Neler Yeni

Kuran-ı Kerim de Hata buldum.

Harby

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Salih
Melekler hissiz duygusuz iradesiz korkusuz ve allaha hizmet hariç amaçsız varlıklardır.Senin bu dediğine göre allah eğitimi meleklere veriyor demektir.Meleklerin böyle birşeye ihtiyacı yokki
Amaç melekleri mi düzeltmek sence. İnsanlara anlatmaya çalışıyor

Zechion

80+ Silver
100 yıllık Agnostiğim. Bu konuyu görünce müslüman olasım geldi.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
1500 yıldır bu kadar insan bulamadı sen buldun dostum tebrik ederim.

KAANT10X

80+ Bronze
Aradan ayet alıp bütünlüğe bakmadan konuşmak acizlik olur bu sebeple biraz daha mantıklı bir zeminde okuduğumuzu anlayarak değerlendirelim ve sonuca varalım. Ayetleri yazacağım ayrıca tam olarak ne denmek isteniyor yani orada neyden bahsediliyor parantez içinde yazacağım bu yüzden parantez içlerinide cümledenmiş gibi değerlendir.

Sebe Sûresi
39- De ki:"Şüphesiz Rabbim kullarından dilediğine rızkı yayar ve kısar da. Siz(hayır için) neyi harcarsınız(Allah) onun yerine başka(daha iyi)sini verir. O,rızkı verenlerin en hayırlısıdır."

40-O günde(Allah), onların hepsini(mahşerde) toplayacak, sonra meleklere: "Bunlar mı size tapıyorlardı?" diyecek.

41- (Melekler de):"Senin şânın yücedir. Bizim velimiz(koruyucumuz) onlar değil, sensin! Fakat onlar,(bize değil) cinlere tapıyorlardı; çoğu onlara inanmışlardı." diyecekler.

Burada 41 in kısaca ne demek istediğininden bahsetmek istiyorum. Sebe 41'e göre denmek istenen şu eski cahiliye devri insanları ve diğer küfre sapan insanlar çeşitli devirlerde Allah'a değilde meleklere, cinlere,putlara tapıyorlardı işte ayette de melekler bu konuyla ilgili ne diyecek ondan bahsediliyor. Melekler diyor ki tapanlar bize değil cinlere tapıyordu. Burada cinden kasıt ise şeytan.

42- İşte o gün(kıyamet)te,birinizin diğerine ne bir fayda ne de bir zarar vermeye gücü yeter. Zulmedenlere de:"Yalanlamakta olduğunuz ateşin azabını tadın!" deriz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aradan ayet alıp bütünlüğe bakmadan konuşmak acizlik olur bu sebeple biraz daha mantıklı bir zeminde okuduğumuzu anlayarak değerlendirelim ve sonuca varalım. Ayetleri yazacağım ayrıca tam olarak ne denmek isteniyor yani orada neyden bahsediliyor parantez içinde yazacağım bu yüzden parantez içlerinide cümledenmiş gibi değerlendir.

Sebe Sûresi
39- De ki:"Şüphesiz Rabbim kullarından dilediğine rızkı yayar ve kısar da. Siz(hayır için) neyi harcarsınız(Allah) onun yerine başka(daha iyi)sini verir. O,rızkı verenlerin en hayırlısıdır."

40-O günde(Allah), onların hepsini(mahşerde) toplayacak, sonra meleklere: "Bunlar mı size tapıyorlardı?" diyecek.

41- (Melekler de):"Senin şânın yücedir. Bizim velimiz(koruyucumuz) onlar değil, sensin! Fakat onlar,(bize değil) cinlere tapıyorlardı; çoğu onlara inanmışlardı." diyecekler.

Burada 41 in kısaca ne demek istediğininden bahsetmek istiyorum. Sebe 41'e göre denmek istenen şu eski cahiliye devri insanları ve diğer küfre sapan insanlar çeşitli devirlerde Allah'a değilde meleklere, cinlere,putlara tapıyorlardı işte ayette de melekler bu konuyla ilgili ne diyecek ondan bahsediliyor. Melekler diyor ki tapanlar bize değil cinlere tapıyordu. Burada cinden kasıt ise şeytan.

42- İşte o gün(kıyamet)te,birinizin diğerine ne bir fayda ne de bir zarar vermeye gücü yeter. Zulmedenlere de:"Yalanlamakta olduğunuz ateşin azabını tadın!" deriz.
Tefsir ilminde biraz çalışanlar bilir Allah pek çok süresinde kıyamette ne olacağı ahirette ne olacağı ile ilgili tasvirlerde bulunur. Bu da öyle bir ayet.
Mesela sen günlük hayatta bir sinavda başarısız olunca bahane olarak anlamadım dersin burada da melekler bir bahane öne sürüyor. Fakat günlük hayatta genellikle kötü bir şeyler yapan bahane öne sürer burada melekler sadece durumla ilgili sanki bir bahane öne sürüyor.

Son düzenleme:

Starlex

80+ Silver
"Kıyamet günü allah herkesi huzurunda toplayacak.Sonra da meleklere "şunlar
size mi tapıyordu?" diyecek.(Sebe suresi 40)

Melekler" Hayır,onlar bize değil cinlere tapıyordu"diyecek.

Allah cevabını bildiği soruyu neden sorar ve allah yanılmış melekler allaha doğrusunu
anlatıyor gibi ayet.??
Ateistgenc_babapro

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Clayz

80+ Silver
"Kıyamet günü allah herkesi huzurunda toplayacak.Sonra da meleklere "şunlar
size mi tapıyordu?" diyecek.(Sebe suresi 40)

Melekler" Hayır,onlar bize değil cinlere tapıyordu"diyecek.

Allah cevabını bildiği soruyu neden sorar ve allah yanılmış melekler allaha doğrusunu
anlatıyor gibi ayet.??
hocam adam akıllı okumayı bılmıyorsanız anlam cıkarıp hıc okumayın sonra dınden soguyorsunuz tabıkı acıp okuyup ogrenın ama nasıl okuyorsanız artık neyse

Ekler

• Screenshot_128.png
    Screenshot_128.png
    731 KB · Hit: 14

Starlex

80+ Silver

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Melekler hissiz duygusuz iradesiz korkusuz ve allaha hizmet hariç amaçsız varlıklardır.Senin bu dediğine göre allah eğitimi meleklere veriyor demektir.Meleklerin böyle birşeye ihtiyacı yokki
Dostum burada bir örnek üzerinden insanlara sesleniyor. Neyse bunu geçelim de daha temel bir problem var, konuyu tartışmaya açma şeklin. ''Kur'an-ı Kerim'de hata buldum deyince çoğu insan dalga geçme yoluna başvurmuş ve sağlıklı bir tartışma olmamış. Böyle konuları açarken ''Kur'an-ı Kerim'in bu ayetinde neyden bahsediyor, Kur'an'da ki bu ayeti anlamadım yardımcı olur musunuz ya da Kur'an'da ki bu ayet hatalı olabilir mi gibi sorsan daha yerinde olur ve sağlıklı tartışma başlatmış olursun. Ha bu seferde dalga geçip düzgün cevap vermeyen olursa onların eşekliği ama seni kale alan insan sayısı artacaktır. İyi forumlar.

Top Bottom