Neler Yeni

Laptop Fan hızımı nasıl arttırabilirim

Ethearl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Çağlar Arslanoğlu
Merhaba bunun için çok uğraştım fakat sonuç bulamadım
Bilgisayarım monster huma h5 v4.1 iş bilgisayarı ve ısınıyor
temizlettim termal macun yenilettim biraz soğudu fakat gine sıcak ve bende fan hızını arttırmak istiyorum
biosa girdim biosdan yapamadım ve benim bilgisayarda monsterin yazılımı yok
msiafterburner indirdim onda olmadı
yapabileceğim başka yol var mı yardım eder misiniz.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
C Ş
Isınıyor dediğin sıcaklık ne kadar?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
C Ş
Az önce test ettim bir oyunda far cry 5 yaklaşık 90 derece alıyordum
U seri bir işlemci var ve harici ekran kartı yok. Dolayısıyla oyun yükü tamamen güç tasarruflu bu işlemciye kalıyor. Haliyle zorlanıyor. Fan ayarı ile oynamak yerine bilgisayarı hafif havada tutacak şekilde kullansanız hava akışı düzenleneceği için daha serin çalışacaktır. Bunun için notebook standları var. Ya da parfüm şişe kapaklarını kullanarak köşelerinden tutturup havada kalmasını sağlayabilirsiniz.

Ethearl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Çağlar Arslanoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
harici ekran kartı yok derken?

U seri bir işlemci var ve harici ekran kartı yok. Dolayısıyla oyun yükü tamamen güç tasarruflu bu işlemciye kalıyor. Haliyle zorlanıyor. Fan ayarı ile oynamak yerine bilgisayarı hafif havada tutacak şekilde kullansanız hava akışı düzenleneceği için daha serin çalışacaktır. Bunun için notebook standları var. Ya da parfüm şişe kapaklarını kullanarak köşelerinden tutturup havada kalmasını sağlayabilirsiniz.
laptopumda intel iris xe graphics var diye biliyorum ve öyle yazıyor

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
C Ş
harici ekran kartı yok derken?

laptopumda intel iris xe graphics var diye biliyorum ve öyle yazıyor
Irıs XE işlemci içinde gömülü olan grafik birimidir. Buna dahili grafik kartı deniyor ve oyun performansı harici grafik kartlarına göre daha azdır. Nvidia, AMD gibi işlemciden bağımsız ayrı bir ekstra grafik kartı olunca harici grafik kartı oluyor.

Ethearl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Çağlar Arslanoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Irıs XE işlemci içinde gömülü olan grafik birimidir. Buna dahili grafik kartı deniyor ve oyun performansı harici grafik kartlarına göre daha azdır. Nvidia, AMD gibi işlemciden bağımsız ayrı bir ekstra grafik kartı olunca harici grafik kartı oluyor.
teşekkür ederim

Top Bottom