Kripto Para cidden çok emek isteyen bir iş, acilen bu düşünceden kurtulmalısın.
İnsanlar kafa patlatıyor o paraları kazanacağız diye, sanıldığı kadar kolay değil.
TÜGVA grubuna millet faydalansın diye COINBASE VE bitci airdroplarının haberini gönderdim. Başkan sildirdi. Haram dedi.
Ben de dedim ki. Gelecek bunlar. Kağıt para falan kalkacak. Bu sistemler ile sağlık, ulaşım, harcama vesaire alanlarında yenilik yapılacak.
Dolar ne ise bu da o. Sadece fiziksel değil.
Büyük din alimleri bile kesin haram diyemezken onun direkt haram demesi bana pek etkili olmadı.
Şimdi haklı mıyım değil miyim?
Şöyle bir açıklama getireyim konuya bizim diyanet vakfını çok dikkate almamanı öneririm gerçekten çok boş konular hakkında tamamen bilinçsizce fetva veriyorlar. Borsalar haram diyemezsin neden? Çünkü bunun için bir emek gerekiyor hop btc attım 10K Dolar geldi bana 20K Dolar diye bir mantık yok veya faiz şeklinde işlemiyor. Arkasında büyük analizler ve emek dönüyor airdroplar ise şöyle bir şey çekiliş gibi düşünebilirsin ama bu çekilişte katılan herkes veya sınırlı sayıdaki herkes kazanıyor bundan dolayı buna haram veya caiz değildir demelerin sebepleri konu hakkında derinlemesine bilgileri olmadığı için tamamen duydukları veya başkaları tarafından söylenmesini istediği şeyleri söylüyorlar yüzden ciddi almanı önermiyorum ki ben bir öğrenciyim bana para lazım devlet bana yardımcı olmuyor bende airdrop kovalıyorum madem bu kadar caiz değil diyip müslüman devlet xd diyorlar ya o zaman yardımcı olsunlar en azından böyle para kovalama derdimiz ortadan kalkar
Önceki yazılanları okumadan yazıyorum
Kripto paralar haram yada helal diyemeyiz tam olarak ama haram olduğu kanaatindeyim çünkü kriptolarin arkasında duran bir devlet yada belli bir kurum yok
Yani bir güvence yok ama altında Her turlu paranı verebilecek bir devlet var
bu nasıl bir yorum ya xd bir birimin helal yada haram olması için arkasında devletin mi olması gerekiyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:
@Alexa o bahsettiğin başkanla tanışmayı çok isterim mümkün mü? Çünkü bu denli bir yere gelip boş bir kafayla nasıl oraya çıkmış anlamadım biraz bilgi verelim
@Alexa o bahsettiğin başkanla tanışmayı çok isterim mümkün mü? Çünkü bu denli bir yere gelip boş bir kafayla nasıl oraya çıkmış anlamadım biraz bilgi verelim
Şöyle bir açıklama getireyim konuya bizim diyanet vakfını çok dikkate almamanı öneririm gerçekten çok boş konular hakkında tamamen bilinçsizce fetva veriyorlar. Borsalar haram diyemezsin neden? Çünkü bunun için bir emek gerekiyor hop btc attım 10K Dolar geldi bana 20K Dolar diye bir mantık yok veya faiz şeklinde işlemiyor. Arkasında büyük analizler ve emek dönüyor airdroplar ise şöyle bir şey çekiliş gibi düşünebilirsin ama bu çekilişte katılan herkes veya sınırlı sayıdaki herkes kazanıyor bundan dolayı buna haram veya caiz değildir demelerin sebepleri konu hakkında derinlemesine bilgileri olmadığı için tamamen duydukları veya başkaları tarafından söylenmesini istediği şeyleri söylüyorlar yüzden ciddi almanı önermiyorum ki ben bir öğrenciyim bana para lazım devlet bana yardımcı olmuyor bende airdrop kovalıyorum madem bu kadar caiz değil diyip müslüman devlet xd diyorlar ya o zaman yardımcı olsunlar en azından böyle para kovalama derdimiz ortadan kalkar
bu nasıl bir yorum ya xd bir birimin helal yada haram olması için arkasında devletin mi olması gerekiyor?
? Dostum sen biraz fazla devletçi olmuşsun gel sana öğreteyim burada aşıyı örnek vermen öncelikle çok saçma nedeni şu
1- Aşı global bir hastalık için yapılıyor
2- Aşıyı bulaştırırsan insanları ölüme kadar sürükleyebilirsin ki inandığını varsayıyorum bunu bilerek yaptığın için herkesi öldürdüğünü varsayarak sana günah yazılıyor
3- Aşının arkasında tabi devlet olacak çünkü gidip ne vurulduğunu bileceksin ve onun sabit bir ücreti vs si olacak ki herkes ücretsiz veya belli bir ücretle aşır vurulsun yoksa ali eczane 10tlye yapıyor ayşe eczane 100tl ye yapıyor muhabbeti olurdu
Ekstra olarak coinlerin zaten olayı tamamen "bağımsız" olmak üzerine kurulu konu hakkında fikrin yoksa araştırıp cevap ver ve bana o şekilde NOKTA filan yazma çünkü acınası halde gözüktüğünü belirtmek zorunda kalıyorum kalbini kırmak istemem ama bu şekilde konuşman hoş değil
Hocam, gidip de "forum.donanimarsivi.com sayfasında DOGANALPASLAN kullanıcı isimli şahıs bana bunlar söyledi ben de size söylüyorum demeyeceğim". Yanmaz. Hem öyle desem bile demem mantıksız olur yine yanmaz.
Coinler genelde hırsız dolandırıcılar insan kaçakçıları vs kullandığı para çünkü izlenemiyor. Zaten bu kadar değerli olma sebebi de illegal işlerde kullanılması. Ayrıca bunu kumar olarak alan çok var o da ayrı konu
Coinler genelde hırsız dolandırıcılar insan kaçakçıları vs kullandığı para çünkü izlenemiyor. Zaten bu kadar değerli olma sebebi de illegal işlerde kullanılması. Ayrıca bunu kumar olarak alan çok var o da ayrı konu
Faiz sistemi haram ise bu da haram çünkü aynı mantık hiçbir emek olmadan paralarını katlıyor herkes. Her şey haram düşününce Kızların seslerini duyurması haram Karşı cinse bakmak haram
Edit: Oğlum niye yanlış anlıyorsunuz olayı hacı hocalara kalsa hepsi günah haram anlamında kullandım gülücük atıyorum özellikle ki anlayın diye linçleniyoruz
TÜGVA grubuna millet faydalansın diye COINBASE VE bitci airdroplarının haberini gönderdim. Başkan sildirdi. Haram dedi.
Ben de dedim ki. Gelecek bunlar. Kağıt para falan kalkacak. Bu sistemler ile sağlık, ulaşım, harcama vesaire alanlarında yenilik yapılacak.
Dolar ne ise bu da o. Sadece fiziksel değil.
Büyük din alimleri bile kesin haram diyemezken onun direkt haram demesi bana pek etkili olmadı.
Şimdi haklı mıyım değil miyim?