mertbuilding
80+
- Reaksiyon skoru
- 199
gigabyte aorus 16x 9sg laptopum var. özellikle AAA oyunlar oynarken kulaklıkta cızırtı sesleri, mouse bağlantısında 5-10 saniyelik kopmalar ve ani fps droplarının sebebiyet verdiği stutterlarla uğraşıyordum. chat gptye sordum ve latencymon uygulamasıyla test yapmamı tavsiye etti. latency değerleri inanılmaz yüksek çıktı. baştan fazla cihaz bağladığım için olabileceğini düşündüm(klavye, kulaklık, mouse, oyun kontrolcüsü vs.) ama her şeyi söktüğüm zaman değerler yine yüksek geliyordu. ekran kartı driverına temiz kurulum yaptım çözülmedi, aklıma gelen bütün driverları yeniden kurdum çözülmedi. en sonunda her şeyi sıfırlayacak bir format attım ve ilk önce latencymonu indirip yine test ettim. bilgisayarda hiçbir şey inik veya kurulu değilken, hiçbir cihaz bağlı değilken taze format atılmış haliyle bile latency değerleri yüksek. windows güç ayarlarını kurcalamayı denedim ama kullanıcıya sunulan imkanlar çok sınırlı. üretici çok kurcalamamı istememiş. biosta hele hiçbir güç ayarı yok. eski bilgisayarımda 2022 öncesi çıkmış oyunları kolaylıkla oynayabiliyordum ve bu laptopu hem üniversite için hem yeni nesil AAA oyunları oynayabilmek için aldım ama bırakın yeni nesil oyunları oynayabilmeyi bazı eski oyunlarda bile dpc latency nin sebep olduğunu düşündüğüm inanılmaz ani fps droplarla karşılaşıyorum ve okula götürdüğüm zaman pili 2 saate kalmadan bitiyor. kısacası ne yeni oyunları adam gibi oynayabiliyorum ne eskileri, okula götürdüğüm zaman da pili yetmiyor. tabi bu laptopun prize takılı olmadan uzun süre dayanamayacığını bilerek aldım ama sizce servise göndersem en azından bu dpc latency sorununu ciddiye alırlar mı? ya da bu probleme bildiğiniz bir çözüm var mı? yoksa satıp matebook tarzı ofis odaklı ucuz bir laptop almayı planlıyorum. ileride de para biriktirip oyun için bir kasa toplarım.