sıcaklıga etkısı olabılır ustakı fanına sagda olması gerek takarken dıkkat etmelıydınNormalde gördüğüm soğutucular egzoz fanina bakıyor ama benim soğutucu yukarıya bakiyor. Yanlış takmış olabilir miyim?
Evet yanlış olmuş, ekran kartına doğru sıcak hava üflüyor şu an. Ayrıca bu her sisteme ideal şekilde sığmayabilir kocaman bir soğutucuymuş.
Egzoz fanına bakması daha sağlıklı olur. Fanların özeründe hava akışını belirten yönde oklar olur onlarda egzoza doğru havayı üfleyecek şekilde olmalı. Ön panelden gelen hava direkt arkadan atılır bu sayede.
Şuanda ekran kartınızın sıcaklığını çektiği gibi, dar bir alandan kısıtlı bir hava alıyor.
Hocam oyunda 60derece üstünü görmedim suana kadar. Havayı ekran kartına değil de yukarı üflesin diye ona göre taktım fanları. Sogutucunun videosunu izlediğim adam da aynı bu şekilde takiyordu.sıcaklıga etkısı olabılır ustakı fanına sagda olması gerek takarken dıkkat etmelıydın
Soğutucunun tam modeli de aigo ice 600 proHocam oyunda 60derece üstünü görmedim suana kadar. Havayı ekran kartına değil de yukarı üflesin diye ona göre taktım fanları. Sogutucunun videosunu izlediğim adam da aynı bu şekilde takiyordu.
Normalde gördüğüm soğutucular egzoz fanina bakıyor ama benim soğutucu yukarıya bakiyor. Yanlış takmış olabilir miyim?
Örnek olarak ss fotoğrafında attığım görseldeki gibi takman lazım soğutucuyu hocam. (Kasa benim değil örnek olarak görsellerden aldım. )Hocam oyunda 60derece üstünü görmedim suana kadar. Havayı ekran kartına değil de yukarı üflesin diye ona göre taktım fanları. Sogutucunun videosunu izlediğim adam da aynı bu şekilde takiyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Soğutucunun tam modeli de aigo ice 600 pro
hocam dogum gununuz kutlu olsun bu ardaHocam oyunda 60derece üstünü görmedim suana kadar. Havayı ekran kartına değil de yukarı üflesin diye ona göre taktım fanları. Sogutucunun videosunu izlediğim adam da aynı bu şekilde takiyordu.
Soğutucunun o şekilde takıldığını biliyorum hocam. Aparatlariyla takmaya çalıştığımda sadece bu şekilde takabildim. Diğer türlü uymuyorduÖrnek olarak ss fotoğrafında attığım görseldeki gibi takman lazım soğutucuyu hocam. (Kasa benim değil örnek olarak görsellerden aldım. )
Doğum günün kutlu olsun
Hocam Core temp ve CpuID yükleyin, ikisini çalıştırıp CpuID Bench sekmesinden hem stress hem bench verip Core temp üzerinden sıcaklıklara bakın.Hocam oyunda 60derece üstünü görmedim suana kadar. Havayı ekran kartına değil de yukarı üflesin diye ona göre taktım fanları. Sogutucunun videosunu izlediğim adam da aynı bu şekilde takiyordu.
Çok büyük soğutucu almışsın hocam geri iade etme şansın varsa yeni bir CPU soğutucusu almanı tavsiye ederim.Soğutucunun o şekilde takıldığını biliyorum hocam. Aparatlariyla takmaya çalıştığımda sadece bu şekilde takabildim. Diğer türlü uymuyordu
Hocam prime95 ile denemiştim. Normalde 80 dereceyi görüyordu bu soğutucu 65i gecmediHocam Core temp ve CpuID yükleyin, ikisini çalıştırıp CpuID Bench sekmesinden hem stress hem bench verip Core temp üzerinden sıcaklıklara bakın.
2-3 dakika yükte kalınca 65-70 dereceyi geçmiyorsa böyle kalabilir ama emin olun yönü değiştirmek mevcut değerden daha soğuk çalışmasını sağlayacaktır.
2. El aldım hocam da bilerek biraz büyük aldım sogutmasi daha iyi olsun diyeÇok büyük soğutucu almışsın hocam geri iade etme şansın varsa yeni bir CPU soğutucusu almanı tavsiye ederim.