Laptop ram yükseltme

Reaksiyon skoru
1
Hp victus ryzen 7 7840 rtx 4050 laptop için 16x16 ddr5 5600 mhz ram mi yoksa 32+32 ddr5 ram takmak mı mantıklı olur ?

64gb ram gereksiz fazla onun yerine ssd kapasitesi yüksek modeli al

İhtiyaçınız yoksa 32 yeter; 64 de olsa fena olmaz bütçe sorunu yoksa. Fiziksel bellek ne kadar yüksek olursa ssd de o kadar az yorulur.

64gb ram gereksiz fazla onun yerine ssd kapasitesi yüksek modeli al
İlerleyen zamanlar için 64 yapmak istemiştim 32x32 ram almaya kalktığım zaman 8 bin tl yapıyor. 16x16 alırsam 4 bin tl tutuyor geri kalanına da aslında 1 tb m2 ssd i alıp kapasiteyi de yükseltmek daha mantıklı geliyor.
Post automatically merged:

64 u ne yapacaksın hocam gereksiz bütçe ayırmış olursun
Hocam ilerleyen zamanlar için düşünmüştüm ama o bütçe bilgisayarı 32 yapıp hemde m2 ssd takviyesi yapmak biraz daha mantıklı gelmeye başladı.

İlerleyen zamanlar için 64 yapmak istemiştim 32x32 ram almaya kalktığım zaman 8 bin TL yapıyor. 16x16 alırsam 4 bin TL tutuyor geri kalanına da aslında 1 tb m2 ssd i alıp kapasiteyi de yükseltmek daha mantıklı geliyor.
Post automatically merged:

Hocam ilerleyen zamanlar için düşünmüştüm ama o bütçe bilgisayarı 32 yapıp hemde m2 ssd takviyesi yapmak biraz daha mantıklı gelmeye başladı.
32 yeter hocam ilerde zaten sistemi değiştirirsiniz yıllar yıllar götürür o zamana da yeni teknolojiler çıkmış olur kısmet yenisine

Geri