Neler Yeni

Laptopda ısınmayı engellemek için ne yapmak lazım

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
mehmet alp kütük

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Forumda yapan arkadaş tespit etmiş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla laptopun fanı 5900rpm de dönüyor ses oluyor da oyuna odaklaninda duymuyorsun
Değiştir, sonra da sonucu buraya ekle o zaman.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
@Sheader Size iyi günler eğer bir sorunuz olursa beni taglayın tekrardan sorularınızı cevaplarım.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,752
İsim
MehmedVII
Omen 5600h+3060 da Max fan ayarında 87-89 derecelre çıktığı oluyor bunu düşürmek için ne yapmam lazım soğutucu mu almam gerek veya başka bişey mi yapmam lazım soğutucu ise gerçekten iyi soğutan soğutucu önerir misiniz
Soğutucu iyi olur ama markalar hakkında bilgim yok. Termal macun değişimi ve fan temizliği yapabilirsin

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,187
İsim
Mustafa Enes Bulut
NS2000 alabileceğiniz en sessiz soğutuculardan bir tanesi
Hocam gürültüsü çok umrumda defil Multi oyunlarda zaten kulaklık takıyoruz hikayeli oyunlarda biraz sıkıntı olurda bu iyi soğutma yapar mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Sheader Size iyi günler eğer bir sorunuz olursa beni taglayın tekrardan sorularınızı cevaplarım.
Tamam hocam teşekkürler

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam gürültüsü çok umrumda defil Multi oyunlarda zaten kulaklık takıyoruz hikayeli oyunlarda biraz sıkıntı olurda bu iyi soğutma yapar mı
Ortalama hava akışı sağlar, daha iyi hava akışı sağlayan soğutucular var. Kalite olarak malzeme kalitesi iyi bir modeldir ama. Macun olarak buna bakabilirsiniz, gelene kadar stok macun idare eder.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,187
İsim
Mustafa Enes Bulut
Ortalama hava akışı sağlar, daha iyi hava akışı sağlayan soğutucular var. Kalite olarak malzeme kalitesi iyi bir modeldir ama. Macun olarak buna bakabilirsiniz, gelene kadar stok macun idare eder.
Ya şimdi şöyle önümüzdeki ay üniversite ye gidicem babama şu anda pcnin kasasını açayım desen karşı çıkar o yüzden üniye gidinxe kendim halledicem

Hira

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Hira
En büyük hata laptop ı oyunda zorlamak zaten. İllaki oyun da oynayacağım diyorsanız en akıllıca hareket sökülebiliyorsa alt kapağı söküp iyi bir soğutucu üzerine koyarak oynamaktır. Alt kapak sabit ise o şekilde yine soğutucu üzerinde oynamaktır. Oyun için tasarlanmış laptoplar bu konuda kısmen daha başarılıdır ancak standart kullanım için tasarlanmış laptoplarda oyun olayı uzun vadede zararlı.

Isı zaten genel olarak elektronik cihazların düşmanıdır. Pcb üzerindeki lehimden tutun komponente kadar uzun vadede hep zarardır. Sürekli hararetle çalışan komponent ömrünü erken tamamlar. Her ne kadar işlemci için ortalama 100c sıcaklık sınır olarak belirtilsede bu anlık değerdir işlemcinin sıcaklığı maksimum 85c derece üzerine çıkmamalıdır kısa süreli olabilir ama saatlerce oyun oynayıp, yada render yapıp işlemciyi yüksek değerlerde tutmak işlemcinin ömründen yiyecektir. Bunu aslında üreticiler de bilir ama umursamaz garanti süresi bitene kadar çalışabiliyorsa onun için kafidir.

Oyun için masaüstü alın, mevcut laptop ile zaten masanın üzerinde oyun oynuyorsunuzdur bir tane fanlı soğutucu alın o şekilde kullanın.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,230
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Laptopun altına ufak bir şey koysan bile 5-6 derece fark ettirdiğini oluyor. En azından benim laptop için bu geçerliydi. Üstüne soğutucu taksan 10 dereceye kadar fark alabilirsin. Benim soğutucum şu:

Zalman NS2000 tavsiye ederim.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,187
İsim
Mustafa Enes Bulut
Laptopun altına ufak bir şey koysan bile 5-6 derece fark ettirdiğini oluyor. En azından benim laptop için bu geçerliydi. Üstüne soğutucu taksan 10 dereceye kadar fark alabilirsin. Benim soğutucum şu:

Tamamdır hocam aynısını 450tlye buldum alıyım bunu

Top Bottom