Bende 10 yıldır 8mbps hız ile kullanıyordum. Hem de Ankara Keçiören' de. Evim Kızılay'a 10km.
Kaç kere Türk Telekom ilçeye gittim. En son gidişimde dayanamayıp bana bütün maliyetleri anlattılar, işte hangi cihazları kullandıklarını falan.
2020 planlarında bizim evin olmadığını da söylemişlerdi. Sonra 2020'nin yaz ayında bir anda sokakta fiber geçtiğini ama binalara çekilmediğini öğrendim. Yönetici ile konuşarak 2020'nin Eylül ayında daireye kadar fiber ile hizmetimiz geldi.
Bu olaydan tam 1 yıl sonra da Turkcell Süperonline fiber geldi. 1 hafta önce de Türknet Ankara gigafiber projesinde bizim bölgenin pilot bölge seçilmiş olduğunu öğrendim. Türknet'e sorduğumda ise 2021 yılının sonuna kadar geleceğini söylediler. [Bilmeyenler için söyleyeyim Türknet 1000mbsp downlad 1000mbs upload hızı 99tl'ye veriyor.]
Ben açıkçası umudu kesip 2019 yılında Turkcell Superbox 99tl'lik 10/10 sınırsız internetini almıştım çünkü kaboluda altyapıda uploadım 0.7 idi. Hiçbir online oyunu oynayamaz hale gelmiştim. Kaç defa telekomdan gelip baktılar hepsinin ortak cevabı binanınız maksimum bu hızı destekliyor oluyordu.
Ya VDSL bile yoktu.
Sonradan zam gelince kara kara düşünmeye başlamıştım. Çünkü tarifem 99tl'den bir anda 199tl'ye çıkmıştı. Tam o anda fiber geldi
.
Yani dostlar yaklaşık 1,5 senede internet hızım 7'den 100'e Türknet ile de 1000mbs'ye çıkacak İnşAllah.
Umudunuzu kaybetmeyin...