Neler Yeni

Kripto paralar haram mı?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Bu kadar basit cevap alacağımı zannetmiyordum. :D Herhalde böğğük oyun vardır dedim.
Ama TL ve Dolara baktığımızda iki para biriminin arkasında bir devlet bir merkez bankası var. Bu kripto paralardan ayırır onu. TL nasıl haram olabiliyor yani misalen?
Tl düşüyor artıyor(pek artmıyor arada :D )
Örneğin şu anda her şeyinle tl alsan ve tl dolar karşısında değer kazansa alım gücün artsa yine haksız kazanç mı elde etmiş olacaksın?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Örneğin şu anda her şeyinle TL alsan ve TL dolar karşısında değer kazansa alım gücün artsa yine haksız kazanç mı elde etmiş olacaksın?
Hayır tabi ki ama bu oran TL - DOLAR' da az iken kriptoda %20 ler %50 ler % 1000 ler söz konusu. Bu oranın artması ve merkeziyetsiz olması şaibeli yapıyor ve haram deniyor. Buna yorumun nedir?

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kripto Para cidden çok emek isteyen bir iş, acilen bu düşünceden kurtulmalısın.
İnsanlar kafa patlatıyor o paralara kazanacağız diye, sanıldığı kadar kolay değil.
Öyle herhangi bir Coin’e parayı basayım, gelsin milyon liralar gibi bir durum asla söz konusu değil.
Teknik, temel analizler, Coin seçimi, seçilen Coin’in grafiği gibi belki yüzlerce emek isteyen faktör var.
Çünkü bu işte batmak da var, çıkmak da.
Yakın bir tanıdığım Trader olduğundan biliyorum ve bu yazdıklarımı kafamdan sallamıyorum.
Saatlerce bilgisayar başında piyasayı takip ettiğini analiz yaptığını ve grafik incelediğini gördüm. Yani bu iş basit ve emek verilmeden yapılabilecek bir iş değil maalesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyle herhangi bir Coin’e parayı basayım, gelsin milyon liralar gibi bir durum asla söz konusu değil.
Teknik, temel analizler, Coin seçimi, seçilen Coin’in grafiği gibi belki yüzlerce emek isteyen faktör var.
Yakın bir tanıdığım Trader, bu yazdıklarımı kafamdan sallamıyorum.
Saatlerce bilgisayar başında piyasayı takip ettiğini ve analiz yaptığını, grafik incelediğini gördüm. Yani bu iş basit ve emek verilmeden yapılabilecek bir iş değil maalesef.
İş faize gelecek olursa haklısın. Faiz tam anlamıyla havadan para demek bana kalırsa.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hayır tabi ki ama bu oran TL - DOLAR' da az iken kriptoda %20 ler %50 ler % 1000 ler söz konusu. Bu oranın artması ve merkeziyetsiz olması şaibeli yapıyor ve haram deniyor. Buna yorumun nedir?
? Arada nasıl bir geçiş oldu da haram oldu kripto anlamadım. Yavaş yavaş para kazanmak helalken hızlı para kazanmak haram mı , bitcoinin ne olduğu mu yoksa volatil olması mı haram yapıyor onu?
1 triyon mcap'i olduğu için vodatil şu an. Altın gibi olduğunda (25 trilyona yaklaştığında) o da aynen altın gibi hareket edecek.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Nasıl yani, ne kadar çok kişi alırsa o kadar yavaşlıyor mu?
Şu an 5 milyar dolarlık (görece) düşük bir alış bile %5 oynatıyor değeri.
İleride %0.3 0.4 oynatacak bu kadar basit.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Şu an 5 milyar dolarlık (görece) düşük bir alış bile %5 oynatıyor değeri.
İleride %0.3 0.4 oynatacak bu kadar basit
İlişkiyi tam çözemedim. Yani nedeni ne? Alınan tutar iki seneryoda da aynı. BTC alan kullanıcı çokluğu artarsa neden votalilte midir neyse artık düşüyor.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
İlişkiyi tam çözemedim. Yani nedeni ne? Alınan tutar iki seneryoda da aynı. BTC alan kullanıcı çokluğu artarsa neden votalilte midir neyse artık düşüyor.
Kardeşim matematik ya
25 trilyon market hacmine sahip bir üründe 5 milyar dolarlık alım satım mı daha çok yüzde eder yoksa 1 trilyon market hacmi olanda mı?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
25 trilyon market hacmine sahip bir üründe 5 milyar dolarlık alım satım mı daha çok yüzde eder yoksa 1 trilyon market hacmi olanda mı?
Ha tamam ya. Hocam hastayım iyi değilim. 25 trilyona falan takılmadım.
Ben kullanıcı sayısı çok az diye düşündüm. Para olarak bakmadım.
merkeziyetsiz olması şaibeli yapıyor ve haram deniyor.
Son olarak buna da cevap getirirseniz harika olacak.

@DOGANALPASLAN

Son düzenleme:

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Önceki yazılanları okumadan yazıyorum
Kripto paralar haram yada helal diyemeyiz tam olarak ama haram olduğu kanaatindeyim çünkü kriptolarin arkasında duran bir devlet yada belli bir kurum yok
Yani bir güvence yok ama altında Her turlu paranı verebilecek bir devlet var

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Merkeziyetsiz olması asıl olayı zaten. Sistemin çarkı herkesin elinde. Örneğin sen ethereum madenciliği yaparsan bir merkez de sen oluyorsun. Tüm merkezler ( şu an 100binden fazla madenci var) merkeziyetsiz bir yapı oluşturuyor. Yani arkasında yine bir yapı var ama tek bir kişi veua kurum değil bu yüzden şaibeli olmuyor bana göre.

@DOGANALPASLAN

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,734
Üyeler
161,743
Son üye
kadbrprm
Top Bottom