Neler Yeni

Laptop performansım nasıl sizce?

Shourd

80+ Gold
merhaba arkadaşlar hp victus 15 fb 0015nt laptopa sahibim geçenlerde buna benzer bi konu görmüştüm bende yapim dedim sistem sonuçlarım beklediğimden iyi çıktı (işlemcim ve ssd şaşırttı .d) sizce nasıl bu arada ekran kartının sonucu kötü değil user benchmark performans olarak daha üstün olduğunu düşünüyor çekirdek sayısı vb şeylere bakarak ama ekran kartı 50w neyse sonuç olarak ekran kartının 100 e değild ortalamayı dikkate alırsanız sevinirim lütfen söyleyin 10 üzerinden kaç pu pcye göre

GÜNCELEME aşağıya farklı testlerin sonuçlarını bıraktım bakabilirsiniz

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-03-03 092217.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-03 092217.png
    98.4 KB · Hit: 58
  • Ekran görüntüsü 2024-03-03 092240.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-03 092240.png
    101.5 KB · Hit: 55
  • Ekran görüntüsü 2024-03-03 092329.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-03 092329.png
    92.2 KB · Hit: 45
  • Ekran görüntüsü 2024-03-03 092343.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-03 092343.png
    104.5 KB · Hit: 56
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,916
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
userbenchmark her zaman ekran kartını düşük gösteriyor sonrada oc yönlendiriyor. msi afterburner ile anlaşmaları var sanırım. değerler gayet iyi.

Shourd

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

NZXT

80+ Bronze
10 üzerinden kaç? pu pcye göre
Dostum öncelikle 1 teste bakarak karar veremeyiz işlemcide throttle varmı yokmu bunu belirlememiz gerek öncelikle bunun önce belirli testlere tabi tutup voltaj ve W değerlerine bakmamız gerek, HP Victus cihazlarda genelde PL1 ( Uzun süreli turbo limitlemesi ) PL2 ( Kısa süreli turbo limitlemesi var) bunları belirleyip aynı zamanda performansa etki edip etmediğini bulmak gerekir gerekli konuları ve açıklamaları bırakıyorum aşağıya. OCCT Prime95 Furmark HWINFO programlarını indirip sonuçları paylaşın

OCCT testi ile PSU GPU CPU gibi bileşenleri test ederek sıcaklıkları görebilirsiniz bayağı zorlar sistemi.
AIDA64 Extreme ile CPU'yu tam yüke sokarak kaç W çekebileceğini ve TDP değerine yakın değerde kaç C'ye ulaşacağını öğrenebilirsiniz.
Furmark ile GPU'yu tam güçte çalıştırarak kaç RPM fanda % kaç kullanımda ve W değerine göre sıcaklığını ölçebilirsiniz.
Prime95 ile de CPU'yu test ederek görebilirsiniz sistem sıcaklığınızı.
HWinfo 64 ile anakart, işlemci,ekran kartı ve diğer kompanentlerin voltaj, watt ve sıcaklığını görebilirsiniz yine aynı zamanda ThrottleStop programını indirerek sisteminizdeki frekans kısmaya sebebiyet veren etkenleri öğrenebilirsiniz

Shourd

80+ Gold
Dostum öncelikle 1 teste bakarak karar veremeyiz işlemcide throttle varmı yokmu bunu belirlememiz gerek öncelikle bunun önce belirli testlere tabi tutup voltaj ve W değerlerine bakmamız gerek, HP Victus cihazlarda genelde PL1 ( Uzun süreli turbo limitlemesi ) PL2 ( Kısa süreli turbo limitlemesi var) bunları belirleyip aynı zamanda performansa etki edip etmediğini bulmak gerekir gerekli konuları ve açıklamaları bırakıyorum aşağıya. OCCT Prime95 Furmark HWINFO programlarını indirip sonuçları paylaşın

OCCT testi ile PSU GPU CPU gibi bileşenleri test ederek sıcaklıkları görebilirsiniz bayağı zorlar sistemi.
AIDA64 Extreme ile CPU'yu tam yüke sokarak kaç W çekebileceğini ve TDP değerine yakın değerde kaç C'ye ulaşacağını öğrenebilirsiniz.
Furmark ile GPU'yu tam güçte çalıştırarak kaç RPM fanda % kaç kullanımda ve W değerine göre sıcaklığını ölçebilirsiniz.
HWinfo 64 ile anakart, işlemci,ekran kartı ve diğer kompanentlerin voltaj, watt ve sıcaklığını görebilirsiniz yine aynı zamanda ThrottleStop programını indirerek sisteminizdeki frekans kısmaya sebebiyet veren etkenleri öğrenebilirsiniz

anladım peki bunları nerden indirebilirim şuan bakamıyorumda atma şansınız varmı? ve şuanki atmış olduğum testeki sonuçlar nasıl
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

