Neler Yeni

Kur'an'da evrimden bahsetmesi

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,347
İsim
Hakan
Genel konuşacağım. Evrim yalnızca bir inanç değildir. Evrimi maymundan gelemem diye reddeden arkadaşlara söyleyeyim, sandığınız gibi evrim biz maymunuz demiyor. Esasında şu an evrimden bahsedebilmemizin sebebi bile Müslüman bilginler iken bu konuda gereksiz yere tartışmayı doğru bulmuyorum. Bilmemiz gereken şudur. Yoktan var olmak tesadüf eseri değildir. İlk canlılar, dünya, gezegen, güneş sistemi, galaksi, evren... Kıstas genişledikçe genişler, sadece bilimle bunların ana noktasını açıklayamazsınız. Bir yaratıcı elbette var, her şey tesadüf eseri oluşmadı. Dünya oluştuktan sonraki ilk canlıdan itibaren evrim de elbette var. "Dünyada yaşayan ilk insanlar senden ben farksızdı." demek akıl dışı. Zamanla geliştik, evrimleştik. Hem fiziki hem manevi.
E gene arada kaldım şimdi Adem ilk insan mı? İlk iradeli ve bilinçli insan mı? Yoksa Adem'in ruhu dünyaya gönderilip evrimleşerek mi bedene kavuştu?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Adem ilk insan mı? İlk iradeli ve bilinçli insan mı? Yoksa Adem'in ruhu dünyaya gönderilip evrimleşerek mi bedene kavuştu?
Olm sıkıntın bu . Sana tekrar tekrar diyorum bunu düşünme. Bunu düşünmek sana fayda sağlamayacak. Bunları bilemezsin.

Bence konu bitti.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,347
İsim
Hakan
İnsanı insan yapan aklı, bilinci, iradesidir. Bunlar olmasa sıradan bir memeli hayvan oluruz.

Dolayısıyla bu dediğin iki şey de aynı.

Ruh evrimleşemez.
Hocam o zaman Adem ilk mi oluyor yoksa istisna mı oluyor? Yani adem soyu ile homosafiyenler mi üredi ? Yoksa Adem soyu tükend mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olm sıkıntın bu . Sana tekrar tekrar diyorum bunu düşünme. Bunu düşünmek sana fayda sağlamayacak. Bunları bilemezsin.

Bence konu bitti.
Hocam son soru aldım cevap alayım daha vallaha düşünmeyeceğim.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
طور kelimesi geliştirmek vs anlamında kullanılıyor genelde ?

mastar halide kişiye göre değişim gösterir

ki kullanılan anlamdada biyolojik evrelerden bahsediliyor ana rahminde başlayan süreçlerden fetüs,vs

maymundan geldiğine inanıyorsan onu bilemeyeceğim tabi

Alfha13

80+ Silver
Bunu düşünmek sana fayda sağlamayacak.
Bunları bilmek bilim insanlarının işi. Bilimsel bir iş yapmayacaksan bunların senin için önemi sokaktaki bir adam kilosu kadar önemli. Oku, öğren , araştır ama işine yarayacaksa.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam son soru aldım cevap alayım daha vallaha düşünmeyeceğim.
Bak ben de senin gibiydim. 1 hafta öncesine kadar. Yok evrim İslam ilişkisi, Adem kromozomu Havva Y'si, vesaire. Orda bir hoca dedi ki hoca ha :

"Kanki çok takma düşünme bunları çünkü boş şeyler. Bunları bilmen sana ne fayda sağlayacak dedi ? "
Orada sustum

ana rahminde başlayan süreçlerden fetüs,vs
Kesin anne rahminde olay olduğunu söyleyemezsin.
طور kelimesi geliştirmek vs anlamında kullanılıyor genelde ?
Tamam işte. O sizi evrelerden geçirerek yarattı. = O sizi geliştirerek yarattı.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Bak ben de senin gibiydim. 1 hafta öncesine kadar. Yok evrim İslam ilişkisi, Adem kromozomu Havva Y'si, vesaire. Orda bir hoca dedi ki hoca ha :

"Kanki çok takma düşünme bunları çünkü boş şeyler. Bunları bilmen sana ne fayda sağlayacak dedi ? "
Orada sustum

Kesin anne rahminde olay olduğunu söyleyemezsin.

fetüsten başlayıp geliştirerek yarattı işte

sorum cidden evrimin gerçek olduğunu düşünüyormusun

Alfha13

80+ Silver
Buna herkes anne karnındaki evreler diyor ama Allhah'ın her an yarattığına dair bir şey okumuştum. Yani mantık olarak evrimleştikten sonra da yaratmış olur.

sorum cidden evrimin gerçek olduğunu düşünüyormusun
Kimse gerçek değil demiyor.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M

Sami Järvi

80+ Silver
Ben yanlış bilmiyorsam zigot halimizden sonrasını evrim olarak kabul etmişti Kur 'an belki yanlış biliyor olabilirim.
Topraktan yaratıldığını al imran 59 ve ilk insan olduğunu ve nasıl yarattığını secde 4-9 da söylüyor. Kesinlikle evrimi felan kötülemiyorum kur'an da böyle nitelendirildiğini düşünüyorum

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,081
Üyeler
163,941
Son üye
Ahmet166
Top Bottom