burs çıkmadığı sürece alamazsınbaşlıktakı gıbı bide 60k çıktı bana ben 4yıl sonunda 60k mı odeyecegım
mesela ben aldıgım kadar ödeyecegım degılmıŞu an 1250₺ ye göre hesaplama o 12 ay mesela diğer yıl 1500 olursa 1250x12 + 1500x12 gibi gider
4 yıl sonunda 60k ödüyorsun tabi yeni düzenleme gelmezse ve bursa donusturemezsin
mesela krediyi aldım seneye burs basvurusnda bulunamıyorum değilmi bide bu sene krediyi almazsam seneye tekrar basvuru yapabılıyormuyumBursa çevrilmiyor diye hatırlıyorum.
4 yıl sonu 60k dan fazla ödeyeceksin büyük ihtimal.Her sene artacak verilen para.
Eğer bir değişiklik olmazsa sanırım evet.Eğer faiz affından yararlanıyor gözüküyorsa evetmesela ben aldıgım kadar ödeyecegım degılmı
Evet.Mesela bu sene başladın üniversiteye ve yaptın,kredi geldi ama almak istemedin.Diğer sene tekrar deneyebilirsin,Aldığında sanırım tekrar başvurulmuyormesela krediyi aldım seneye burs basvurusnda bulunamıyorum değilmi bide bu sene krediyi almazsam seneye tekrar basvuru yapabılıyormuyum
hmm anladımEğer bir değişiklik olmazsa sanırım evet.Eğer faiz affından yararlanıyor gözüküyorsa evet
Ama şimdi fazla uğraşmadım faizler kalktı falan filan diye şey yaptılar.Mesela şu an alanlar için(Bu sene başlayacaklar dışı) nasıl olacak benim bilgim yok.
Dediğim gibi para ne kadar alınırsa o kadar ödenir eğer faiz işi olmazsa
Örneğin bu sene 1250 diğer sene 1500 diğer sene 1750 son senende de 2000 oldu
Hepsini 12 ay alacağını hesaplarsan (1250x12)+(1500x12)+(1750x12)+(2000x12) den toplam ödeyeceğin borcun çıkar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evet.Mesela bu sene başladın üniversiteye ve yaptın,kredi geldi ama almak istemedin.Diğer sene tekrar deneyebilirsin,Aldığında sanırım tekrar başvurulmuyor
aldığın miktarı ödersin faiz kalktı ve krediyi istediğin kadar alırsın yani 112 ay falan alıp kalanı almaya almayabilirsin ihtiyacın kadarmesela ben aldıgım kadar ödeyecegım degılmı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
mesela krediyi aldım seneye burs basvurusnda bulunamıyorum değilmi bide bu sene krediyi almazsam seneye tekrar basvuru yapabılıyormuyum