Neler Yeni

Laptop overclock yapılır mı ?

lillvania

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Barış
Lenovo laptoplarda işlemci overclock yapmaya çalışıyorum ama bios menüsünde bir türlü gerekli yerleri bulamadım acaba böyle bir şey yapmayı desteklemiyor mu acaba laptopum bi açıklık getirseniz dostlar

samole44

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
Bünyamin
Lenovo laptoplarda işlemci overclock yapmaya çalışıyorum ama boşa menüsünde bir türlü gerekli yerleri bulamadım acaba böyle bir şey yapmayı desteklemiyor mu acaba laptopum bi açıklık getirseniz dostlar
laptope overclock asla önermem pcyi yakabilrsiniz

Mehmet Akif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Mehmet Akif İnandı
Laptoplara overlock yapılamaz.
Yapabilirsende yakarsın.
Umarım yardımcı olmuşumdur

Berkantto

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
berkant toygün
evet yapabilirsiniz ama Laptoplarda zaten ısınma sorunu oluyor zaten bios ekranında ayarlayabiliyorsunuz rehber videolara vardır

Magdolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Yasin
Overclock, bir parçayı normalde çalıştığından daha yüksek bir hızda çalıştırmaktır. Bu yöntem için güçlü bir soğutmaya ihtiyaç duyulur. Laptoplar genellikle masaüstünden çok daha fazla ısınırlar, bu yüzden overclock ile ayrıca ısıtıp biligsayar için sorun çıkarmamanızı öneririm. Yani laptopa overclock yapsanız bile ısındığı için soğumaya ihtiyaç duyacak ve kendini otomatik yavaşlatacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ömer gürşen
Fazla ısinir ama kaliteli bi sogutucu alirsan belli bi miktar overclock yaparsin

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,139
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
Overclock, bir parçayı normalde çalıştığından daha yüksek bir hızda çalıştırmaktır. Bu yöntem için güçlü bir soğutmaya ihtiyaç duyulur. Laptoplar genellikle masaüstünden çok daha fazla ısınırlar, bu yüzden overclock ile ayrıca ısıtıp biligsayar için sorun çıkarmamanızı öneririm. Yani laptopa overclock yapsanız bile ısındığı için soğumaya ihtiyaç duyacak ve kendini otomatik yavaşlatacaktır.
yanlış bilgi vermissiniz. overclock türkçe anlamı olarak hızalırtma anlamına gelsede oldugundan yuksek hızlarda calıstırmaz . frekansı sabıtler voltaj dengesızlıgını engelledıgı ıcın daha yuksek performans ve düşük sıcaklıkda sağlayabılır . kaldıkı ben kendı ıslemcımde performans olarak arttıırp voltaj olarak dusurdugum ıcın performansı artttı ama ısınması azaldı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,569
Üyeler
167,161
Son üye
zacar24
Top Bottom