laptope overclock asla önermem pcyi yakabilrsinizLenovo laptoplarda işlemci overclock yapmaya çalışıyorum ama boşa menüsünde bir türlü gerekli yerleri bulamadım acaba böyle bir şey yapmayı desteklemiyor mu acaba laptopum bi açıklık getirseniz dostlar
yanlış bilgi vermissiniz. overclock türkçe anlamı olarak hızalırtma anlamına gelsede oldugundan yuksek hızlarda calıstırmaz . frekansı sabıtler voltaj dengesızlıgını engelledıgı ıcın daha yuksek performans ve düşük sıcaklıkda sağlayabılır . kaldıkı ben kendı ıslemcımde performans olarak arttıırp voltaj olarak dusurdugum ıcın performansı artttı ama ısınması azaldıOverclock, bir parçayı normalde çalıştığından daha yüksek bir hızda çalıştırmaktır. Bu yöntem için güçlü bir soğutmaya ihtiyaç duyulur. Laptoplar genellikle masaüstünden çok daha fazla ısınırlar, bu yüzden overclock ile ayrıca ısıtıp biligsayar için sorun çıkarmamanızı öneririm. Yani laptopa overclock yapsanız bile ısındığı için soğumaya ihtiyaç duyacak ve kendini otomatik yavaşlatacaktır.