O gün Allah,onları hep birlikte mahşere toplayacak, sonra meleklere: "Şunlar size mi tapıyorlardı?" diyecek.Melekler de: "Bizim sığınacak
velimiz sensin.Hayır onlar cinlere tapıyorlardı. Çoğu onlara inanmışlardı." diyecekler. (Sebe suresi 40-41)
=>Arkadaşlar nasıl olurda allah insanların kimlere taptığını bilemiyormuş gibi meleklere danışıyor 'şunlarmıydı' diyerek ?
Üstelik meleklerde mantıken evet allahım onlardı demek yerine hayır onlar değildi ki diyor ?
Bir insan atatürk zeki bir insandır diyor ama 8 yaşında.Siz onu kaale almayacak mısınız ? .
Yapay zekaya sormak isteseydim gider kendim bakardım senin bu davranışın resmen benim aklım mantığım buna cevap vermeye yetmiyor ama dur şuna bi cevap yetiştireyim de yapay zekadan bakıyım mantığıyla birebir.Önce dönüp kendine bir bakıcaksın müslümanım diye geçiniyorsun kuranı kerimi türkçe okuyup bitirmişliğin yok.Ayrıca nedir bu üslubun kardeşim yok ağır gelir sana felan hayırdır ?
Dostum, buradaki mesele aslında Kur'an'ın hitap sanatıyla ilgili. Dışarıdan 'Allah bilmiyor mu da soruyor?' gibi durabilir ama durum daha çok bir 'yüzleşme' sahnesi.
Özetle: Bu diyalog bir bilgi eksikliğini değil, mahşerdeki hukuki ve dramatik süreci anlatıyor. Allah, bizzat meleklerin ağzından o insanları yalanlatarak onları çaresiz bırakıyor."
- Soru Bilgi Almak İçin Değil: Tıpkı bir babanın, vazoyu kırdığını bildiği çocuğuna 'Sen mi yaptın?' diye sorması gibi. Amaç bilgi almak değil, suçluyu kendi ağzıyla itirafa zorlamak (yüzleşmesini sağlamak) ve mahcup etmektir.
- Mahkeme Mantığı: Mahşer bir mahkeme sahnesidir. Hakim her şeyi bilse bile şahitleri dinler. Buradaki amaç, meleklerin kendilerine tapanları herkesin gözünün önünde bizzat reddetmesini sağlamak ve mahçup,rezil etmektir.
- Meleklerin Cevabı: Melekler 'Hayır' diyerek şunu kastediyor: 'Biz onlara bize tapın demedik, onlar bizi bahane edip aslında kendi arzularına (cinlere/şeytanlara) uydular.' Yani melekler suçla aralarına mesafe koyup savunma yapıyorlar.
Metin okurken biraz alt metin, biraz da mecaz bilsen keşke. Her şeyi düz mantıkla okuyacaksan git kullanma kılavuzu falan oku, ağır gelir bu işler sana.
Benim konularıma gelipte küfür edenlerin %80'i banlanıyor.Burada tüm inançların konuşma hakkı vardır kimseye küfür veya hakaret etmeden ama nedense ben burada hep ilk müslümanların dalga geçip argo kullandığını görüyorum.Bu herif kadar trollu yok saka gibi ibnul arabi gelse de senlensek. Su adamda bi ban yiyor ara veriyoz geri geliyor.
İşte akıl yaşta değil baştadır.Ön yargılı olmamak gerek.Bana biraz alt metin mecaz bilsen keşke diyorsun soruya kendin cevav vermek yerine yapay zekadan kopyala yapıştır yapıyorsun ?Yo Kâle almayacam.
Eğer dinime veya milli değerlerime sövmüyorsa,hakaret etmiyorsa niye kale alayım 8 yaşındaki çocuğu ?
