Kuranı Kerim'de ilginç hata buldum

5 yıldır arastırıyorum hocam bunun gibi 217 ayet buldum hepsi birbirinden o kadar ilginc ve tuhaf ki,merak ederseniz müsait bir zaman bu ayetleri tek tekyazdığım defteri size atmak isterim mail olarak vb.
Tamam hocam derse aynı din hocası girerse ona gösteririm o çoğu hoca gibi değil diğer tüm din kitaplarını okumuş birisi ona parça parça sorarım

Kâfir ile diğer din aynı şey değil. Kafir red eden. Diğeri Hristiyan veya Yahudi.

Ve günümüzde de örneğini görüyoruz. Bildiğimiz saydığımız şirketler İsrail ordusuna yardım gönderdiler ve gönderiyorlar. Barış kelimesini ağızlarından eksik etmeyen batılı ülkeler sürekli silah ve mühimat gönderiyorlar İsrail'e silahsız çocuklara karşı kullanılması için. Evet, onlardan bize dost olmaz.

Her ateşkes anlaşmasına Filistin tek başına uyuyor. Onlar bu yalanı fırsat olarak kullanıyorlar.
Silahsız insanları sırtlarında vuruyorlar. Onlardan bize dost olmaz. Çünkü onlar yoldan çıkalı çok oluyor. Onlar Allah'a çoktandır isyan ediyorlar. Allah'a eş koştukları başka güçler var. Para'ya şahısa ve kendi yarattıkları odaklara tapıyorlar.

Yine de herkesi de onların yaptığı gibi topluca yargılayamayız. Herkese kâfir diyemeyiz. Bu riskli bir tanım. İnanan bir insana kâfir denilemez.

Din hakkında bilgi edindiğiniz kaynakları da dikkatli seçmenizi öneririm. Yanlış bilgi sizi gerçeğe ulaştırmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dediğinize katılıyorum itraf ettirmek icin genelde bildiği bir şeyi topluluğa sorar demişsiniz ki buda güzel bir yöntem.Ama sıkıntı şurda.''Allah bildiği bir şeyi genelde bir topluluğa sorar''.Fakat benim dediğim ayette ise bilmiyor.Meleklere ''bunlar mıydı size tapan'' diyor hani itraf ettircek ya.Melekler evet allahım bunlardı dese amenna haklıydınız, ama melekler allaha ''hayır bunlar değildi'' yanlış seçtin diyor resmen.

Kuranı kerimde havva diye bir isim göster bana hangi ayette geçiyor ?
Kur'an'ı okuduğunu sanmıyorum. Okusan da anlayabileceğini sanmıyorum. Çünkü anlamak istemeyeceksin. Cehalet bilgisizlik değil, bilgiyi red etmek. Bilgiyi filtrelemektir. Sen de bunu yapıyorsun. Gözünle görsen yine red edersin. Seninle uğraşmaya değmez.

Son düzenleme:
Kâfir ile diğer din aynı şey değil. Kafir red eden. Diğeri Hristiyan veya Yahudi.

Ve günümüzde de örneğini görüyoruz. Bildiğimiz saydığımız şirketler İsrail ordusuna yardım gönderdiler ve gönderiyorlar. Barış kelimesini ağızlarından eksik etmeyen batılı ülkeler sürekli silah ve mühimat gönderiyorlar İsrail'e silahsız çocuklara karşı kullanılması için. Evet, onlardan bize dost olmaz.

Her ateşkes anlaşmasına Filistin tek başına uyuyor. Onlar bu yalanı fırsat olarak kullanıyorlar.
Silahsız insanları sırtlarında vuruyorlar. Onlardan bize dost olmaz. Çünkü onlar yoldan çıkalı çok oluyor. Onlar Allah'a çoktandır isyan ediyorlar. Allah'a eş koştukları başka güçler var. Para'ya şahısa ve kendi yarattıkları odaklara tapıyorlar.

Yine de herkesi de onların yaptığı gibi topluca yargılayamayız. Herkese kâfir diyemeyiz. Bu riskli bir tanım. İnanan bir insana kâfir denilemez.

Din hakkında bilgi edindiğiniz kaynakları da dikkatli seçmenizi öneririm. Yanlış bilgi sizi gerçeğe ulaştırmaz.

