Arkadaşım 17 bin lira ödedi. Klasik holigan taraftar kavgası galatasaraylı birine sağlam sövmüştü o kişi hukukla mı ne uğraşıyormuş şansına bayağı adliye gidip geldi 2-3 sene sürdü toplam 17 bin lira gibi bir para ödedi bundan 2 sene önce şuan fiyatlar ne olmuştur orasını bilemem bu tarz yerlerde gaza gelip hakaret vs etmiyorum ben ama maddi manevi tazminat açma hakkı falan var tabi blöf vs. yapmıyorsa bazı insanlar sırf bundan para kazanıyor sosyal medyada toxicleyip hakaret durumunda hakaret eden kişiyi dava edip parasını alıyorlar. Ünlü kişilerdede bu tarz dava eden insanlar var. Örneğin Jahrein, ilavetv vb. kendilerine küfür edildiğinde avukatına hakaret davası açtırıp vs. dava sonunda hakaret eden taraf bu paraları mecbur ödemek durumunda kalıyor. Bu arada bu durumu eleştirmiyorum en doğal hakları hakaret eden kişinin etmemesi gerek aynısı bana olsa belki ben bile açarım o anlık psikoloji ve konu içeriğiyle ilgili tamamen. Herkes şahsına ailesine hakaret küfür vb. durumu konduracak taşıyacak diye bir durum söz konusu değil. Açık net bir şekilde devletin yasaları var bunlara uymak zorundayız.