Her ay gelen o mistik konu
Öncelikle Kusura bakma benim hatam Aklına geldi dedim parantez içinde “Aİ Yanıtı ve bu yanıtı yeterli ve mantıkı bulduğum için uzun uzun açıklama yapmamak için bırakıyorum …” diye uzun bir şekilde belirteyim ama sonra Ya gerek yok o kadar yazmama Beyinsiz değildir herhalde Açıkça Aİ cevabı olduğu Aşırı bariz özelliklede alt maddeler ve başındaki rakamlardan kör bile fark eder diye düşündüm ve seninde az beynini çalıştırıp Önceki Konularında Yazdığım destan gibi up uzun cevaplarıda düşünerek “yani sorduğum soruda zor bir soru değil aksine aşırı saçma ve aptalca bir soru sırf dini kötülemek için havalı gözükmek için soruyorum bu soruları bu arkadaş diğer konularında çok uzun yanıtlar yazıyordu belliki önce Aİ sormuş ve Aİ verdiği yanıtı yeterli ve doğru bulduğu için yazmakla uğraşmayıp daha kısa ve akıcı şekilde revize edip sunmuş bana” diye akıl edebilecek zekan olduğunu düşünmüştüm tekrar kusura bakma zekanı hafife almadığım içinYapay zekaya sormak isteseydim gider kendim bakardım senin bu davranışın resmen benim aklım mantığım buna cevap vermeye yetmiyor ama dur şuna bi cevap yetiştireyim de yapay zekadan bakıyım mantığıyla birebir.
İşte akıl yaşta değil baştadır.Ön yargılı olmamak gerek.Bana biraz alt metin mecaz bilsen keşke diyorsun soruya kendin cevav vermek yerine yapay zekadan kopyala yapıştır yapıyorsun ?![]()
kim demiş Kur’an-ı Kerimin Türkçesini ve Meallerini okumadığı mı ?Önce dönüp kendine bir bakıcaksın müslümanım diye geçiniyorsun kuranı kerimi türkçe okuyup bitirmişliğin yok.Ayrıca nedir bu üslubun kardeşim yok ağır gelir sana felan hayırdır ?
Dediğimin doğru olduğunu zaten biliyorsun eğer bilmeseydin 2.maddeyi Yazmaz Direk 1’ci maddede yazdığın iddiayı zorlamaya devam ederdin2: Dediğin gibi olsa bile diyelim ki
Yo bende genelde ilk senin veya diğer ateistlerin koyun veya benzeri ifadeler kullandığını veya hakaret ettiğini görüyorum hatta bir çoğuna bu yüzden cevap veriyorum ne olacak ?Benim konularıma gelipte küfür edenlerin %80'i banlanıyor.Burada tüm inançların konuşma hakkı vardır kimseye küfür veya hakaret etmeden ama nedense ben burada hep ilk müslümanların dalga geçip argo kullandığını görüyorum.
Yapay zekaya sormak isteseydim gider kendim bakardım senin bu davranışın resmen benim aklım mantığım buna cevap vermeye yetmiyor ama dur şuna bi cevap yetiştireyim de yapay zekadan bakıyım mantığıyla birebir.
İşte akıl yaşta değil baştadır.Ön yargılı olmamak gerek.Bana biraz alt metin mecaz bilsen keşke diyorsun soruya kendin cevav vermek yerine yapay zekadan kopyala yapıştır yapıyorsun ?![]()
Önce dönüp kendine bir bakıcaksın müslümanım diye geçiniyorsun kuranı kerimi türkçe okuyup bitirmişliğin yok.Ayrıca nedir bu üslubun kardeşim yok ağır gelir sana felan hayırdır ?
Dediğimin doğruluğunu sen de biliyorsun; zaten bilmesen birinci maddedeki iddianı çürütmek yerine hemen 'diyelim ki' diyerek ikinci maddeye sığınmazdın. İkinci soruna gelirsek: Telefonu bir kenara bırakıp üzerine iki dakika düşünürsen, cevabın ne kadar bariz olduğunu göreceksin. Sorunun kendisi o kadar temelsiz ve zorlama ki, amacının cevap bulmak değil, sadece süreci uzatıp vakit çalmak olduğu çok belli.2: Dediğin gibi olsa bile diyelim ki
Benim konularıma gelipte küfür edenlerin %80'i banlanıyor.Burada tüm inançların konuşma hakkı vardır kimseye küfür veya hakaret etmeden ama nedense ben burada hep ilk müslümanların dalga geçip argo kullandığını görüyorum.