NZXT

80+ Bronze
anladım peki bunları nerden indirebilirim şuan bakamıyorumda atma şansınız varmı?
OCCT:

AIDA64 Extreme:

Furmark:

HWINFO 64:

Shourd

80+ Gold
OCCT:

AIDA64 Extreme:

Furmark:

HWINFO 64:
eyw testleri yapar atarım birazdan peki şu testeki saonuçalr nasıl

NZXT

80+ Bronze
eyw testleri yapar atarım birazdan peki şu testeki saonuçalr nasıl
Userbenchmark olması lazım yaptığınız testin adı. Pek objektif değildir userbenchmark ondan pek net bir şey söylemek mümkün değil attığım testleri uygulayın bakarım ben.

Birde söylemeyi unuttum Cinebench R23 testi uygulayın diğer muadilli cihazlara göre karşılaştırma yapalım burdanda anlaşılır cihazın limitli olup olmadığı. Eski kasalarda HP genelde limit koyuyor cihazlara ondan render performansı çok düşüyor görelim bakalım.

Shourd

80+ Gold
Userbenchmark olması lazım yaptığınız testin adı. Pek objektif değildir userbenchmark ondan pek net bir şey söylemek mümkün değil attığım testleri uygulayın bakarım ben.

Birde söylemeyi unuttum Cinebench R23 testi uygulayın diğer muadilli cihazlara göre karşılaştırma yapalım burdanda anlaşılır cihazın limitli olup olmadığı. Eski kasalarda HP genelde limit koyuyor cihazlara ondan render performansı çok düşüyor görelim bakalım.
peki hocam hangisinde hangi testleri uygulamala-ıyım içinde bi kaç test oluyor ya genelde hangilerini kurim ayrıca bende cinebench testinin ssi var çoklu çekirdek gözükmüyor ama atsam olurmu o test çok uzun sürüyor çünkü hocam bide hwinfoyu açtım herhangi bi test gözükmüyor?

NZXT

80+ Bronze
peki hocam hangisinde hangi testleri uygulamala-ıyım içinde bi kaç test oluyor ya genelde hangilerini kurim ayrıca bende cinebench testinin ssi var çoklu çekirdek gözükmüyor ama atsam olurmu o test çok uzun sürüyor çünkü hocam bide hwinfoyu açtım herhangi bi test gözükmüyor?
OCCT uygula çok kapsamlı bir testtir. Tekrar yapıp at r23 testini bence. Sensörler kısmını ss at HWINFO 64'den.

Shourd

80+ Gold
OCCT uygula çok kapsamlı bir testtir. Tekrar yapıp at r23 testini bence. Sensörler kısmını ss at HWINFO 64'den.
hocam yaptım testleri ekran kartım furmarkta maks 60 dereciyi gördüde göstermemiş nedense işlemcim maks ne kadar gördü bilmiyorum cinebenchte bi kaç hafta önceki sonuçlar tekli çekirdek 1392 çoklu çekirde 9989 normalde NOT- furmarkta 118 fps görüyodu ama son driver ile düştü geri dönüş yapacağım nasıl sizce hocam sonuçlar

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-03-03 113748.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-03 113748.png
    12.3 KB · Hit: 23
  • Ekran görüntüsü 2024-03-03 113316.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-03 113316.png
    34.9 KB · Hit: 25
  • Ekran görüntüsü 2024-03-03 113726.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-03 113726.png
    219.8 KB · Hit: 29
Son düzenleme:

NZXT

80+ Bronze
hocam yaptım testleri ekran kartım furmarkta maks 60 dereciyi gördüde göstermemiş nedense işlemcim maks ne kadar gördü bilmiyorum cinebenchte bi kaç hafta önceki sonuçlar tekli çekirdek 1372 çoklu çekirde 9489 normalde NOT- furmarkta 118 fps görüyodu ama son driver ile düştü geri dönüş yapacağım nasıl sizce hocam sonuçlar
Furmark testini hangi ayarlarda yaptınız?. Fotoğrafta 720pde yaptığınız gözüküyor. 1080p 8XMSAA ayarlarında yapmanız lazım.

Shourd

80+ Gold
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,227
Üyeler
160,657
Son üye
mustafa.grkm
Top Bottom