Kur'an'ı okuduğunu sanmıyorum. Okusan da anlayabileceğini sanmıyorum. Çünkü anlamak istemeyeceksin. Cehalet bilgisizlik değil, bilgiyi red etmek. Bilgiyi filtrelemektir. Sen de bunu yapıyorsun. Gözünle görsen yine red edersin. Seninle uğraşmaya değmez.
Kurana inaniyorsan havvayı red edemezsin diyorsun.Bende diyorum ki bana kurani kerimde havva yi göster ?Ben kuranı defalarce kez türkçe bitirip okudum ayrıca.Sen ayetleri orda öyle demek istemiyor diyip hataları örtbas etmeye çalışıyorsun

+ şunu eklemek istiyorum bunlar tesadüf çünkü dinler insanları iyi olamasını sağlar yani kısaca meye inanırsanız inanın iyi insan olun hak yemeyin kötülük yapmayın zaten Müslümanlığı yaşamış olursunuz ve diğer iyiye yönlendiren dinleride,

Ekstra olarak şunu demek istiyorum müslümanlık Asya’daki Türklere değilde Araplara indiyse hepimizin. İnandığı Tanrı Türkler iyi olduğu için demekki oraya indirmemiş mantıken yani Araplar kutsal değil arapçada kutsal değil sadece pislik bir toplum oldukları için Tanrı onları düzeltmek adına Kuranı Kerim’i göndermiştir ki peygamberi bile öldürmeye çalışan bir toplum

Not: Ben kötülük yapan Müslümanı asla sevmem ama isterse ataist olsun deist olsun hatta ineğe tapsın ama iyi bir insan ve karakterli bir insan benim gözümde çok daha üstündür
Gercekten Arada Bir Akilli Cikmasi beni sevindiriyor

Ya yil olmus 2025 hala cogu insan milattan onceki zihniyete sahip bide bunlar kendilerini modern diye adlandiriyor SDFGHSDFGHSFGHGDFSHJ

Bak seninde Dedigin gibi Kura'an da zaten peygamberlerin genelde Bozulmus veya yoldan sapitmis topluluklara indirildigi belirtiliyor mesela bir ornek verecek olursam en basitinden

1. Âl-i İmrân Suresi, 164. Ayet
“Andolsun ki Allah, mü’minlere, içlerinden bir peygamber göndermekle büyük bir lütuf etti. O, onlara ayetlerini okuyor, onları arındırıyor, onlara Kitabı ve hikmeti öğretiyor. Ondan önce ise onlar apaçık bir sapıklık içindeydiler.”
Bu ayet, peygamberlik rolünü şöyle açıklıyor: toplumu sapıklıktan, bozulmuşluktan kurtarmak, onları arındırmak ve doğru yola yönlendirmek.

Ayrıca peygamberlerın geldıklerı toplumlara bakarsak zaten ne kadar kotu olduklarını goruruz bır kac ornek verecek olursam

Hz. Muhammed (S.A.V.): Kız çocuklarını gömme, şirk, zulüm, sosyal adaletsizlik
Hz. Lût: Eşcinsellik, ahlaksızlık, zorbalık
Hz. Şuayb: Hileli ticaret, yolsuzluk
Hz. Nûh: Putperestlik, inkâr, sapkınlık
Hz. Mûsâ: Firavunluk, kibir, zulüm, köleleştirme
vs....

Ama Gunumuzde kendine Modern Diyen Toplum Tipki Millat'tan onceki toplum gibi veya hatta gunumuzde acikca belirtten Yahudiler Gibi Peygamberin indigi toplumu vs. kutsal goruyor kendilerini diger toplumlardan ustun kiliyorlar vs...

Gunumuzde'de Ozelliklede Bizim Toplulumuz Kendi beyinlerini bir yana birakip sosyal medyadaki insanlarin dedigine gore hareket edip Iste Siz Arap masalina inaniyorsunuz Iste Siz Arap kopeyi olun iste siz araplara tapin vs. gibi ithamda bulunuyorlar
Onlarin IQ'lari anca buna yetiyor (Forum kurallari geregi sovup hakaret edemiyorum XD) Kisaca Islam Arap Toplumuna indi diye sanki araplar secilmis bir kutsal kavimmis gibi vs. hatta araplara indigi icin muslumnanlarin araplara deger verip ustun gordugunu sanan bile Var DGADSFHSDGFHJSFGJSFDGDJF

neyse sen demek istedigimi anladin Reis

Geri