Neler Yeni

Küçük yaşta e-ticarete nasıl girilir?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Komik görünebilir ama -zaten site falan sıfırdan olmayacağı için- 400-500 TL düşündüm başta.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O ne ? Nasıl yapılıyor?
En basit haliyle anlatayım. Bir siteden düşük maliyet ile bulduğunuz bir ürünü başka bir sitede stoksuz şekilde satıyorsunuz. Mesela amazon.com'da bir telefon 300 dolar, siz onu eBay'de hesap açıp 350 dolara(istediğiniz miktar olabilir) satıyorsunuz. Eğer sipariş gelirse amazon.com'dan satın alıp eBay'daki alıcının adres bilgileri ile satın alıyorsunuz. Ürün eBay'daki alıcıya ulaşınca para payoneer hesabınıza yatıyor.
Bu kanalda bu konu ile ilgili fazlasıyla bilgi var. Bende sıfırdan buradan öğrendim.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Örneğin aliexpresste satılan bir ürünü amazonda daha yüksek bir fiyata satışa koyuyorsun siparişi de müşterinin adresine aliexpressten sipariş ediyorsun
Çok sakat iş değil mi yoksa benim hayal ettiğim gibi mi değil?

Yani misal Gittigidiyor'da siparişi aldım atıyorum Powerbank.
Sonra ben gidiyorum AliExpress gibi ucuz yollu bir siteye sipariş veriyorum ama bu bana gelmesi yerine direkt bu adamın adresini yazıyorum.

Sorular:

• Bu adam demeyecek mi kardeşim bu gümrük ne, bu satıcı ne, bu fatura ne?
  • İkincisi bu adam niye direkt aliexpressten almak yerine benden alsın? Ben onun yerine aliexpressten aldığım zaman fatura, satıcı ismi çançinçon falan olacak değil mi?
Mantığıma uymadı tam olayı ne bunun?

@AhmetN

Tamam ilk önce bir banka hesabı aç hatta istersen 18 yaşına girmeyi daha sonra kendine ait bir banka hesabı açarsın ben fiverrda freelance yapacağım 20 dolara tasarım siparişi alacağım daha sonra bizim ülkede birine yaptırıp o adama göndereceğim.Discord sunucusu yapacağım gibi sende freelance çalışabilirsin
Freelancer olarak yapabileceğim bir iş beceri yok bende. Bu işi yapabilecek tanıdık da yok.

Ben yapmaya uğraşmam şahsen ama 5 tane bunlardan birini alsan iyi satar bence.
İşlemci dediğin gibi sakat gibi duruyor.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi

Sonra ben gidiyorum AliExpress gibi ucuz yollu bir siteye sipariş veriyorum ama bu bana gelmesi yerine direkt bu adamın adresini yazıyorum.

Sorular:

• İkincisi bu adam niye direkt aliexpressten almak yerine benden alsın? Ben onun yerine aliexpressten aldığım zaman fatura, satıcı ismi çançinçon falan olacak değil mi?

@AhmetN

Freelancer olarak yapabileceğim bir iş beceri yok bende. Bu işi yapabilecek tanıdık da yok.

Ben örnek olarak söyledim istersen gidip amazondan alır trendyolda satarsın maksat kar etmek

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
En basit haliyle anlatayım. Bir siteden düşük maliyet ile bulduğunuz bir ürünü başka bir sitede stoksuz şekilde satıyorsunuz. Mesela amazon.com'da bir telefon 300 dolar, siz onu eBay'de hesap açıp 350 dolara(istediğiniz miktar olabilir) satıyorsunuz. Eğer sipariş gelirse amazon.com'dan satın alıp eBay'daki alıcının adres bilgileri ile satın alıyorsunuz. Ürün eBay'daki alıcıya ulaşınca para payoneer hesabınıza yatıyor.
Bu kanalda bu konu ile ilgili fazlasıyla bilgi var. Bende sıfırdan buradan öğrendim.
Dikkat ilk alacağınız ürünün parasını kendiniz ödemelisiniz başta. Yani amazon.com'dan kendi cebinizdeki para ile satın alacaksınız başta, alıcıya ulaşınca ürün ancak o zaman gelir para.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Türk alıcılar olmuyor mu?

Bir de abi ben anlamıyorum ya. Sen siparişi verirken (asıl müşteri için) fatura bilgilerine ne giriyorsun? Daha sonra siparşi verdin kargo asıl müşteriye ulaştı. Pakette adam ebay in aliexpressin logosunu görüyor; demeyecek mi hayırdır la noluyor?
Sonra misal alıcı ürünü iade etmek istedi veya arıza çıktı. Bu adam ürünü nasıl kime gönderecek?

Lütfen detaya girin.
Ben örnek olarak söyledim istersen gidip amazondan alır trendyolda satarsın maksat kar etmek
Asıl sorumu kaçırmışsın.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik

Sorular:

@AhmetN

Bu sorulara yabancılar şu cevabı veriyor:
Niye amazon yerine eBay'dan alıyorsunuz?
- Daha güvenilir ve daha kolay.

Gümrük ise eBay'a ait. Ne kadar ürün satıp kar ettiysen ondan gümrük vergisi vs. kesiyor. Ürün satışı olmazsa veya kar olmazsa vergi de yok. Fatura işini ise pek bilmiyorum. Dediğim kanalın Discord sunucusu oraya sorabilirsiniz.

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
tuttum bunu ben bunu yaparım

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Max 5 sipariş sınırına takılmadan AliExpress kullanabilirsin. Mesela 5 tane X3440 alıp satılabilir. Eski nesil birkaç işlemci daha yurtdışında ucuz ülkede pahalı.
Vergi: S.A

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Türk alıcılar olmuyor mu?

Bir de abi ben anlamıyorum ya. Sen siparişi verirken (asıl müşteri için) fatura bilgilerine ne giriyorsun? Daha sonra siparşi verdin kargo asıl müşteriye ulaştı. Pakette adam ebay in aliexpressin logosunu görüyor; demeyecek mi hayırdır la noluyor?
Sonra misal alıcı ürünü iade etmek istedi veya arıza çıktı. Bu adam ürünü nasıl kime gönderecek?

Lütfen detaya girin.

Asıl sorumu kaçırmışsın.
Ürün geldi mi geldi çalışıyo mu çalışıyo ben sorgulamazdım

ReDanger

80+ Bronze

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu sorulara yabancılar şu cevabı veriyor:
Niye amazon yerine eBay'dan alıyorsunuz?
- Daha güvenilir ve daha kolay.
Ne?
tuttum bunu ben bunu yaparım
Rakipler çoğalıyo 😨
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ürün geldi mi geldi çalışıyo mu çalışıyo ben sorgulamazdım
Olm ben e-ticarete atılırsam müşteri memnuniyetine cidden önem veririm. Adamları çözümsüz bırakmak sana o kadar diyorum ömür boyu vicdan yaparım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,145
Üyeler
165,936
Son üye
Cemals28
Top Bottom