahsediyorsak kitapta kul hakkı diye bir beyan yok orada yazan ifadelerde terazinizi iyi tartın hırsızlık yapmayın yazar.
Kul hakkı ile ilgili ayetler
Duha Suresi 9. Ayet;

" Öyleyse yetimin hakkını sakın yeme. "

Fecr Suresi 17. Ayet;

" Hayır, hayır! Doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz. "

Nisa Suresi 10. Ayet;

" Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş dolduruyorlar. Zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir. "

Peygamber efendimiz Hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur;

" Kim ki yetimin hakkını yer ise ahirette o kişi iflas eder. "

Bir diğer hadis- şerifte de kul hakkı yemenin vebali için şu şekilde bahsedilmiştir;

" Kim birinin hakkını yediyse ahirette zor duruma düşmemek için o kişinin gönlünü alın, helalleşin. Borcu olan bir kişi cennete giremez. "
Madem öyle bir şey yok niye helallik alıyoruz ki hem korsan oyun emek hırsızlığıdır para ile sarılan şeyi bedavaya çalmak gibi

Serhat ''FurBauZz''

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
694
İsim
Serhat Akdemir

yok öyle bir şey korsan dağıtımı yapanın cezai müeyyidesi var bunun harici bireysel indirmeler için ceza alanı duymadım haberine rastlamadım

Bende haberini hiç duymadım arkadaşımın annesi avukattı ondana öğrenmiştim korsan işlerin cezası olduğunu.

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Kul hakkı ile ilgili ayetler
Duha Suresi 9. Ayet;

" Öyleyse yetimin hakkını sakın yeme. "

Fecr Suresi 17. Ayet;

" Hayır, hayır! Doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz. "

Nisa Suresi 10. Ayet;

" Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş dolduruyorlar. Zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir. "

Peygamber efendimiz Hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur;

" Kim ki yetimin hakkını yer ise ahirette o kişi iflas eder. "

Bir diğer hadis- şerifte de kul hakkı yemenin vebali için şu şekilde bahsedilmiştir;

" Kim birinin hakkını yediyse ahirette zor duruma düşmemek için o kişinin gönlünü alın, helalleşin. Borcu olan bir kişi cennete giremez. "
Madem öyle bir şey yok niye helallik alıyoruz ki hem korsan oyun emek hırsızlığıdır para ile sarılan şeyi bedavaya çalmak gibi
Beni doğruladığın için teşekkür ederim(y) görüldüğü gibi kul hakkı diye bir şey kuranda yok! uydurma hadis zırvalarıyla gelmekten bıkmadınız be kardeşim!

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal

Basit mantık biz Allahın kuluyuz ayette ne diyor yetimin yoksulun vs hakkını yemeyin diyor birbirinizin hakkını yemeyin diyor

Beni doğruladığın için teşekkür ederim(y) görüldüğü gibi kul hakkı diye bir şey kuranda yok! uydurma hadis zırvalarıyla gelmekten bıkmadınız be kardeşim!
Kurandan ayet gösterdin ayet ! Hiç sen Kuran okudun mu ki ? ayet gösteriyorum hadis diyor inanılmaz

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Basit mantık biz Allahın kuluyuz ayette ne diyor yetimin yoksulun vs hakkını yemeyin diyor birbirinizin hakkını yemeyin diyor
yetimin hakkını yemeyin NOKTA bundan sonrasını siz uydurdunuz orada yoksulun garibanın diğer kulların vb yazmıyor!!!(keşke yazsaydı)

"basit mantık"

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K

Kurandan ayet gösterdin ayet ! Hiç sen Kuran okudun mu ki ? ayet gösteriyorum hadis diyor inanılmaz
Kuranı senden fazla okuduğuma eminim!Kuran okuyan hadise meyil etmez Allah orada biz hiçbir şeyi eksik bırakmadık buyuruyor! ortalama zekaya sahip bir insanın hadislere ihtiyacı yoktur.

Yetim kul değil mi ?
ba ba ba bumu yani o zaman genelleme yapılır kullar denirdi yetim özellikle belirtilmiş biraz aklınızı kullanın be kardeşim.

Top Bottom