Yediğin cezalar işe yaramış bi nebzede olsa.Karakterin 1 tık daha olgunlaşmış gibi hissetmiştim ama üslubun yine aynı kalitesizliğini ele verdi.Biz senin gibilere tatlı su müslümanı diyoruz haberin olsun.Eğer isteseydim bende gider ai'e soru sorardım değil mi saf kardesim.Fakat burada adam akıllı senin gibi milleti aşağılayıp her ota salça olmadan üslup bozmadan güzel bi tartışma fikir alış verişi eyleyelim diyorum kapiş?Kimsenin burda havalı olmak gibi bir derdi yok özellikle din gibi hassas bir konuda.Ben kendim bulduğum 200 hatayı tek tek deftere yazdım gün geçtikçede burada tek tek paylaşım yapacağım ozaman görürsün gerçekmi değil mi.Sizin gibiler kuranda 2+2=5 dese bile siz aslında orada öyle demek istemiyor diyerek sürekli cambazlık yapmaya çalışıyorsunuz veyahut bos bos laf atıp sırf cevap vermek için verilmiş cevaplar yazıp gidiyorsunuz.Buradaki herkes ellerini yorarak fikirlerini ham bir sekilde sunarak yapay zeka yanıtını kopyala yapıstır yaparak konuya girmek yakışıksız bir durum haberin olsun.AL buda Aynı metnin Aİ Trafından daha kısa,akıcı ve net yap dediğim versiyonu (yani özeti) bu sayede belki 2 cevabada bakıp neden Aİ kullandığımı bir daha anlarsın umarım
Öncelikle kusura bakma; önceki konularda yazdığım sayfalarca cevabı analiz edip, bu saçma ve sadece 'havalı görünme' amaçlı soruna vakit ayırmayıp AI desteği aldığımı anlayacak zekaya sahip olduğunu varsaymıştım.
Yanıtın AI olduğu, maddelerinden ve formatından kör göze parmak kadar belliyken bunu 'gizli bir şey' gibi yakalamış gibi davranman komik. Ben o yanıtı doğru ve yeterli bulduğum için, senin o sığ soruna uzun uzun kalem oynatmakla uğraşmadım. Bir dahaki sefere kapasiteni zorlamaman için yanına 'AI yanıtıdır' diye not düşerim, merak etme.
Okuyup okumadığımı bilmeden attığın iftiralar en az soruların kadar tutarsız. Kur'an-ı Kerim’i Arapçasıyla, Türkçesiyle ve mealleriyle baştan sona hatmettim. Benim imanım senin sandığın gibi 'taklidî' değil, araştırıp sorguladığım 'tahkikî' bir imandır.
Müslümanları tek tipleştirmeye çalışman senin vizyonunla alakalı bir sorun. Tamam kardeşim; biz yobaz ve cahiliz, sen ise aydınlanmış, modern ve aşırı zekisin. Egon tatmin olduysa, artık bu ezberlenmiş yaftaları bırakıp konuya dönelim.
Dediğimin doğruluğunu sen de biliyorsun; zaten bilmesen birinci maddedeki iddianı çürütmek yerine hemen 'diyelim ki' diyerek ikinci maddeye sığınmazdın. İkinci soruna gelirsek: Telefonu bir kenara bırakıp üzerine iki dakika düşünürsen, cevabın ne kadar bariz olduğunu göreceksin. Sorunun kendisi o kadar temelsiz ve zorlama ki, amacının cevap bulmak değil, sadece süreci uzatıp vakit çalmak olduğu çok belli.
Ben de tam tersine; genelde senin veya diğer ateistlerin 'koyun' ve benzeri hakaretlerle tartışmayı başlattığını görüyorum. Birçoğuna cevap verme sebebim de zaten bu üslubunuz. Olayları sadece işine geldiği gibi görerek genelleme yapmayı bırakmalısın.
Mesele soru sorman değil; sırf 'farklı' veya 'havalı' görünmek adına saçma ve temelsiz sorularla gelmen. Objektif ve gerçekten gerçeği arayan bir tavırla mantıklı sorular sorsan biz de yardımcı oluruz. Ancak sen, en basit konularda bile art niyetle hareket edip, verilen mantıklı cevaplara rağmen konuyu saptırarak uzatıyorsun. Forumda bugüne kadar bir kez olsun 'Evet, burada yanılmışım' dediğin tek bir konu var mı?
Dünyada bu kadar İslam düşmanı profesör ve bilim adamı varken, kimsenin bulamadığı o '200 hatayı' senin bulmuş olman ne kadar gerçekçi? Dini kötülemek için saçmalıkları didiklemek yerine, dürüst ve objektif bir yaklaşımla gelirsen saygı görürsün. Saldırgan ve art niyetli bir tavra karşı bizden çiçek bekleme.
