Neler Yeni

🪙 KRİPTO PARALARA BİR DEĞİL, ÇİFTE VERGİ GELİYOR! 🔥

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,990
İsim
Burak Karadağ
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de kripto para vergisi için adımlar atmaya başladı.

İki yeni farklı vergi modeli geliyor!​

1- İşlem vergisi
2- Menkul Sermaye İradı Vergisi

Birinci vergi, düşük oranlı bir işlem vergisi olacak ve Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi'ne benzer şekilde uygulanması düşünülüyor. İkinci vergi ise kripto varlıkların menkul sermaye iradı olarak kabul edilmesini hedefliyor ve kazançlar üzerinden vergilendirme yapılacak.

Böylece yatırımcılar, işlemlerden ve elde edilen kazançlardan vergi ödemek durumunda kalacaklar. Vergi oranlarının sektörü olumsuz etkilemeyecek kadar düşük olacağı belirtiliyor.

1715054564216.png

Son düzenleme:
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de kripto para vergisi için adımlar atmaya başladı.

1- İşlem vergisi

Birinci vergi, düşük oranlı bir işlem vergisi olacak ve Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi'ne benzer şekilde uygulanması düşünülüyor. İkinci vergi ise kripto varlıkların menkul sermaye iradı olarak kabul edilmesini hedefliyor ve kazançlar üzerinden vergilendirme yapılacak.

Böylece yatırımcılar, işlemlerden ve elde edilen kazançlardan vergi ödemek durumunda kalacaklar. Vergi oranlarının sektörü olumsuz etkilemeyecek kadar düşük olacağı belirtiliyor.

Alıntıyı görüntüle
Allah belalarini versin

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
Valla bu ülkeden adam olmaz vergi kaçıran adamalarin tahliyesini bile tartışıyoruz kız neymiş sağlık sorunu psikolojik sorun falan filan lan o zaman herkes hapisten çıksın ( Dilan polat )
Patiswiss Coca Cola ve bazı ünlü insanlara vergi indirimi veya affı gelirken vergi ödemeyen vatandaşı silkerler ( semih kaya 800k :kappa:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla bu ülkeden adam olmaz vergi kaçıran adamalarin tahliyesini bile tartışıyoruz kız neymiş sağlık sorunu psikolojik sorun falan filan lan o zaman herkes hapisten çıksın ( Dilan polat )
Patiswiss Coca Cola ve bazı ünlü insanlara vergi indirimi veya affı gelirken vergi ödemeyen vatandaşı silkerler ( semih kaya 800k :kappa:)
Ha birde ekonomi bakanı kamu kurumları tasarruf yapmalı devlet harcamaları azaltılması falan diyor ama bi bakıyoruz ıstakoz yiyen 600k lık kol saati takan " kamu görevlileri " fakat o sırada carta curta vergi ödeyen halk

Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Millet zaten kriptodan batıyor. Bunlar da üstüne toprak atmış.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Donumuza kadar alacaklar yeminle

Hanaz

80+ Gold
ben biliydim böyle olacağını

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,602
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci

1- İşlem vergisi

Alıntıyı görüntüle
nereden 3 kuruş kazanıyosak kapatıyolar la, ne güzel ülkeye para giriyordu o da gidiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

VERGİ CEHENNEMİ

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,377
İsim
Hacı
Hem haramdı, iyi olmuş (!) :ROFLMAO:

Halka arz a da gelmesin de.

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,321
İsim
Donald
imkansız, defi cüzdanlar için ne yapacaklar? ben aldım binance tr ye 100k attım diyelim gittim usdt aldım, sonra metamask bsc ağına gönderdim tak tak pancakeswaptan sepeti yaptım bekliyorum 10x kazandım 1milyon tl m oldu sattım hepsini usdttye çektim borsaya geri attım? nasıl alacaklar? imkansız

Knispel

80+ Bronze
Ali Erbaş Audiyi beğenmemiş onun yerine McLaren alacakmış o yüzden vergi geldi.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,689
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Kripto çok alınıp satılan bir menkul kıymet abartı bir vergi bu ülkeye çok kazandıracağına kaybettirir

Top Bottom