PandaRayleigh
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Ahmet Orhan Sadıksöz
Selamlar öncelikle. Yaklaşık 5, 6 yıldır kullandığım Asus N550JK marka bir laptopum var. Bu laptopun sorunu, son zamanlarda yavaş çalışmasıdır. "Ne kadar yavaş?" diye sorucak olursanız, kullanılamıyacak kadar yavaş. Öncelikle laptopu açtığımda siyah ekran üzerinde "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" diye bir hata veriyor. Ne tuşa basarsam basıyım yine aynı yazı çıkıyor. Youtube'dan baktığım bir çözüme göre BİOS'a girip Security Boot'u ve Launch CSM(tam emin değilim CMS de olabilir)'yi enable ise disable, disable ise enable yapıp save and exit yaptım. Windows çalıştı fakat her açıp kapattığımda aynı şeyi yapmam gerekiyor ve laptopu her açtığımda daha çok yavaşlıyor. Ne yapmam gerektiği konusunda yardım edin lütfen. Format atamam içinde önemli dosyalarım var. Dosyalarımı başka bir yere almaya çalışınca dosya aktarımı sırasında mavi ekran veriyo. Mağlum Corona'dan tamirciye de götürnek istemiyorum. Nasıl düzelteceğimi bilen varsa yazsın lütfen...