Neler Yeni

Kötü bir HDD sahibiyseniz, SSD FPS değerlerinizi arttırır mı?

yakupk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yakup Furkan Kuru
Konu içerisinde aldığın FPS değerleri ile ilgili kimse soru sormamış.
Bu sistem ile kaç FPS aldığını bile bilmiyoruz.
Sen aldığın FPS değerlerini aşağıdaki videodakiler ile kıyasla.
Fark çok fazla ise konuşuruz tekrardan.
CSGO da iyi FPS(70-100 oda BF1 yüklemenin etkisi normalde o 100-120 arası) alıyorum ama 3-5 sis atılınca hafif bi kasma oluyor ama örnek olarak size BF1'i göstermek istiyorum genellikle 30 ile 45 arası giden bir FPS alıyorum zaman zaman 55-58 gibi değerleri görüyorum ama o da 1-2 saniye sürüyor :D benim merak ettiğim konu SSD taktığım da FPS'mi arttıracak mı ya da stabil kalmasını sağlayacak mı 55-60 gibi değerler arasında bunu da sanırım aylar sonra görebileceğim. Laptoplar da SSD kullanıp FPS artışı veya daha stabil bir FPS yaşayan varsa bu forum da bularak cevabımı almak, youtube da bulamadığım araştırmalarımın sonunu getirmek istedim gördüğüm kadarıyla bir kişi bunu yaşamış bana da denemek kaldı ancak konu kapanmadı daha net cevaplar alabilmek için henüz kapatmayacağım

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
CSGO da iyi FPS(70-100 oda BF1 yüklemenin etkisi normalde o 100-120 arası) alıyorum ama 3-5 sis atılınca hafif bi kasma oluyor ama örnek olarak size BF1'i göstermek istiyorum genellikle 30 ile 45 arası giden bir FPS alıyorum zaman zaman 55-58 gibi değerleri görüyorum ama o da 1-2 saniye sürüyor :D benim merak ettiğim konu SSD taktığım da FPS'mi arttıracak mı ya da stabil kalmasını sağlayacak mı 55-60 gibi değerler arasında bunu da sanırım aylar sonra görebileceğim. Laptoplar da SSD kullanıp FPS artışı veya daha stabil bir FPS yaşayan varsa bu forum da bularak cevabımı almak, youtube da bulamadığım araştırmalarımın sonunu getirmek istedim gördüğüm kadarıyla bir kişi bunu yaşamış bana da denemek kaldı ancak konu kapanmadı daha net cevaplar alabilmek için henüz kapatmayacağım
SSD'nin sana etkisi şu olur;
BattleField 1 görevlerini yapıyorsun.
"New Game" dedin, ilerledin.
HDD varken WASD ile ilerlemeye 30-40 saniyede giriyorsan, SSD varken 15-20 saniyede girersin.
Yani neredeyse yarıya düşürür bekleme süresini.

Ben sana şöyle bir örnek vereyim.
Riot Games'in TFT oyunu çıktığı zaman laptopta 5400 RPM HDD vardı.
Ben hiç bir maç şampiyon seçemiyordum, süre bitiyordu kendisi veriyordu.
Kasım ayında Crucial BX500 SSD aldım, laptopa taktım. Ondan sonra her maç seçim yapabiliyordum.
Çünkü yükleme süresi azalıyor.

FPS'e etkisi de şöyle olur. Dropları azaltır. Harita çizimleri vs. artar.
Çünkü SSD görüntüyü işlemiyor, yüklüyor.
FPS zaten adı üstünde "Frame Per Second" yani "Saniyedeki kare sayısı"
Bunu da SSD değil, ekran kartı ve işlemci yapıyor.

Top Bottom