Yediğin cezalar işe yaramış bi nebzede olsa.Karakterin 1 tık daha olgunlaşmış gibi hissetmiştim ama üslubun yine aynı kalitesizliğini ele verdi.Biz senin gibilere tatlı su müslümanı diyoruz haberin olsun.Eğer isteseydim bende gider ai'e soru sorardım değil mi saf kardesim.Fakat burada adam akıllı senin gibi milleti aşağılayıp her ota salça olmadan üslup bozmadan güzel bi tartışma fikir alış verişi eyleyelim diyorum kapiş?Kimsenin burda havalı olmak gibi bir derdi yok özellikle din gibi hassas bir konuda.Ben kendim bulduğum 200 hatayı tek tek deftere yazdım gün geçtikçede burada tek tek paylaşım yapacağım ozaman görürsün gerçekmi değil mi.Sizin gibiler kuranda 2+2=5 dese bile siz aslında orada öyle demek istemiyor diyerek sürekli cambazlık yapmaya çalışıyorsunuz veyahut bos bos laf atıp sırf cevap vermek için verilmiş cevaplar yazıp gidiyorsunuz.Buradaki herkes ellerini yorarak fikirlerini ham bir sekilde sunarak yapay zeka yanıtını kopyala yapıstır yaparak konuya girmek yakışıksız bir durum haberin olsun.
Hadi hadi anca ikilersin süslüman.Sen Harbi Şizofren’sin kardeşim
O kadar şey yazdım Öyle bir dönüp dolaşmaış her şeyi atlamış bana laf atarak söylediklerimden kaçmışsın ki anlatamam la kafan karışmasın diye tek tek cevap verdim her bir çok hatanı ve neden böyle davrandığımı ve daha bir çok şey söyledim sen ise hepsini atlayıp sadece ve sadece 200 hata kısmını almış ve sanki yazdığı mı hiç okumamış gibi Cevap vererek Manipüle etmeye çalışıyorsun milleti
Böyle kaçamak dolambaçlı bir cevap görmiyeli uzun zaman olmuştu
Ayrıca Muhtemelen Fark etmedin ama bundan önceki yanıtımada bak istersen orda aslında kendi elimi yorarak yazdım (2-3 cevap üstünde) sonrada Aİ ile Daha hafifleştirip ban yemeyecek hakareti minimuma indirecek ve Daha kısa ve akıcı ve net versiyonunu yolladım aynı mesajın neden Aİ kullandığı mı vs daha iyi anlaman için ama yine Onu bile okumadan Beni suçlu çıkarmak için 40 Takla atmışsın ama neyse
(Bu metnin Aİ olamayan kendi yazdığım 2-3 cevap üstteki versiyonu oku baştan sona)
Kardeşim bundan sonra senin gibi Biriyle diyaloga bile girmeyecem O kadar boş bir insansınki neyse (eğer olurda unutur ve seninle diyaloga girersem Hatırlat)
Yardımcı olmak isterim. Şirk konulu bir ayet gibi görünüyor. Melekler de bildiğimiz üzere göremediğimiz alemde yani metafizikte olan bir varlık. Cinler de öyle. Melekler de düşünebiliyor ve farklı fikirlere sahipler diye biliyorum. Elbette ilahiyatçıların videolarına bakmak çok daha mantıklı olur.O gün Allah,onları hep birlikte mahşere toplayacak, sonra meleklere: "Şunlar size mi tapıyorlardı?" diyecek.Melekler de: "Bizim sığınacak
velimiz sensin.Hayır onlar cinlere tapıyorlardı. Çoğu onlara inanmışlardı." diyecekler. (Sebe suresi 40-41)
=>Arkadaşlar nasıl olurda allah insanların kimlere taptığını bilemiyormuş gibi meleklere danışıyor 'şunlarmıydı' diyerek ?
Üstelik meleklerde mantıken evet allahım onlardı demek yerine hayır onlar değildi ki diyor ?
Kur'an dili ağırdır. Sadece meal okumak insanı böyle şüpheye düşürür. Yanında mutlaka tefsir okumalısınYani şey demeye getiriyorsun.Kendileri bizzat yaptığı günahlara kendi şahitleriyle çürütmek için soruldu o soru?
E iyide ozaman meleklerin evet allahım bunlar onlardı demesi gerekmez mi ? Melekler resmen diyorki hayır allahım bunlar onlar değildi ki ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam kuranı kerimi türkçe okuyup bitirdim ve aklıma yaklaştık 210 küsür soru takıldı.Her bir ayeti tartışmak bazen saatler bile sürüyor.190 ücretsiz mi acaba ?